Nadia Nadim - en stjerne på drengeholdet

Stort talent: Kvindelandsholdets angriber spillede med drengene på Skørping Skole

Nadia Nadim har her scoret på et straffespark i den danske pokalfinale. Foto: Lars Poulsen
Nadia Nadim har her scoret på et straffespark i den danske pokalfinale. Foto: Lars Poulsen

Dansk-afghanske Nadia Nadim har gang i en stor fodboldkarriere. Hun var været en fast del af det danske kvindelandshold, siden hun var 21, og er professionel i den amerikanske klub Portland Thorns FC.

Super-Nadia nedlagde drengene

Husker skolefodbolden
Hun er da også lavet af et ganske særligt stof, den skarpe angriber. Et stof, vi allerede så det første til under Ekstra Bladet Skolefodbold i 2003. Dengang gik hun på Skørping Skole mellem Aalborg og Randers. Og tiden på skoleholdet står dugfriskt i erindringen hos Nadia:

- Da min idrætslærer, Jørgen Bakholt, udtog mig til holdet, blev jeg så stolt. Jeg fik lov til at repræsentere skolen - og så skulle jeg endda spille med drengene! Det var mega fedt.

Første kamp på plads

Det blev til en lille håndfuld kampe, og Nadia husker dem alle klart. For eksempel 2-0-sejren over Gug Skole. En kamp, hvor hun nettede.

- De havde nogle stjerner fra AaB’s juniorhold i truppen, og vi var virkelig bange. Jeg scorede et mål og lagde op til det andet, så efter kampen modtog jeg fidusbamsen, som stadig står hjemme i mit trofæ-skab.

Er kommet langt
Hun har flere end 60 A-landskampe på CV'et og har været med til flere slutrunder i de rød-hvide farver.

Fodbold har altså en ganske særlig plads i hendes hjerte. En plads, der har været der, lige siden hun kom til Danmark fra Afghanistan og blev en del af den nærliggende fodboldklub.

Klar med en jubelscene?

- Jeg kunne ikke tale dansk, men det lærte jeg hurtigt, for jeg var omgivet af danske piger i klubben. Efter min første træning fik jeg en seddel med hjem om, at jeg var udtaget til kamp i weekenden. Det var en kæmpe succes-oplevelse.

- Det er umuligt at forklare, men der sker noget, når jeg spiller fodbold. Hele verden forsvinder - der er kun mig og bolden. Fodbold er min meditation, og sådan har det været, lige siden jeg var lille, slår Nadia fast.

Sådan har det altså været for Nadia for både Skørping Skole, landsholdet og de klubhold, hun har repræsenteret.

Carlsberg Sport en del af festen