'Lyseslukkeren' spreder god stemning

Optakt: Thomas Eirdorf håber på en fair kamp og er optimistisk på holdets vegne

'Lyseslukkeren' lod sig hylde efter kredsfinalen. Nu er han klar til den vigtige kvartfinale. (Foto: Henrik Schou)
'Lyseslukkeren' lod sig hylde efter kredsfinalen. Nu er han klar til den vigtige kvartfinale. (Foto: Henrik Schou)

Nu er det endelig ved at tid til kvartfinalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold. Thomas 'Lyseslukkeren' Eirdorf og resten af Løjt Kirkeby-holdet står overfor Kolding Realskole i kampen om en plads i semifinalen.

Øgenavnet holder ved
Thomas fik sit navn af helt åbenlyse årsager. Mens mange af kredsfinalerne endte uafgjort, ville 'Lyseslukkeren' det anderledes. Efter blot seks minutter havde han bragt sit hold foran med både 1-0 og 2-0. Han fik endda scoret et mål mere, så han var afgørende for, at Løjt løb med en 5-1 sejr.

Thomas Eirdorf måtte finde sig i at blive overhældt med resten af champagnen fra festen. Men han havde jo som 'Lyseslukkeren' selv lukket og slukket. (Foto: Henrik Schou) Jyllandsyd TV: 'Lyseslukkeren' ødelagde festen på få minutter

Siden kredsfinalen har Thomas måtte høre for sit nye øgenavn.

- I starten var der mange, der kaldte mig 'Lyseslukkeren'. Nu er det stilnet lidt af, fortæller Thomas til Ekstra Bladet Skolefodbold.

- Men drengene på holdet driller mig en del med det. Hvis jeg eksempelvis scorer, kan de finde på at sige: Se, hvor dygtig ham Lyseslukkeren er! Men det er kun sjovt, lyder det fra målfarlige unge herre.

'Lyseslukkeren' var ikke til at stoppe i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
'Lyseslukkeren' var ikke til at stoppe i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

  Løjt Kirkeby spillede sig suverænt i kvartfinalen med en 5-1 sejr over Hjerting. Fra venstre: Asger Ovebeck, Jonas Madsen, Thomas Eirdorf, Thore Agertoft og Frederik Lundgård. (Foto: Henrik Schou) Jyllandsyd TV: Løjt-legestue

Fremhæver god attitude
Thomas er godt klar over, at det er en vigtig kamp, der venter forud. Det er også tydeligt at mærke på Løjt Kirkeby Skole.

- Alle er meget nervøse på vores vegne. De håber selvfølgelig på det bedste.

- Hele overbygningen (7., 8. og 9. klasserne red.) ville gerne have været med til kampen. Men det kan desværre ikke lade sig gøre, fordi vi spiller på udebane. Men hvis vi kommer i finalen, har skolen lovet, at der kommer fuld opbakning, lyder det fra 'Lyseslukkeren'.

Men det er ikke kun skolen, der glæder sig. Det gør Thomas naturligvis også.

- Jeg glæder mig sindssygt meget. Vi skal ud og have en rigtig god kamp.

- Jeg forventer, at der kommer til at være en god attitude fra både vores hold, Kolding Realskole og tilskuerne. Jeg håber i det hele taget på en meget fairspillet kamp.

Takker sit hold for de mange mål
Selvom 'Lyseslukkeren' har scoret hele 12 af holdets 35 mål, vil han ikke umiddelbart love, at han scorer i kvartfinalen.

- Jeg regner ikke decideret med at score mål. Jeg har scoret så mange mål, fordi jeg har et klogt og dygtigt hold, som er gode til at fodre mig med bolde, lyder det ydmygt fra Thomas.

Thomas Eirdorf får stolt sin guldmedalje overrakt af Ryan Laursen. (Foto: Henrik Schou)
Thomas Eirdorf får stolt sin guldmedalje overrakt af Ryan Laursen. (Foto: Henrik Schou)

- Men jeg går selvfølgelig ind for at vinde. Så jeg håber da, at jeg kan få muligheden for at score igen, fortsætter han.

Spår en spinkel sejr
Selvom Thomas ikke vil love om egne mål, tør han godt spå om resultatet.

- Jeg ved godt, at det bliver en svær kamp, men jeg tror, at vi vinder, lyder vurderingen.

- Jeg håber på en 2-1 eller en 3-1 sejr til os, afslutter 'Lyseslukkeren'.

Om han får ret i sin forudsigelse, får vi svar på torsdag 7. april.

1 af 2 Thomas 'Lyseslukkeren' Eirdorf' fejrer et af sine tre mål i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
2 af 2 'Lyseslukkeren' lod sig hylde efter kredsfinalen. Nu er han klar til den vigtige kvartfinale. (Foto: Henrik Schou)