Nu gælder det semifinalerne

Kun en kamp fra Parken: De sidste to kvartfinaler er færdige

Ekstra Bladets Henrik Schou følger hver eneste dag skolefodbolden på tæt hold igen i år. (Foto: Thomas Sjørup)
Ekstra Bladets Henrik Schou følger hver eneste dag skolefodbolden på tæt hold igen i år. (Foto: Thomas Sjørup)

Ja, så er der kun seks kampe tilbage. Fire semifinaler og to finaler. Så kårer vi vinderen af udgave nummer 50 af verdens største skoleturnering, Ekstra Bladet Skolefodbold. Det sker ved et kæmpe show med gratis adgang torsdag 26. april fra kl.12 i Parken. Sendes også live på TV2.

LÆS OGSÅ: Her er vejen til Parken

Seks ud af otte
Jeg tillod mig igen i år at gætte på udfaldet af de otte kvartfinaler. Jeg satte procenter på de enkelte holds chancer ud fra, hvad jeg havde set i de 16 kredsfinaler, som jeg alle så i efteråret. Jeg fik igen i år ret i seks ud af otte. Men det holdt hårdt, for spillet i flere af kampene var ikke så overbevisende til den ene side, som jeg havde spået. Det var som om, at de store favoritter - som jeg havde udråbt dem til at være - bar på et tungt kors. Ingen kunne leve op til den værdighed, til gengæld blev det spændende kampe, som alle er endt med snævre sejre. Fedt nok !

Se KÆMPE galleri med 68 fotos HER

Blød granit
Den sidste pigekamp stod på Bornholm i fredags, her rendte hjemmeholdet med sejren efter afgørelse på straffe. Jeg må være ærlig og sige, at der ikke blev spillet god fodbold. Det var ikke spændende for ret mange. Udeholdet har et af de bedste forsvar overhovedet, men de skabte ikke en eneste chance. Totalt tandløst. Det vinder man altså ikke kampe på. Heldigvis var de efter kampen enige, det er altid noget.

Granittøserne var lykkelige for sejren, det skal de have lov at være. Men mest lykkelig skal de være for deres eneste store profil, Line. Alt går gennem hende, hun er deres livline. Nøglen til sejr for Dagmarskolen er at stække Line, så kommer Bornholm med meget lidt. Men får Line lov, så er hun farlig. Fire gange var hun igennem med store chancer til følge, det blev dog ved 0-0.

Klap nu kaje
Turneringens sidste kvartfinale endte også med straffe efter 2-2 i ordinær. Kildegård havde lagt kampen i seng med 2-1, de var videre. Fortjent nok - selv om det var tæt. Men de ville mere, synes jeg. Hjemmeholdet udnytte den eneste store svaghed hos udeholdet, det centrale forsvar. De mange tilskuere fik en flot kamp at se med super fight fra begge sider og et klassemål helt oppe under overliggeren til 1-1. Kongemål - se billederne af den sprællende keeper her i linket.

LÆS OGSÅ: Ellemarken vil i Parken

Skolen på Herredsåsen har jeg før kaldt søvnige i angrebet, så begyndte de pludselig at score i efteråret. Respekt. Jeg vil så tillade mig at gøre det igen, måske bliver de så giftige i semifinalen ude mod Ellemarkskolen, der kommer med noget mere power foran. Når det spiller for Køge-drengene, så spiller det. Deres to trænere var naturligvis på spiontogt og noterede flittigt styrker og svagheder ned, så de er godt forberedt til på torsdag på Køge Stadion. Til at starte med skal de have styr på deres egen profil, som de syntes, jeg havde været for hård ved. Slet ikke, det kaldes ærlig. Som jeg også skrev flere gange, så er anfører Sadik en kongespiller, han er virkelig dygtig. Når han spiller fodbold. Alt for meget tid bruges på attitude og at skælde ud. En klassespiller klapper kaje og hjælper sit hold frem. Jeg håber, Sadik torsdag på hjemmebane vil få mig til at klappe kaje. Det KAN faktisk lade sig gøre...:)

LÆS OGSÅ: Sparket til semifinalen

Champions League
Følg turneringen i Ekstra Bladet, her på sitet og på Facebook. En sølle kamp før Parken. Den værste kamp af alle at tabe. Jeg vil onsdag i Ekstra Bladet sætte procenter på holdenes chancer for at nå den største oplevelse i deres unge liv: At få lov at betræde det hellige græs i Parken ledsaget af den musik, som spillerne løber ind til i Champions League....

Kan I mærke presset nu, drenge og piger...?

Held og lykke !!

Mr. Skolefodbold

Følg mig på Twitter

Bliv ven på Facebook

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere