TV: Umulige at stoppe

Målscore på 42-1: Måldronning igen i hopla

Aulum Byskole var konstant farlige i angrebet. Foto: Kurt Nedergaard
Aulum Byskole var konstant farlige i angrebet. Foto: Kurt Nedergaard

Fredag tog Aulum Byskole imod BillundSkolen i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

BillundSkolen tabte 2-1 til Aulum Byskole på hjemmebane sidste sæson, så de havde revanche til gode og var opsatte på at slå dem.

BillundSkolens målmand Anne Sabroe sagde inden kampen:

- Det bliver en hård kamp. Jeg tror på, at vi vinder, og vi vil meget gerne have sejren. Vi vil mandsopdække deres farlige målskytte Ditte Østergård, og så vil vi spille sammen.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Stadig mål i støvlerne
Aulum Byskole mødte op med fire skræmmende sejre og en målscore på 38-1, mens BillundSkolen havde vundet efter straffesparkskonkurrence i første kamp og derefter to smalle sejre.

Gæsterne havde naturligvis igen taget deres maskot med til kamp.

Der var som sædvanligt mødt mange tilskuere op på Aulum Byskoles fritidsanlæg for at støtte pigerne, og de fik en forrygende start at se.

I det andet minut sparkede Ida Klaris en bold ind i feltet, og selvfølgelig var det Ditte Østergård, der dukkede op og sendte bolden over stregen.

Aulum kom foran 2-0, da Ida Klaris fyrede et langskud af, som Anne i BillundSkolens mål kun fik pareret. Så var det en smal sag for Ditte at sparke bolden i kassen.

Gæsterne har haft deres maskot med til alle kampe. Foto: Kurt Nedergaard
Gæsterne har haft deres maskot med til alle kampe. Foto: Kurt Nedergaard

TV: Måldronning knuste modstander

Ægte hattrick
Aulum Byskole havde klart det meste af spillet. På midtbanen var Ida Klaris alle vegne. Hun erobrede mange bolde og spillede mange gode bolde frem til angriberne, og så tog hun sig af alle dødbolde.

Også Freya Jensen gjorde det godt og havde nogle gode indlæg. Line Østergaard arbejdede også rigtig godt for holdet. Hun løb meget og fordelte spillet og var flere gange selv farlig foran mål. Ingrid Nørgaard var også på færde i straffesparksfeltet og havde flere muligheder for at komme på måltavlen.

Så havde Aulum Byskole selvfølgelig måldronningen Ditte Østergård, der med hurtige ryk slap fri, selvom hun var tæt markeret. Inden pausen fuldendte hun et ægte hattrick. Hun var på plads tæt på målet efter et hjørnespark fra Ida Klaris, og hun fik bolden over stregen til 3-0.

Gæsternes Ditte Madsen havde en god chance, da hun en enkelt gang løb fra hjemmeholdets forsvar og sparkede forbi mål.

Aulum Byskole sad på det meste af spillet allerede fra første fløjt. Foto: Kurt Nedergaard
Aulum Byskole sad på det meste af spillet allerede fra første fløjt. Foto: Kurt Nedergaard
 
Ny måltyv på toppen

Gæsterne lagde taktik
I pausen var der flere af pigerne fra udeholdet, der bød ind med, hvad de skulle gøre for at vende kampen. Ditte Madsen sagde:

- Vi skal ikke drible. Det går for langsom, og vi har bolden for længe, så de tager den fra os. Vi skal hen mod dem.

Så blev der talt om, hvordan de skulle stoppe lynhurtige Ditte Østergård.

I pausen skiftede BillundSkolen deres dygtige spiller Amalie Jensen ud. Hun fortalte, at hun havde en aftale med træneren for Kolding Q U15-Liga 1 om kun at spillede en enkelt halvleg.

- Jeg har selv valgt det, sagde Amalie.

Men man kunne godt se på hende, at hun gerne ville have spillet i anden halvleg. Hun havde følgende kommentar om Aulum Byskole:

- Det er en svær modstander. Vi var ikke klar fra start og var for langsomme.

BillundSkolen ville have revanche, men det så svært ud allerede efter første halvleg. Foto: Kurt Nedergaard
BillundSkolen ville have revanche, men det så svært ud allerede efter første halvleg. Foto: Kurt Nedergaard

Drønstærke Ditte

Værter dominerede
Aulum Byskole blev ved med at dominere. De havde klart det meste af spillet på midtbanen, og i angrebet lå de og lurede på chancen.

Her havde Caroline Larsen et godt forsøg, der havde fortjent en bedre skæbne.

Gæsterne fik mere styr på forsvaret. De stod tættere sammen og var mere opmærksomme på værternes angriberne.

Caroline Knudsen arbejde godt for holdet, og deres bedste spiller Ditte Madsen blev ved med at løbe. Hun var hele tiden i nærkontakt med en af hjemmeholdets spillere, og hun skilte sig godt af med bolden.

Flere af Aulum Byskoles angribere havde muligheder, men manglede den sidst skarphed. Men det gjorde Ditte Østergård ikke. Med et træk i feltet var hun fri, og så sagde det bang, da hun sparkede bolden i kassen og scorede til slutresultatet 4-0.

Ditte Østergård har nu scoret 29 mål i denne sæson og er pigernes suveræne topscorer. Foto: Kurt Nedergaard
Ditte Østergård har nu scoret 29 mål i denne sæson og er pigernes suveræne topscorer. Foto: Kurt Nedergaard

Det var Dittes mål nummer 29 i denne sæson. Hun har dermed scoret 29 mål ud af holdets i alt 42 mål, og hun er endnu ikke gået på banen uden at score. Det svarer til 69 procent af alle skolens mål i denne sæson.

Samlet har pigerne fra Aulum Byskole en målscore på 42-1.

Det er dog ikke første sæson, at Ditte har fundet vejen til målet. Hun har nu været med i tre sæsoner, hvor hun i første sæson scorede fire mål, og i sin anden sæson scorede hun otte mål. Hun har derfor scoret 41 mål i alt i Ekstra Bladet Skolefodbold - og hun kan nå at score endnu flere.

Det var en god anden halvleg af BillundSkolen. De stod tættere sammen, hjalp hinanden og blev ved med at kæmpe til det sidste. Det forhindrede den helt store nedtur.

Ros til Caroline Knudsen og holdets bedste Ditte Madsen, der bare blev ved og ved og gjorde alt for at vende slaget.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Aulum Byskole - BillundSkolen, 4-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Line Østergård, Aulum Byskole
Ditte Madsen, BillundSkolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Alvilda Rasmussen, BillundSkolen


Maskotten med på udebane

Ros til gæsterne
Det blev BillundSkolens sidste kamp i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Igen i år var det Aulum Byskole, der sendte dem ud.

Ros til pigerne for tre flotte sejre, og Anne Sabroe, Caroline Knudsen, Michelle Voss, Amalie Jensen og Ditte Madsen har spillet seværdig fodbold. Holdet har til alle kampene haft maskotten med, og det har været et festlig indslag.

Ditte Madsen sagde efter kampen:

-Det var træls, men de var et bedre hold. Vi stod for meget med bolden, og vi fik ikke orienteret os. De var hurtige, og vi gav for hurtigt op og faldt ned i tempo.

- De er hurtige, spiller med præcision og finder hinanden godt.

Billund buldrede videre

Ingen svage punkter
Aulum Byskole er et hold, der kan nå langt. De har indtil nu ingen svage punkter, og når de skifter spillere ud, har de gode erstatninger, som glider godt ind på holdet.

Forsvaret er godt bundet sammen af Malene Stefansen og Frida Høgh, der supplerer hinanden godt. På midtbanen er Freya Jensen god med fine indlæg, og Line Østergaard arbejder benhårdt for holdet sammen med Ida Klaris.

Ida Klaris har alt. Hun erobrer mange bolde, er god til at finde angriberne, har snævre driblinger og en sublim sparketeknik. Det er hende, der tager sig af alle dødboldssituationer.

Line Østergaard og Malene Stefansen spillede begge en rigtig flot kamp. Foto: Kurt Nedergaard
Line Østergaard og Malene Stefansen spillede begge en rigtig flot kamp. Foto: Kurt Nedergaard

Helt fremme er Ingrid Nørgaard arbejdsom, og så har de selvfølgelig måldronningen Ditte Østergård, der kan spurte fra enhver modspiller, er god til at finde de frie rum, og Ditte har ikke brug for meget plads for at komme til chancer.

Line Østergaard sagde efter kampen:

- Vi spillede godt fra start. Vi faldt lidt sammen i anden halvleg, hvor vi ikke får scoret efter gode indlæg. Så stod Billund også bedre i forsvaret.

- Vi spiller sammen i hverdagen. Vi har et godt forsvar og er gode til at spille bolden rundt. Hvis vi kæmper, når vi langt. Hvis det skal gå galt, skal de andre være gode.

- Det er tredje år, jeg er med, sagde anfører Malene Stefansen.

- Det er det stærkeste hold, jeg har været med på. Vi fungerer godt sammen, vi får dækket godt af, og vi bliver ved med at kæmpe. Så er vi rykket op i Liga-2 på klubplan, hvilket er med til at gøre os stærkere.

Aulum Byskole møder Næsbjerg Skole på udebane i næste kamp, der er en af kredssemifinalerne i Jylland Syd.

Hør hele interviewet med Malene Stefansen her: