Fucking flot, Farum!

Fightere mod fightere: Drengefinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold bliver et opgør mellem to seje hold

Jeg skød lige forbi - men en stærk kamp. (Foto: Ekstra Bladet)
Jeg skød lige forbi - men en stærk kamp. (Foto: Ekstra Bladet)

Ja, ja. Jeg gættede forkert igen. Indrømmet. Og nu står den sølle 7-5 til mig. Fandeme ikke imponerende. Men jeg er glad for at tage fejl i dag. For det første bliver det jo et BRAG uden lige, når hele Farum skal på Farum Park for at se de lokale helte spille. Der bliver uden tvivl flere tilskuere til den kamp, end der er normalt til FCN´s kampe.

Endnu en straffe
Det blev til endnu et drama, som måtte ud i straffe. Nummer tre ud af fire af vores semifinaler i verdens største skoleturnering.

Gæsterne fra Herstedvester var i starten helt ude af kampen, hvor hjemmeholdets fantastiske anfører Thomas Jørgsholm fornemt første sine tropper frem som kampens uden sammenligning bedste spiller. Heldigvis fik han også lov at blive matchvinder med det sidste spark på straffe. Kaptajnen viste tårnhøj klasse som ejer af midtbanen og med talrige millimeter præcise afleveringer til en desværre alt for upræcis Andy, som misbrugte chancer på samlebånd. Men Herstedvester kom flot med i anden halvleg anført af især Magnus Hauser, der endelig kom ind i kampen efter en anonym første halvleg, hvor han smukt blev holdt nede af det stærkt spillende midterforsvar. Joel Kabongo styrede den bagerste kæde i modsat ende, men resten af forsvaret har bare ikke samme klasse.

Målt på spil og chancer, og der var store i begge ender, skulle det nok ende med endnu en nervepirrende afgørelse fra de berømte 11 meter.

Se også: De vinder torsdag: Sidste skud i tågen

Her kan alt ske, og det er altid spændende. De mange tilskuere i den høje sol fik valuta for at stå i kulden, en værdig afslutning på selve hovedturneringen. At gæsternes tilskuere endnu engang til sidst skulle vise den triste side, det er bare skidt. Nogle gange taber man jo altså.

Som en fødsel
Nu møder Stavnsholtskolen så vikingerne fra Nordstjerneskolen i finalen på Farum Park på onsdag. Det bliver endnu et brag, det lover jeg. De seje vikinger mod fighterne fra Farum, der har snublet sig videre et par gange og stod som underdogs igen i semifinalen. Ligesom deres modstandere i finalen prøvede det. Begge hold var rasende ligeglade. De ville bare i finalen.

Se også: TV: Målmand Magnus måtte med

Vi glæder os for sindssygt til at byde holdene velkommen dagen før, hvor vi indlogerer dem på Farum Parks fine hotel. Præcis som var det en landskamp. Det er en oplevelse for livet. Tro mig, jeg har selv prøvet det som lærer for godt 10 år siden. Kun fødslen af min datter har været større for mig. Glæd jer!

Vi ses i Farum !

Mr. Skolefodbol
Henrik Schou
Ekstra Bladet