TV: Topscorer sikrede finalebillet

På pletten igen: Spillede sit hold i kredsfinalen

Line Østergaard fra Aulum Byskole åbnede målscoringen i kampen. Foto: Henning Bruun
Line Østergaard fra Aulum Byskole åbnede målscoringen i kampen. Foto: Henning Bruun

Næsbjergs hjælpetræner, Jonas Andersen, udtalte før kampen:

- Vi kender ikke så meget til vores modstander udover, at de i Ditte Østergaard har turneringens suveræne topscorer, som med sine 29 mål har scoret flere mål, end vi har scoret i alt, men vi er klar til kamp og vil absolut spille for vores chance.

Se kampfakta her.

Teknik til forskel

Klar fra start
Det var tydeligt, at begge hold var klar til kamp, og efter lidt pres fra Aulum Byskole i starten begyndte spillet hurtigt at bølge frem og tilbage, og hele kampen igennem blev der gået til den med mange fair nærkampe, og der blev løbet rigtig mange kilometer.

Allerede efter 3 minutters spil var Aulums farlige topscorer Ditte Østergård på færde med en afslutning uden, at det blev rigtig farligt.

Efter 5 minutters spil havnede bolden lidt tilfældigt hos Aulums Line Østergård, som fra ca. 20 meter resolut afsluttede med et højt spark på mål, og måske var Næsbjergs målmand Mia Schou kommet lidt for langt ud, for bolden gik i en bue over hende og i mål.

Et chok for Næsbjerg som dog ikke gav op men fortsatte ufortrødent, og efter 11 minutter havde Michaela Andersen bolden ude i højre side, og hun bestemte sig for et fladt indlæg, hvilket viste sig at være en god ide, da bolden lige foran målmanden ramte en forsvarsspiller på det ene ben, og snød målmanden og gik i mål til 1-1.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage uden, der kom de store chancer ud af det før i det 27. minut, hvor Ditte Østergård efter en lang solotur afsluttede fladt med venstre benet, men målmanden reddede til hjørnespark som ikke blev farlig. Første halvleg sluttede 1-1, hvilket vel var meget fair, og jeg tror alle på stadion så frem til en spændende anden halvleg.

Line Østergaard bragte Aulum Byskole foran med 1-0 i opgøret. Foto: Henning Bruun
Line Østergaard bragte Aulum Byskole foran med 1-0 i opgøret. Foto: Henning Bruun

Fik hul på bylden

Topscoreren slog til
Der var så kun spillet 3 minutter af anden halvleg, da Ditte Østergård viste sin klasse og viste, at hun er turneringens topscorer og en iskold afslutter, da hun slap fri af sin oppasser i venstre side, gik direkte mod mål, og selvom hun var presset, scorede hun suverænt sikker med en flad afslutning forbi målmanden.

Man skulle jo så tro, at hun ville juble helt vildt over sin scoring, men hun løb stille og roligt tilbage mod midterlinjen, mens hun modtog holdkammeraternes lykønskninger. Ikke så mange dikkedarer der.

Herefter virkede det som om, Aulum Byskole trak sig lidt tilbage. Om det var bevidst eller ubevidst vides ikke, men Næsbjerg fik i hvert fald lidt mere initiativ, og der foregik rigtig meget spil på midtbanen, men Næsbjerg kom ikke rigtig frem til afslutninger, og Aulum forsøgte sig et par gange med omstillinger, som heller ikke var rigtig farlige.

Dog havde Aulum et rigtig farligt forsøg på langskud efter 45 minutter, men Mia Schou reddede i fin stil til hjørnespark.

Der blev kæmpet til det sidste i opgøret. Foto: Henning Bruun
Der blev kæmpet til det sidste i opgøret. Foto: Henning Bruun

Forsvarende mestre ude

Holdt stand trods pres
Resten af kampen pressede Næsbjerg på for at få udlignet, men holdet kom ikke rigtig til farlige afslutninger, så det lykkedes ikke, men derimod havde Ditte Østergård 2 minutter før tid et farligt langskud, som gik over mål.

Aulum Byskole red stormen af og er klar til kredsfinalen med sejren på 2-1.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Næsbjerg Skole - Aulum Byskole, 1-2

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Pernille Madsen, Næsbjerg Skole
Maja Staunstrup, Aulum Byskole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Mia Schou, Næsbjerg Skole


Da Ekstra Bladets udsendte efter kampen konfronterede Ditte Østergård med den manglende jubelscene efter scoringen til 2-1, var hendes svar, at selvom hun havde scoret 30 mål, brugte hun ikke rigtig det med at juble.

Det bliver med garanti en spændende kresfinale, hvor Aulum Byskole skal møde vinderen af Gråsten Skole og Sønder Otting Skole.

Aulum Byskoles vej til kredsfinalen

7. september: Vinding Skole, Solrød - Aulum Byskole 1-4

14. september: Aulum Byskole - Engvesvang Skole 17-0

5. oktober: Lundgårdskolen - Aulum Byskole 0-8

22. oktober: Snejbjerg Skole - Aulum Byskole 0-8

26. oktober: Aulum Byskole - BillundSkolen 4-0

31. oktober: Næsbjerg Skole - Aulum Byskole 1-2

TV: 'Bedste kampe nogensinde'

Se Aulum Byskoles jubel da slutfløjtet lød: