ZOOM: Vitaskolen - Dybbøl-Skolen

Piger: Så skal endnu en kvartfinalist findes

Vitaskolen skal op imod Dybbøl-Skolen i kampen om en plads i forårets kvartfinaler. Foto: John Jacobsen
Vitaskolen skal op imod Dybbøl-Skolen i kampen om en plads i forårets kvartfinaler. Foto: John Jacobsen

Torsdag 9. november kl. 11.30 er det tid til pigernes kredsfinale i Jylland Syd. Vitaskolen tager imod Dybbøl-Skolen i kampen om at blive klar til forårets kvartfinaler.

Se kampfakta her.

Vitaskolen: Alternativ målscore
Pigerne fra Vitaskolen har haft let til at finde vejen til netmaskerne. De har nemlig scoret hele 40 mål i denne sæson. Til gengæld er der også gået otte mål ind på dem.

Vitaskolens vej til kredsfinalen

7. september: Vitaskolen - Næsbjerg Skole, 3-0

14. september: Vitaskolen - Ølgod Skole, 14-1

5. oktober: Lem Stationsskole - Vitaskolen, 2-8

24. oktober: Vitaskolen - Cosmos Skole, Boldesager, 8-3

3. november: Aulum Byskole - Vitaskolen, 2-7

Holdets samlede målscore: 40-8

Forsvaret måske til at tale med
Holdet har set nærmest uhyggelig stærkt ud i denne sæson. Den smalleste sejr de har vundet har været på 3-0. Ellers har de kun haft storsejre i sæsonen.

Der har dog været en lidt besynderlig tendens hos holdet. Det var nemlig kun i holdets første kamp, at de formåede at holde buret rent. Der er altså scoret på dem i de seneste fire kampe.

Der skal strammes op på det inden kredsfinalen, hvor alle fejl vil blive straffet. Særligt fordi pigerne står overfor et benhårdt forsvar, går det ikke, at de selv lader 'lette mål' gå ind. Her skal holdet være opmærksomme i samtlige 60 minutter.   

Vitaskolen har noget af en joker i baghånden. Hvis Mathilde Braithwaite bliver helt klar til start, kan hun få en afgørende rolle. Foto: Jesper Egebæk
Vitaskolen har noget af en joker i baghånden. Hvis Mathilde Braithwaite bliver helt klar til start, kan hun få en afgørende rolle. Foto: Jesper Egebæk

Se også: TV: Topscorer: Vi vinder kredsfinalen

Uhyggelig offensiv
Der kan dog slet ikke være tvivl om, at dette er et utrolig stærkt mandskab. Samtlige spillere spiller til daglig fodbold på højt plan. De har flere spillere, der har deltaget i DBUs U15 og U16-talentsamlinger.

Det er svært at udpege en svag spiller på holdet, da samtlige af spillerne holder et højt niveau. De har i store perioder fuldstændig domineret kampene og sat sig på spillet. De nyder at have bolden i fødderne og er god til at få modstanderen til at løbe. Hvis ikke hjemmeholdets midtbane får fat, så bliver de tromlet over af dette stærke mandskab. Unge Karoline Olesen har vist fremragende teknik og stort overblik. 

Offensiven er særdeles stærk. Forrest løber topscorer Sarah Thygesen rundt. Hun har scoret 17 af holdets 40 mål og ser skarp ud. Det bliver i den grad en duel imellem hjemmeholdets stærke forsvar og gæsternes imponerende angreb.

Og i kredsfinalen kan offensiven endda blive endnu stærkere. Med på sidelinjen har Mathilde Braithwaite nemlig stået som hjælpetræner igennem sæsonen. Men nu er Mathilde ved at være ovenpå igen efter en lang skadesperiode. Hun var før sin skade inde omkring U16-landsholdet og kan afgøre kredsfinalen helt på egen hånd, hvis hun er i hopla.

Interaktivt element

Interaktivt element

Se vejret for kampen her.

Interaktivt element

Dybbøl-Skolen: Har holdt buret rent
Pigerne fra Dybbøl-Skolen går ind til dette opgør uden at have inkasseret mål i denne sæson. Til gengæld har de selv kun scoret ti mål.

Dybbøl-Skolens vej til kredsfinalen:

8. september: Gråsten Skole - Dybbøl-Skolen, 0-1

22. september: Lyreskovskolen - Dybbøl-Skolen, 0-2

5. oktober: Humlehøj-Skolen - Dybbøl-Skolen, 0-4

24. oktober: Dybbøl-Skolen - Distriktsskolen Løgumkloster, 2-0

31. oktober: Dybbøl-Skolen - Vamdrup Skole, 1-0

Holdets samlede målscore: 10-0

Stærke allerbagerst
Holdet har stille og roligt kæmpet sig vej til kredsfinalen. De har bestemt ikke vundet store sejre, men har derimod snuppet flere smalle sejre i tætte kampe.

Holdets succes kan i den grad tilskrives, at forsvaret har stået stærkt. De har ikke lukket et eneste mål ind i denne sæson. Og det er bestemt ikke fordi, at holdet ikke har været under pres. De har bare formået at stå godt imod. Anfører Cathrine Petersen er styrmand i forsvaret. Hun er nærmest umulig at komme forbi.

Holdet har dog indimellem haft lidt problemer på de to backs. Her er det fuldstændig afgørende, at holdet formår at bakke deres medspillere op. For hvis en modspiller kommer igennem over fløjen, er der nødt til at komme en ny spiller til og presse. I kredsfinalen står pigerne nemlig overfor en aldeles giftig modstander, der har scoret hele 40 mål i fem kampe.

Her skal forsvaret for alvor stå sin prøve, for selv den mindste fejl vil blive straffet øjeblikkeligt.

Der er stor opbakning til holdet fra skolen. Foto: Poul Horsbøl
Der er stor opbakning til holdet fra skolen. Foto: Poul Horsbøl

Se også: Marginaler afgjorde dysten

Mangler skarphed
Mandskabet har en solid midtbane med spillere som Anna Jepsen og Jessica Duus i fokus. De slider virkelig hårdt for holdet og sørger for at rydde godt op. Men de har også et godt blik fremad banen, hvor øjnene oftest er rettet imod holdets topscorer Cecilie Plehn.

Cecilie behøver ikke særligt meget plads. Hun kan skabe en chance ud af nærmest ingenting. Hun har scoret seks af holdets ti kasser og har dermed sørget for 60 procent af mandskabets mål.

Men det er farligt, at scoringer skal komme fra kun én spiller. Det er simpelthen for let for et stærkt forsvar at lukke ned. Pigerne har i perioder af de fem spillede kampe vadet rundt i chancer. I kredsfinalen står de overfor et mandskab, hvis forsvar perioder har været til at tale med. Til gengæld har modstanderen også et målgennemsnit på otte kasser pr. kamp.

Så hjemmeholdet skal simpelthen score på de chancer, de får, hvis de vil videre til forårets kvartfinaler.

Interaktivt element

Interaktivt element

Hvem vinder kampen?

Se resultat

Hvem vinder kampen?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen