Sådan ender pigefinalen i Parken

Sidste tip: Røven på komedie for sidste gang i år

Ekstra Bladets Henrik Schou følger hver eneste dag skolefodbolden på tæt hold igen i år. (Foto: Thomas Sjørup)
Ekstra Bladets Henrik Schou følger hver eneste dag skolefodbolden på tæt hold igen i år. (Foto: Thomas Sjørup)

Hvert år er de her artikler samlet de mest læste. Der er masser af læsere til mine bud på holdenes vinderchancer. Skønt at vide, der findes læsere ude i landet:)

Læs hele programmet for Parken her

Toppen af poppen
Faktisk har det her i slutspillet vist sig, at jeg har lagt kæmpe pres på flere hold ved at udpege dem som kæmpe favoritter. Det har været svært for dem alle at efterleve det. Selv i kampe med en 80/20 fordeling har det været tætte kampe. Alle er nervøse, når man kommer så langt i verdens største skoleturnering. Det er klart.

Jeg kører over 8000 kilometer hver sæson for at se de godt 70 kampe bare i efteråret. Heldigvis har jeg masser af gode spejdere ude, der tipper mig om spændende spillere og hold. Men i starten dækker jeg jo alle hold, først senere bliver der fokus på de bedste. Toppen af poppen.

Gætteleg
Jeg ser samtlige 16 kredsfinaler (1/8-finalerne), de otte kvartfinaler og de fire semifinaler. Jeg har altså set alle hold her i finalen mindst tre gange, et par af dem fire gange. Mine gæt sker ikke med en terning, jeg har tilbragt meget tid sammen med de her unge talenter.

På baggrund af al den viden peger jeg på mine bud på vinderne. Sidste år havde jeg to forkerte, det havde jeg igen i år. Det er svært at spå om straffespark. Bare spørg Messi...

Læs også: Hvad synes du om skolefodbold

Ingen mål - ingen pokal
En af de forkerte gæt gik på Nexø Skole, som ikke har lavet et eneste mål i de tre kampe i slutspillet. Ikke en eneste kasse. Nul mål....Alle tre kampe er endt 0-0 - i efteråret endte de med 13-1 i målscore. Langt fra imponerende. Men hver gang overrasker de på straffe, selv om kun en enkelt spiller er farlig på banen i de to gange 30 minutter.

Det må jo siges at være flot gået, for nu er de i finalen. Nøglen til deres sejre hedder Line Nielsen. Hun er over det hele på banen, dirigerer de andre og går forrest i alt på banen. En fighter helt ind i knoglerne. Hun vil i finalen blive voldsomt bakket op af hele Nexø Skole, som lukker torsdag. Over 1000 tilskuere kommer med over, fordi der er samlet over 200.000 kroner ind lokalt. Så FLOT gået !

Hos Kolind har de flere strenge at spille på, især hele turneringens topscorer Janne Brouer. Men en solid midtbane med fysisk stærke tøser bakker godt op.

Jeg tror på, at Kolind får pakket Line godt og grundigt ind, så Nexø i stedet skal spille gennem unge Caroline. Kolinds piger kan skyde langt ude fra, det har de vist mange gange. Det bliver et problem for den meget lille målmand hos bornholmerne. Nu går den ikke længere uden at lave mål, pokalen skal igen i år over Storebælt.

Chancevurdering: Kolind Centralskole - Nexø Skole (kl.13.10) - 55-45%

Følg mig på Twitter

Bliv ven på Facebook

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere