Kong kynisk

Stjernevejskolen skrev historie med sejr i begge finaler, men det holdt hårdt i en nervespækket og nervøs drengefinale. Jacob 'Kongen' Kongsmark viste dog vejen til stjernerne i sidste øjeblik

Jacob 'Kongen' Kongsmark leverede endnu en stærk præstation i finalen. Foto: Claus Bonnerup
Jacob 'Kongen' Kongsmark leverede endnu en stærk præstation i finalen. Foto: Claus Bonnerup

Queen sang 'We are the Champions', og 'Kongen' sang med. Tre måneders eftersidning kunne ikke have tørret smilet af Jacob Kongsmark, Stjernevejsskolens formidable dynamo, da røgen havde lagt sig, og sejren var en realitet.

'Det holdt hårdt, men vi var bare mere kyniske til sidst. Og nu har vi skrevet historie. Det er fantastisk. Det er sindssygt. Det er vildt!' jublede Kongsmark, mens holdkammeraterne fik Carlsberg Sport-dunkene til at sprøjte som champagnefontæner ud over stadion.

Et nyt fodbolddynasti er hermed etableret i Hedensted. Stjernevejen er dobbelte mestre i Ekstra Bladet Skolefodbold, det er aldrig nogensinde sket før i Ekstra Bladet Skolefodbolds 56 år historie.

Galleri: Finalerne 2016/2017

Fodboldovertro
Drengene måtte dog helt ud i straffesparksafgørelse for at skrive historiebøgerne om. Den ordinære spilletid endte målløst. Det var en nervøst præget finale, hvor Marie Kruses Skole parkerede bussen og håbede på hurtige kontraløb, mens Stjernevejsskolens Jacob Kongsmark og Mathias Kubel leverede højdepunkterne.

Kubel hamrede tidligt et skud mod mål, der fik overliggeren til at vibrere halvvejs ind i anden halvleg. Bagude dirigerede ’Kongen’ sine tropper og eksploderede momentvis i geniale dribleture. Flottest så det ud, da han sent i første halvleg broderede sig forbi tre Kruse-spillere, som stod rundtossede tilbage, mens Kongsmark lige rettede på hårbåndet. Overlegent.

Men så var det lige ved at gå galt.

Kort før pausen trak Marie Kruses Joachim Reitzel overraskende, men korrekt, et straffespark. Stik mod kapitel et i fodboldovertroens store bog valgte han selv at sparke – og blev reddet!

Reitzel kiggede lamslået rundt, sank i knæ. Dommeren fløjtede af. Oliver 'Høgen' Høgsberg løb over for at trøste Reitzel, som rasende verfede sin anførers hånd af kinden.

Hvorfor Reitzel valgte at sparke igen i straffesparksafgørelsen er et mysterium, der vil holde ham søvnløs de næste dage.

TV: Se afgørelsen på drengenes finale

Gamle Vejle-tricks
Marie Kruses Skoles fans skal have ros for at brøle stadion op, selv om de var under halvt så mange på lægterne. Men i straffesparksfinalen kunne de sortklædte ikke bruge opbakningen til noget. Stjernevejsskolens målmand, Niels Hansen, reddede hele tre skud, herunder endnu et halvsløjt forsøg fra Joachim Reitzel. Slutresultatet blev 3-1.

'Vores målmand er så sindssygt god til at tage straffespark, at jeg vidste, vi ville vinde,' fortalte Jacob Kongsmark efter sejren.

'Vi har øvet straffe i månedsvis. Vores træner Jan Faber har vist os de gamle tricks fra dengang, han spillede i Vejle Boldklub. Kig kun på bolden, aldrig på målmanden. Beslut dig inden du sparker. Og så helt ud i siden med læderet,' lød 'Kongens' opskrift.

Han scorede selv sikkert og pegede stolt ud mod tilskuertribunen.

'Jeg rakte pegefingeren ud for at sige tak for støtten. De har gjort det så godt alle sammen. Hele skolen. Nu skal vi til banketten og feste,' sagde Kongsmark, der til daglig spiller U17-fodbold i AC Horsens.

'Min drøm er at blive professionel. Og nu har jeg en historisk skolefodboldfinale på CV’et. Mon ikke min træner bemærker det?'

Henrik Schous kommentar

Sikke et drama. Stjernevejskolen skriver sig fortjent  ind i historiebøgerne som de første vinderne af begge finaler i Ekstra Bladet Skolefodbold. Drengene havde alt spillet og holdt stærkt Farum-holdet fra fadet. Kampens store helt blev keeper Niels Hansen, der alene får topkarakter og den sidste stjerne med sine fire redninger på straffe.