Alle klar til Parken

Så er det slut: Nu mangler vi kun showet i Parken på torsdag

Ekstra Bladets Henrik Schou følger skolefodbolden hver dag på 7. år. (Foto: Thomas Sjørup)
Ekstra Bladets Henrik Schou følger skolefodbolden hver dag på 7. år. (Foto: Thomas Sjørup)

Ja, det måtte jo ske. Jeg fik kun ret i tre ud af de fire semifinaler. Sådan kan det gå. Jeg er nu ellers fint tilfreds med at have forudset de tre første og meget tætte 1-0-hjemmesejre.

Bornholm ville det bare anderledes. Eller Dagmarskolen ville det ikke. Det afhænger nok af øjnene, der ser. Men jeg havde sat mine penge på to bærende spillere fra Dagmarskolen, som bare ikke slog til i dag. Camilla og Natascha var langt fra sidste kamps styrke. Det kostede. Kombineret med et helt tandløst angreb, så gik den ikke. Der var ingen chancer at skrive hjem om.

Bliv ven på Facebook

Eksperter i straffe
Det var der så heller ikke i den anden ende. Præcis som forudsagt er eneste trussel Line Nielsen, men hun kom frem til meget lidt i dag. Søster Thea i angrebet kom ikke frem til noget som helst. Når begge hold er så ufarlige, så ender det hele 0-0. Ikke kønt, men spændende. For tredje gang i streg røg Nexø ind i afgørelse på straffe.

Score mål i ordinær tid kniber det i den grad med, men straffe kan de finde ud af. Her går de fra triumf til triumf. Det gav en plads i historiebøgerne - Bornholm er for første gang i Parken. Flot!

Se masser af fotos fra pigekampen her

Torskedumt
Drengekampen blev til gengæld en flot og velspillet affære på Køge Stadion foran et medlevende publikum. Jeg har tidligere skrevet om Sadik, der er hjemmeholdets profil og kaptajn. I semifinalen var der nye toner, han bakkede op og støttede sine kammerater - som en anfører skal gøre det. Han hverken kan eller skal løbe fra sit temperament, det er med til at gøre ham tændt og skarp. Men igen i dag burde han have haft rødt kort. Først for at klappe ad linjedommeren og smide bolden væk, den slap han for. Men kun fordi hoveddommeren ikke så det. Senere - da hans hold var foran og med et ben i Parken - hamrede han bolden i jorden lige foran dommeren. Gult kort og farvel resten af kampen. Det er ikke muligt at beskrive det med andre ord end således: Torskedumt!

Nu var det lige gået så fint. I stedet endte det med, at han sparkede til udskiftningsboksen og var sur på træneren, der bare forsøgte at tale ham ned. Jeg håber virkelig, at Sadik, hans hold og nærmeste bruger tiden frem til torsdag på at tale sammen om det her. For med fire topdommere i Parken bliver der ikke overset noget, så er det farvel og tak foran rullende kameraer live på TV2. Det MÅ ikke ske, så sælger man sig selv og sit hold.

Ellemarkskolen fik fortjent den plads i finalen, de kom efter. Men Sadiks dumhed kunne have kostet en udligning, og så måtte Sadik ikke være med til at sparke straffe, da han stadig var udvist. Sådan fører en anfører ikke an.

Jeg håber, vi får Sadik og Ellemarskolen at se fra deres bedste side - og kun den - på torsdag i Parken. For så spiller de kanon bold, de kan sgu virkelig spille bold. Der er ingen svage pladser på holdkortet. Og de får brug for ALLE mand, hvis de skal spille op med Hunderupskolen fra Fyn.

LÆS OGSÅ: De underholder i Parken

Procenter på igen
Op mod finalen sætter jeg selvfølgelig procenter på alle holds chancer for at vinde. De kan også læses i vores kæmpe finaleavis, der udkommer på tirsdag.

Jeg har igen i år set alle 16 kredsfinaler. Alle otte kvartfinaler. Alle fire semifinaler. Jeg vil gerne her afsløre, at drengefinalen bliver LIGE præcis den finale, som jeg har drømt om at se siden oktober. Det ER de to bedste hold knægte på hver side af Storebælt, der skal spille om at vinde finale nummer 50 i verdens største skoleturnering. Ekstra Bladet Skolefodbold...

Pssst:Fik jeg nævnt, at Michael Laudrups Teknikerpris i år overrækkes af... Michael Laudrup selv...

(Kan I mærke presset, drenge...?)

Vi ses i Parken !

Mr. Skolefodbold
Henrik Schou

Følg mig på Twitter

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere