Kjellerup møder Nexø i kvartfinalen

Planen i foråret: De bedste skoler ser frem til kvartfinalerne allerede

Ekstra Bladets Henrik Schou følger skolefodbolden hver dag på 6. år. (Foto: Thomas Sjørup)
Ekstra Bladets Henrik Schou følger skolefodbolden hver dag på 6. år. (Foto: Thomas Sjørup)

Efter mere end 8000 kilometer på landevejen fra første kamp 29. august og til den sidste i går fredag 18. november er det det slut for i år. Ikke mere skolefodbold før til foråret.

Omkring 70 kampe har jeg set med en del af de 1499 hold med over 21.000 spillere, der startede hold. Nu er kun 16 tilbage - 224 spillere.

Øst og vest
Ude på sidelinjerne har jeg kunnet høre talrige forklaringer på, hvem der nu skal møde hinanden. De fleste helt ude i skoven. Derfor skæres vi det lige ud i pap:

Jylland/Fyn og Sjælland mødes ALTID i finalen i Parken. Storebælt krydes ALDRIG før finaledagen. Vest for Storebælt er fire kredse: Jylland Syd, Midt og Nord samt Fyn. De mødes på tværs, så kun ET af de hold (dreng + pige) kommer i finalen. Det samme i øst hvor Sjælland Midt, Syd og Nord samt Storkøbenhavn nu har fundet deres videre.

Parken bestemmer datoerne
Da Ekstra Bladet Skolefodbold skal afgøres med den sidste kamp på den mest berømte plæne af alle, må vi vente på ledige datoer for landets nationalstadion.

Parken skal holde datoer fri, hvis de mod forventning skulle gå videre europæisk, til pokalturneringen og til Superligaen. Plus en eventuel testkamp før EM med landsholdet.

Sådan er det desværre hvert år, hvor også andre end os vil låne plænen. Det så vi sidst med Sensation, der betød flytningen af en FCK-Brøndby kamp i Pokalen. Ekstra Bladet Skolefodbold står i køen og venter på, at vi kan få plads på lige netop DET græstæppe, I alle gerne vil træde på.

Her er vejen til Parken

Sæt X i kalenderen
DERFOR: Vi kan IKKE sige noget om programmet nu og her. Vi spiller formentlig fra slutningen af marts til slutningen af april - afbrudt af påskeferien. Igen i år er det - som det også har været det med kredsfinalerne - Ekstra Bladet og DBU, der fastsætter ALLE tider og steder. Programmet fastlægges ned til mindste detalje.

I kvartfinalerne spiller vi to om dagen, hvor Ekstra Bladet igen giver den fuld gas med dækningen af samtlige kampe. I semifinalen er det med dommertrio og TV2 på sidelinjen. I Parken sendes begge kampe live på TV2....

LÆS OGSÅ: Tættere på himlen

Drenge og piger
Kjellerup skal altså IKKE møde Nexø af to årsager. Kjellerup ligger i Jylland, og der skal derfor spille to kampe i vest først. Og Nexø er et pigehold, der ligger i øst...

Så snart vi kender jeres modstanderne, får I besked her på siden og via Facebook !

Bliv fan på Facebook