Nu starter festen

Fede kampe: Lige nu spilles de mest intense lokalopgør

Ekstra Bladets Henrik Schou følger skolefodbolden hver dag på 6. år. (Foto: Thomas Sjørup)
Ekstra Bladets Henrik Schou følger skolefodbolden hver dag på 6. år. (Foto: Thomas Sjørup)

Vi har jo delt turneringen sådan op, at man spiller ´små turneringer´ inden i den store turnering. Så først skal man nappe dem, der bor tæt på, før man kan gå videre ud i det store land. Til sidst står der kun to hold tilbage på hver side af Storebælt. Nok til en drenge - og en pigefinale. Jyder/fynboer mod sjællænderne.

Ondt i kroppen
De første par kampe er overstået for de fleste, tilbage er så de kampe, der afgør håneretten i Hjørring, Valby eller Greve. Kampe hvor spillerne kender hinanden på kryds og tværs, og hvor et nederlag ikke er til at bære.

Sådan en kamp så jeg i Greve. Krogårdskolen mod Egholmskolen. Slap dog af, det var fed fodbold. Uden sammenligning den bedste kamp for mine øjne i år. Og jeg ser trods alt mindst 10 kampe om ugen over hele landet.

De to hold gav hinanden en fight, de med garanti kan mærke i kroppen i morgen.

LÆS OGSÅ: Kong Krogård

Fortjent sejr
Alle havde gjort klar til afgørelse på straffe, men sådan skulle det ikke gå. Banens bedste - Yusuf Onurlu - smækkede lige et frispark ind til 2-1 og en fortjent hjemmesejr til farlige Krogårdskolen, der sidste år nåede til 1/8-finalen.

Til alle drenge i Sjælland Syd: Hold øje med de sortklædte fra Greve, de er gode igen i år.

Resten af ugen
Lige nu er jeg til samling med U-17 landsholdet i Vildbjerg, hvor holdet til næste måneds vigtige EM-kval kampe skal udtages.

Resten af ugen byder på Holstebro, Vejle og København.

Fredag spiller nummer to på topscorerlisten Souheib Dhaflaoui, der nettede 10 gange i første kamp og tre i den næste. 13 mål, mon ikke der er flere kasser i ham....

Kampen er her

Bliv fan på Facebook