TV: Troldmanden slog til

Simsalabim: Traditionen tro tryllede troldmanden

Klar til kamp. Foto: Kurt Nedergaard
Klar til kamp. Foto: Kurt Nedergaard

Inden kampen fortalte Hammerum Skoles lærer Søren Helbo, at holdet var med for hyggens skyld. De havde dog nået at træne et par gange inden opgøret, og alle var tændte og opsatte under opvarmningen. Se kampfakta her.

Hammerums lærer Søren Helbo giver gode råd inden kampen. Foto: Kurt Nedergaard
Hammerums lærer Søren Helbo giver gode råd inden kampen. Foto: Kurt Nedergaard

Se også: TV: Ensidig affære

Hos Ikast Østre Skole var der mange gengangere fra sidste år, og én af dem var August Madsen - også kendt som ”Troldmand Miller”, der var én af profilerne i fjor, selvom han kun gik i 6. klasse.

God optakt til kampen
Mere en hundrede tilskuere fra Ikast havde cyklet de syv km til Hammerum for at overvære kampen. Der var ligeledes omkring hundrede fra Hammerum Skole, der var ude i solskinnet for at heppe på deres kammerater. Så alle var klar til en rigtig skolefodboldkamp.

Gæsterne fik hurtigt overtaget på midtbanen, men de havde svært ved at komme forbi værternes bagkæde, der anført af Søren Hvid, Magnus Blom, og Victor Metner stod rigtig godt, og i målet havde de en stærk målmand i Simon Knudsen. Han stod også godt og dirigerede flot med sit forsvar.

Udeholdet havde flere gode forsøg i første halvleg. Lasse Tolstrup havde et skud, som Simon Knudsen i hjemmeholdets mål afværgede på glimrende vis.

Klar til kamp. Foto: Kurt Nedergaard
Klar til kamp. Foto: Kurt Nedergaard

Se også: TV: Gys fra pletten

Så hugger vi bare fem skud ind
I pausen sagde hjemmeholdets lærer Søren Helbo til sine spillere:

- De må gerne skyde udefra, for vi har en glimrende målmand. Husk, der er ikke oceaner af tid, når deres små spillere vimser rundt. Vi skal være opmærksomme. Så håber vi på 0-0. Det er super, så hugger vi bare de fem skud ind, og så vinder vi.

Hjemmeholdets lærer Søren Helbo give instrukser i pausen:

Fem gyldne minutter
Der var kun spillet ét minut af anden halvleg, inden der var plads i straffesparkfeltets venstre side til Østres Lasse Tolstrup. Han udnyttede pladsen og hamrede straks bolden i nettet til 0-1. Godt et minut senere viste ”Troldmanden Miller” sublim teknik, og med en følt kattepote loppede han bolden ind under nettaget til 0-2. Godt et minut senere fandt Marko Korcic Lasse Tolstrup, som sikkert øgede til 0-3.

Efter udeholdets fem gyldne minutter vågnede værterne op igen og forsvarede sig flot resten af kampen. Udeholdet afsluttede dog kampen med et flot frisparkmål, der rundede kampen af til slutresultatet 4-0.

Efter kampen fangede vi Lasse Tolstrup til en kommentar.

- Vi er stærkere end sidste år. Sidste år havde vi nogle med, der tænkte mere på sig selv, sagde Lasse Tolstrup.

Se også: TV: Enligt mål sikrede sejr

Hyggebold
Vi fangede også hjemmeholdets målmand Simon Knudsen, der udtalte følgende:

- Vi har meldt os til som et hyggehold. Det er rart at blande flere årgange, og det var dejligt med de mange tilskuere fra begge hold.

Hør hans udtalelse her: