TV: Troldmanden prøver igen næste år

Ude af Skolefodbold: Sjetteklasseren Miller viste stort overskud mod de større værter

Troldmanden 'Miller' kæmpede flot for sit hold fra Ikast Østre Skole, da de spillede mod Hestlund Efterskole. Foto: Kurt Nedergaard
Troldmanden 'Miller' kæmpede flot for sit hold fra Ikast Østre Skole, da de spillede mod Hestlund Efterskole. Foto: Kurt Nedergaard

Drengene fra Hestlund Efterskole skulle tage imod gæsterne fra Ikast Østre Skole.

Værterne havde vundet deres første opgør med 12-0 over Engesvang Skole. De teknisk små spillere fra udeholdet havde to sejre med i bagagen. Et på 5-0 over Bording Skole og et på 3-2 over Aulum Byskole.

Så der var lagt op til et spændende opgør i tredje runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Målscorer: Stor ros til de andre

Heppekoret hjalp
Inden kampen havde udeholdets Sanaullah Karimmi følgende kommentar:

- Vi vinder 3-1. Vi er et godt spillende hold.

Hjemmeholdets Andreas Thomsen havde efter et par minutters spil et godt forsøg udefra. Men gæsternes Nicklas Jokumsen i målet fik lige nøjagtigt lagt den over overliggeren.

Flere af drengene går i sjette og syvende klasse hos udeholdet. Men de bed godt fra sig fra starten af kampen og brugte deres krop det bedste, de havde lært, og så spillede de bolden godt rundt og fik værternes drenge til løbe.

Efter ni minutters spil lavede hjemmeholdet noget 'ulovligt' mod Sanaullah Karimmi. Det omsatte udeholdets Jonas Bertram sikkert til en 1-0-føring.

Det vakte stor jubel hos en lille flok elever fra gæsternes skole, der havde taget cykelturen på seks kilometer for at heppe på deres helte fra skolen.

Se og hør Ikast Østre Skoles heppekor her:

Sanaullah inden kampen håbede på en sejr. Foto: Kurt Nedergaard
Sanaullah inden kampen håbede på en sejr. Foto: Kurt Nedergaard

Se også: TV: Vandt håneretten

Sad på kampen
Værterne blev i meget af spillet på midtbanen anført af Nikolaj Garbelmann og Simon Falck. De forsøgte også at finde arbejdsomme Mikkel Vestergaard i front.

Men gæsternes forsvar stod stærkt. De blev godt dirigeret af Emil Christensen, som viste stort overblik. Så hjemmeholdet kom ikke til de helt store målchancer.

På udeholdets midtbane blev der arbejdet godt af Jonas Bertram, Lasse Tolstrup og Sanaullah Karimmi. De satte sig igennem og viste sammen med den lille 'troldmand' August Madsen 'Miller' teknisk flot spil. Det var en fornøjelse at se elleveårige Miller, hvordan han flot spillede bolden videre, når de store drenge fra hjemmeholdet gik til ham.

I pausen fik værterne gode råd af deres træner, som er den tidligere superligabomber 'Farlige Frank' Kristensen, der i karrieren nåede at score over 100 mål i landet bedste række. 'Farlige Frank' sagde til drengene:

- De er gode tekniske. Vi skal være hårde i nærkampene. Vi har ikke testet deres målmand endnu.

Miller spillede en flot kamp mod de fysisk større drenge. Foto: Kurt Nedergaard
Miller spillede en flot kamp mod de fysisk større drenge. Foto: Kurt Nedergaard

Se også: TV: Troldmanden 'Miller' gik forrest

Prøvede og prøvede
Hjemmeholdets Mikkel Vestergaard prøvede i starten af anden halvleg også at teste Nicklas Jokumsen. Men han havde ikke det store held med flere forsøg.

I den modsatte ende havde udeholdets Lasse Tolstrup en chance for at bringe sit hold yderligere foran. Men det blev ikke til noget mål.

Kampen var meget intens. Der var mange dueller, hvor der blev gået til den.

I en nærkamp mellem gæsternes Jonas Bertram og værternes Patrick Nielsen blev der holdt og skubbet. Dommeren gav det gule kort til begge spillere.

Det fik Jonas Bertram til at blive vred, hvor det gule kort blev til et rødt kort. Dermed måtte holdet undvære en af de bedste resten af kampen.

Der blev gået til den. Kampen var meget lige, men værterne fik sejret knebent. Foto: Kurt Nedergaard
Der blev gået til den. Kampen var meget lige, men værterne fik sejret knebent. Foto: Kurt Nedergaard

Se også: TV: På topscorerjagt

Afgjort i sidste øjeblik
Alle fodboldspillere har lært, at man ikke dribler inde i eget målfelt. Men midt i halvlegen driblede en af udeholdets spillere ind i eget målfelt. Det udnyttede hjemmeholdets Mikkel Vestergaard, der efter et langt træk prikkede bolden i nettet til 1-1.

Lidt efter fik gæsternes Sanaullah en løs chance, da værternes målmand tabte bolden. Men Daniel Orehøj var hurtig over bolden og sikrede sig den.

Det så ud til, at kampens vinder skulle findes fra 11-meterpletten. Men hjemmeholdets Mikkel Vestergaard ville det anderledes. Han bragte holdet foran 2-1 få minutter før tid til stor skuffelse for udeholdets spillere og tilskuere. Dette blev slutresultatet.

Det var forståeligt, at modstanderne var skuffede efter en flot indsats. Det var lidt en spand kold vand at få efter at have været med hele kampen, hvor de også havde deres muligheder på kontraer.

Hør Nikolaj fra Hestlund Efterskole fortælle om kampen her:


 
Se også: TV: Sikrede sejren fra startfløjtet

Endte godt og fair
Det var en fornøjelse at se det teknisk spillende hold, som nu er ude af denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Mange af drengene er klar igen til næste år med den lille 'troldmand' Miller i spidsen.

Gæsternes Emil Christensen fik fidusbamsen efter kampen. Han var forståeligt meget skuffet.

- Vi var klart bedst. Vi lukkede dem ind ved at give to mål væk, sagde han.

Værterne fik sejret med en god præstation af Nikolaj Garbelmann på midtbanen. Han fik fidusbamsen for sit hold.

Også Simon Falck og Rasmus Mørk var fremtrædende på holdet, og i angrebet fik Mikkel Vestergaard noget ud af sine anstrengelser med to mål.

En meget glad Nikolaj Garbelmann sagde:

- Det var en intens kamp med mange dueller og chancer til begge hold. Vi havde mere fysik, og alle var oppe at køre til sidst.

Det bliver spændende at følge værterne mod Lundgårdskolen fra Herning. Så må vi se, om 'Farlige Frank' får givet nogle tips videre om, hvordan bolden skal sparkes i kassen.

Hør Emil fra Ikast Østre Skole fortælle om kampen her:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen