De vinder torsdag: Sidste skud i tågen

Bambi på glatis: Mr. Skolefodbold forsøger at redde bare en smule af den flossede ære

Det burde have været 8-3 - i stedet er det 7-4, jeg nu er foran. (Foto: Ekstra Bladet)
Det burde have været 8-3 - i stedet er det 7-4, jeg nu er foran. (Foto: Ekstra Bladet)

En kollega sagde i dag, at jeg med rette kunne sammenlignes med en brugtvognsforhandler. Dem nævner man altid, når talen falder på stærkt utroværdige personer. Brugte biler er ofte noget, der sælges med en let underspillet sandhed. Måske passer det sagte ikke altid helt med sandheden.

Ligesom med mine gæt på vinderne her i slutspillet.

Se også: De skal møde Bording i finalen

Løn efter fortjent
Jeg har gjort det her i årevis og husker ganske enkelt ikke, at have taget fejl i en semifinale før. Der har været et par missere nogle gange i kvartfinalerne, men semifinalerne sidder normalt i skabet. Her har jeg jo set holdene både to, tre eller fire gange. Der bør ikke være nogen undskyldning. Det er dette heller ikke. Slet ikke.

Som jeg skrev lige efter semifinalen mellem Kalbyris og Herredsåsen, så burde mine procenter have været højere endnu på dem, der endte med ufortjent at tabe. De havde alt i den kamp, udeholdet kom fra til intet. Ingenting farligt. Hjemmeholdet kunne let have været foran i medvinden i første halvleg med 3-0. I stedet skød de forbi mål. Boldene blev ikke reddet, angriberne skød fordi den helt stillestående målmand.

Stillingen efter 11 kampe i slutspillet er de meget lidt heldige 7-4… kønt er det sgu ikke. Jeg kan glæde mig over ikke at være lønnet på provision, så jeg kun fik penge for de korrekte gæt.

Se også: Endnu et røveri

Men der er tre kampe tilbage, jeg giver ikke op og stikker naturligvis som altid snotten frem og sætter måsen i klaskehøjde.

Tre på stribe
Torsdagens semifinale er den sidste før finalen i Farum på onsdag 9. april. Den sidste semifinale foregår pudsigt nok også i Farum lemme de lokale helte fra Stavnsholtskolen og gæsterne fra Herstedvester Skole. Hjemmeholdet har igen og igen fightet sig videre. Ikke med kønt og poleret spil, men med effektiv fodbold og vilje. De oser af glæde, det er rart at se.

Gæsterne har frem til og med kredsfinalen badet sig igennem. I kvartfinalen fik de langt mere modstand, det var rart at se. Spændende bliver det, om Magnus Hauser vælger at lade de andre røre bolden lidt mere. Ellers er en tæt opdækning af ham en af nøglerne til sejr for Farums helte. Magnus har onsdag været til sin første samling med den store bruttotrup hos U16-landstræneren, så han kommer til sin anden store oplevelse på to dage. Det kan blive til tre på en uge, hvis Albertslund-holdet går hele vejen.

Se også: ZOOM: Stavnsholtskolen - Herstedvester Skole

Fest i Farum
Det bliver en fed fodboldkamp, er jeg sikker på. Der kommer også vildt mange tilskuere, så vi får larm i gaden med TV2 på sidelinjerne som til alle semifinaler. De laver indslag til sporten og til deres live-dækning af selve finalerne på onsdag.

Se også: Sjove lektier: Planlæg jubelscener

Kom til Farum og se et brag. I første omgang torsdagens semi, men også selve finalen på onsdag. Fed underholdning mellem de to finaler, det bliver fantastisk.

Jeg vover nakken og gør gæsterne til favoritter, hvis de finder tilbage til de takter, vi så fra dem i kredsfinalen. Der skete for lidt i det hurtige og offensive spil i kvartfinalen. Men vi ved jo, at de godt kan. Nu er de så tæt på deres live oplevelse – det samme er selvfølgelig de lokale knægte. Det bliver på papiret tæt:

Stavnsholtskolen – Herstedvester Skole: 45 – 55 %

Vi ses på græsset!

Mr. Skolefodbold
Henrik Schou
Ekstra Bladet

Se også: Sådan gik finalerne i 2014