TV: Tog guldet til sidst

Spænding til det sidste: Tønder afgjorde kredsfinalen i sidste sekund

Tønder Overbygningsskole kunne til sidst juble, da dommeren fløjtede kredsfinalen af. Holdet er nu videre til kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Tønder Overbygningsskole kunne til sidst juble, da dommeren fløjtede kredsfinalen af. Holdet er nu videre til kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Spillerne, trænerne og de to holds tilhængere måtte hele følelsesregisteret igennem, inden vinderen af kredsfinale-opgøret i Jylland Syd for drenge var fundet. Det var opgøret mellem Præstelundskolen fra Brande, og gæsterne fra det sydlige Jylland, Tønder Overbygningsskole.

Det var pragtfuldt efterårsvejr over Brande Stadion, så betingelserne for en god og spændende kamp var tilstede. Og aktørerne skuffede ikke. Der blev gået til stålet, så det sang i knoglerne. Og kampens dommer gav spillerne lov til det, uden det på noget tidspunkt udartedesig.

Og dommeren, ja, det var faktisk den ene af de oprindelige linjedommere der kom til at passe fløjten, da kampens dommer ikke dukkede op til tiden. Hvervet som linjedommer i stedet i første halvleg blev Ekstra Bladets udsendte til kampen.

Se kampfakta her.

Galleri: Præstelundskolen - Tønder Overbygningsskole

Højt tempo fra start
Kampen startede i et hæsblæsende tempo, og selvom de to mandskaber lige skulle føle hinanden lidt på tænderne, var det hjemmeholdet, som havde et overtag i starten.

De kom således også frem til de første farlige chancer, og med i dem alle var hjemmeholdets Jonas Munkholm. Og hver gang efter oplæg fra venstre siden, hvor Nicolai Arvad huserede. Og det var de samme to spillere, der stod bag Præstelundskolens føring til 1-0.

Kort tid efter var Jonas og Nicolai igen på færde, men denne gang prellede forsøget af på den ene opstander.

Bedst som man troede, at hjemmeholdet styrede kampen, begyndte gæsterne at kaste lidt af forsigtigheden over bord og fik sig også spillet frem til et par scoringsmuligheder. Blandt andet med et farligt forsøg på hovedstød, og kort før pausefløjtet kom udligningen, og det var på netop et hovedstød af Kenan Vatric. 1-1.

Præstelundskolen kom foran i kredsfinalen, men glæden varede kort for Brande-mandskabet. Foto: Henrik Schou
Præstelundskolen kom foran i kredsfinalen, men glæden varede kort for Brande-mandskabet. Foto: Henrik Schou

TV: Tønder Overbygningsskole får guldmedaljer

Stærk målmandspræstation
Hjemmeholdet fra Præstelundskolen havde teten i første halvleg, og det gav Tønders målmand Emil Schmidt mulighed for at vise, hvad han kan udrette mellem stængerne.

- Brande havde de fleste afslutninger i første halvleg, men det er dejligt at blive holdt varm som målmand. Især når det ikke lykkes dem at score mere end en enkelt gang, lød det fra den fysisk stærke målmand.

- Vi spiller stort set sammen til hverdag i Liga 2, så vi kender hinanden godt indbyrdes, og det var helt klart en stor fordel mod et så stærkt hold som Brande, lød analysen fra Tønder-keeperen.

Tønder Overbygningsskoles målmand Emil Schmidt stod igen en fabelagtig kamp. Foto: Henrik Schou
Tønder Overbygningsskoles målmand Emil Schmidt stod igen en fabelagtig kamp. Foto: Henrik Schou

Tønder Overbygningsskole er i kvartfinalen

Peptalk i pausen
I pausen blev der i hjemmeholdets lejr talt om at bruge banens bredde. Holdet spillede i hele første halvleg næsten uden højre side. Den taktik skulle så give mere plads til dybdeløb. Intentionerne var gode, men det kneb lidt mere med at få dem udført i praksis.

Hos Tønder-drengene var man godt tilfredse med kampens udvikling, og der skulle ikke laves de store omrokeringer. Set udefra var det dog lidt uforståeligt, at holdet konsekvent holdt tre af forsvarerne hjemme til trods for hjemmeholdets enlige angriber i front. Lidt overdrevet 'safety first'.

- Vi fik en god snak i pausen, lød det fra Tønders Noah Wendicke.

- Vores træner siger ikke så meget om selve spillet, da vi jo spiller sammen til daglig, men vi spillere ved også, hvad der er bedst, lød det fra Noah med et blink i øjet.

- Det var jo en lang køretur fra Tønder til Brande, men så havde vi jo god tid til at snakke om taktikken. Og ved at stå godt sammen som hold og med et godt humør i bagagen, kan man nå langt, sagde Noah til slut.

ZOOM: Præstelundskolen - Tønder Overbygningsskole

Se Tønder Overbygningsskoles pausesnak lige her:

Sådan gik finalerne i Vejle

Tønder kom bedre med
Og det med at stå sammen og kæmpe er altid noget, der har været vigtigt for sønderjyske sportshold, og den devise forstod Tønder Overbygningsskole til fulde. Efter pausen vekslede spillet livligt. Snart havde det ene hold overtaget, og få øjeblikke efter var det modstanderen.

I kampens døende sekunder kom der en stor chance til værternes Jonas Munkholm, men igen viste Tønders fremragende målmand, Emil Schmidt, stor klasse og parerede den store chance.

- Selvfølgelig skal der held til at klare et sådant forsøg, lød det beskedent fra Emil.

- Jeg havde en god fornemmelse for, hvor afslutningen ville komme. Og heldigvis havde jeg luret ham, sagde Emil.

I den ordinære kamps døende minutter var holdene forsigtige og havde mentalt indstillet sig på forlænget spilletid. Og forlængelsen startede med en stor chance til Præstelund. Denne gang var det Nicolai Arvad, som blev den lille i kampen mod Tønders mur i målet.

Spillet vekslede fortsat, og Tønder havde også sine chancer, men Brandes målmand, Rasmus, spillede sig op og præsterede flere flotte redninger.

Der blev givet og taget i hver eneste duel, og de to mandskaber leverede en sand herrefight. Foto: Henrik Schou
Der blev givet og taget i hver eneste duel, og de to mandskaber leverede en sand herrefight. Foto: Henrik Schou

Vilde Victor sikrede finaleplads

Afgørelsen faldt til sidst
Afslutningen nærmede sig, og holdene var stort set klar til en afgørelse, men det mente Tønders Kenan Vatric ikke. I de døende sekunder dukkede han op som trold af en æske og headede kredsmesterskabet hjem til Tønder.

- Det var et dejligt tidspunkt at score på til 2-1, og så skulle vi bare have de sidste sekunder til at gå. Og jeg har aldrig været så glad for et dommerfløjt, som da dommerens slutsignal lød, sagde Noah Wendicke.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Præstelundskolen - Tønder Overbygningsskole, 1-2

Målscorere:
1-0: Jonas Munkholm
1-1: Kenan Vatric
1-2: Kenan Vatric

- Jeg selv og flere af mine holdkammerater var ved at være godt mærket af den forlængede spilletid. Og det samme gjaldt for hjemmeholdets spillere, og et par måtte lade sig udskifte i de døende minutter.

Alt i alt en flot spillet kredsfinale, hvor begge hold gik til stålet, så det ind imellem sang i tacklingerne. Og godt vi fik en vinder i den forlængede spilletid. At det så blev Tønder Overbygningsskole, kan de kun ærgre sig over i Brande. De kunne lige så vel have stået med guldmedaljerne.

- Nu bliver busturen hjem pludselig ikke så lang, og træneren har lovet burgere til os på hjemturen, og så vil vi glæde os til forårets kvartfinale, lød det fra en flok trætte Tønder-spillere.

Dermed er Tønder Overbygningsskole videre til kvartfinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Tønders kvartfinale spilles mellem 25. og 28. marts 2019.

Tønder Overbygningsskoles vej til kvartfinalen:

12. september: Tønder Overbygningsskole - STUK Overbygning, 15-1

17. september: Tønder Overbygningsskole - Agerskov Ungdomsskole, 3-1

8. oktober: Kongehøjskolen - Tønder Overbygningsskole, 1-6

30. oktober: Sønderskov-Skolen - Tønder Overbygningsskole, 1-4

2. november: Tønder Overbygningsskole - Grønvangskolen, 3-1

8. november: Præstelundskolen - Tønder Overbygningsskole 1-2


 

Hør hele interviewet med Noah Wendicke fra Tønder Overbygningsskole her: