MadsZaar af succes

Svingede sablen: Mads Zaar sikrede sejren i finalen

Mads Zaar var helt suveræn i finalen. Foto: Ernst van Norde
Mads Zaar var helt suveræn i finalen. Foto: Ernst van Norde

Hedegårdsskolen var blevet advaret i Ekstra Bladet op til finalerne i verdens største skoleturnering. Men lige lidt hjalp det.

Vitaskolens Mads Zaar var ikke til at styre på ti tønder land på Odense Stadion, da drengenes finale først blev sparket i gang. Den lille tekniker, der netop er blevet udtaget igen til U16-landsholdet, viste igen-igen sine driblefærdigheder og koldblodighed i afslutningsøjeblikket, da Esbjerg-skolen sablede sjællænderne ned med 5-0 i finalen.

Efter otte minutter stak 'Zaaren' af Esbjerg hul på Ballerup-drengenes forsvar for første gang, da han, uden forstærkninger, modtog bolden fra Mads Borchers på Hedegårdsskolens banehalvdel.

De manglende holdkammerater i angrebet betød intet for 'Zaaren', der som enehersker drev kuglen en håndfuld meter frem, kiggede op og iskoldt placerede bolden nede i det ene målhjørne uden chance for Rasmus Wandahl i målet. Klasse fornægter sig ikke.

Se også: TV: Se Vitaskolen juble efter sidste fløjt

Holdets fortjeneste
Det gjorde sig gældende igen 12 minutter senere, da Denis Catovic brød igennem i venstre side og sendte bolden ind mellem venner og fjender. Selv om han var en af banens mindste spillere, dukkede 'Zaaren' selvfølgelig op igen og satte foden på til 2-0. Så var den finale afgjort.

- Jeg er super glad for, at jeg med mine to mål satte gang i finalefesten, men det var holdets fortjeneste, vi vandt. Jeg faldt selv lidt ud af kampen i anden halvleg, men alligevel satte vi tryk på og slog dem sikkert, lød det fra Mads Zaar, der ganske rigtigt ikke kunne leve op til sin fyrstelige første halvleg.

Mindre kunne da sagtens gøre det, og den lille, hurtige ekvilibrist satte trumf på, da han lagde op til 5-0 målet. 'Zaarens' mange lækkerier blev da også belønnet med Michael Laudrups teknikerpris efter slutfløjt.

- Jeg jagtede hattricket for meget, men jeg er glad for, jeg fik rådet bod på det med mit oplæg, sagde Mads Zaar, der kender de fleste af sine klassekammerater fra Esbjergs U17-ligamandskab.

Vitaskolen har gået sin sejrsgang gennem Ekstra Bladet Skolefodbold og slutter med en imponerende målscore på 79-3. Kun én gang har esbjergenserne været presset i turneringen, da NOVA-skolen i kvartfinalen pressede Vita-drengene i forlænget spilletid.

- Jeg synes, finalen er et bevis på, vi er de helt rigtige vindere af Ekstra Bladet Skolefodbold. Vi kender hinanden fra Esbjerg fB, og vi har ikke et eneste svagt punkt på holdkortet. Det viste vi også i dag (torsdag,red.), hvor jeg synes, vi fik lukket ned for deres nøglespillere, samtidig med vi holdt fokus på vores eget spil, lød det fra den lykkelig Zaar, der trods sine fem kampe i rødt og hvidt (et tal der helt sikkert stiger) aldrig vil glemme oplevelserne i Ekstra Bladet Skolefodbold.

- Det betyder så vanvittigt meget at stå her som vindere af turneringen. Hele skolen er mødt op, og det var fedt at høre den lydkulisse, de skabte kampen igennem. Det hjalp os meget! Det er en oplevelse for livet at stå her med pokalen, og det er noget, de fleste kun oplever én gang i livet. Nu skal der festes hele vejen hjem til Esbjerg, sagde Zaaren, der uden tvivl mente Festbjerg!