Tilgiv mig - jeg tog lidt fejl

5 ud af 6 rigtige: Men tallene er fulde af løgn

Ekstra Bladets Henrik Schou følger skolefodbolden hver dag på 7. år. (Foto: Thomas Sjørup)
Ekstra Bladets Henrik Schou følger skolefodbolden hver dag på 7. år. (Foto: Thomas Sjørup)

Lige for tiden kan jeg ikke gå i fred, når jeg er til skolefodbold. For jeg har sat alt på højkant ved at give mine bud på alle holds chancer for at gå videre. Jeg har set ALLE hold spille mindst en gang tidligere i efteråret, så jeg gætter ikke bare. Sidste år havde jeg 6 ud af 8 rigtige i kvartfinalerne. 4 ud af 4 i semi og 2 ud af 2 i finalen. Det er da ok.

Meeeen, i år skal jeg altså ikke spille smart, selv om jeg nu har 5 ud af 6 rigtige. For hold da op, hvor de tal er taknemmelige. For at skabe lidt debat, skal man jo sætte tingene lidt på spidsen. Det ville være kedeligt, hvis mine bud bare hed 50/50 eller 55/45 hver gang, fordi jeg ikke turde melde rent ud. Det tør jeg godt, og selvfølgelig kan det koste. For tiden koster det en masse kommentarer ude ved kampene. Når jeg har skrevet, at et hold kun har 30 % chance for at gå videre, så er jeg sgu ikke populær på den skole.

Anføreren skal føre an - deraf navnet
I dag på Hellebækskolen var der ingen forskel. Her havde jeg kun givet hjemmeholdet 20% chance for at slå Ellemarkskolen. Udeholdet spillede fremragende i deres kredsfinale i november, i kvartfinalen magtede de slet ikke opgaven. De kunne alt, alt for lidt og lignede på ingen måde en flok storfavoritter. Holdets profil i kredsfinalen - anfører Sadik - var en skygge af sig selv. For meget tid bruges på at skælde ud, ryste på hovedet og hive sin egen trøje op over ansigtet. For ofte tæt på en advarsel og 10 minutter ude. Den slags giver ingen mening. Slet ikke med hans talent, det burde han i stedet bruge på at løfte sit hold. Som en anfører skal.

Helelbækskolen spillede flot og blev bakket godt op af deres fans. De havde virkelig læst, hvad der var skrevet om dem. De havde lyttet og hevet sig op i nakken, klasse. Den kamp kunne lige så godt være endt med hjemmesejr til det hold, jeg havde givet 20% chance for at vinde. Så havde jeg haft en rigtig mindre, tallene lyver. Ellemarkskolen skal virkelig bruge de næste dage frem mod semifinalen torsdag til at tænke sig om. Vil de i finalen?

Der skal positiv stemning frem og langt mere opbakning i kæderne. Sadik skal finde ud af, hvor han skal spille henne på banen og glemme stjernestatus. Og arbejde for holdet, som han så smukt gjorde det i kredsfinalen, hvor han tryllede. Fodbold er et holdspil, anført af....ja, anføreren.

Den blonde profil
Pigekampen mellem Nærum Skole og Dagmarskolen var min første forkerte, her havde jeg hjemmeholdet som favoritter. Mest af alt på grund af det spil, jeg havde set deres bedste, Sofie Qvist, levere i efteråret. Her tryllede den korte profil med det dejlige smil sit hold til sejr med overblik og farlige ryk. Det har jeg skrevet meget om, det havde Dagmarskolen læst. Godt at vide man har læsere...Sofie var langt fra sit niveau, og så kan Nærum altså for lidt uden hende.

Til gengæld havde jeg givet udeholdet hug for ikke at have et stærkt nok holdkort. For meget lå på for få i de to kampe, jeg så med dem til sidst i efteråret. Alt gik gennem Camilla på midten, og så den evigt kæmpende Natascha, der aldrig giver op. Sådan var det til dels også i kvartfinalen, de to er holdets klart bedste. Men både i forsvaret og på kanterne viste der sig også talent. Pigerne og deres medrejsende tilskuere sagde også i kor, at dette var deres bedste kamp. Det er der ingen tvivl om. De ramte dagen.

I semifinalen skal tøserne gøre det umulige - især Camilla - formen skal op på få dage. Alt, alt for tidligt tabes pusten og returløbene mangler. Deres modstandere i semifinalen skal sørge for at spille uden om Camilla, hun er næsten umulig at få bolden fra, og hun er dygtig til at spille de andre i rette øjeblik. Men det bør være til at få øje på hende, den blonde pige er banens højeste. I dag lå hun dog en del ned, kramperne tog over. Den går ikke i semifinalen, for Dagmarskolen uden Camilla kommer ikke i finalen. Det tør jeg godt melde ud.

Dagmarskolen og Hellebækskolen tog begge røven på mig, indrømmet. Det ene hold tabte dog, men først efter straffe og et drama. Dagmarskolen var bare de bedste i deres kamp, længere den ikke. Jeg tog (lidt) fejl :)

Jeg håber på tilgivelse - held og lykke i semifinalen !

Mr. Skolefodbold
Henrik Schou

HUSK: Tip mig på skolefodbold@eb.dk som altid, hvis I har en god historie !

Følg mig på Twitter

Bliv ven på Facebook

1 af 3 Jubel efter et af årets bedste kasser til Hellebækskolen og 2-1. (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Konge hilsen til mig. Så kan jeg lære det (holdet tabte dog som forudsagt). (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Ekstra Bladets Henrik Schou følger skolefodbolden hver dag på 7. år. (Foto: Thomas Sjørup)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere