De vinder finalerne

Famler i blinde: Mr. Skolefodbold med sidste bud og forsøg på at redde bare lidt af den flossede ære

Sidste bud afgivet - det bliver tætte finaler. (Foto: Ekstra Bladet)
Sidste bud afgivet - det bliver tætte finaler. (Foto: Ekstra Bladet)

FARUM (Ekstra Bladet): Det har været et fantastisk år med Ekstra Bladet Skolefodbold. Efter nogle år med en lille nedgang hvert år på grund af de mange sammenlægninger af skoler kom der i år lidt flere hold med. Det har været en fornøjelse at følge på sidelinjen fra første kamp i slutningen af august til nu her med de to sidste kampe af dem alle ved finalerne på Farum Park.

Men mit eget år har været en katastrofe. I hvert fald her til sidst i slutspillet. Helt forfærdeligt faktisk.

Se også: Tilmeld dig finale-eventet på Facebook

Sølle score
De senere år har jeg ligget på omkring to eller tre forkerte skud ud af de 14 kampe i kvart, semi og finalerne. Og når jeg har ramt forbi, har det som regel været i kvartfinalerne. Her er det første kamp i foråret, meget kan være sket siden kredsfinalerne i november. Så der kan komme en lille misser her og der.

Men i år har den været HEL gal. Der har jeg virkelig været ude på tynd is. Før finalerne er min score vanvittig, den står sølle 7-5 til mig. Altså hele FEM fejl.

Til mit forsvar har der været nogle meget, meget tætte kampe. Tre ud af fire i semifinalerne har været afgjort på straffe. Der er kun scoret tre mål i ordinær tid i semifinalerne. Men det vidner om jævnbyrdighed over hele landet, holdene ligger tæt på hinanden. Plus vi så i år ikke som mange gange før har en flok mega favoritter, der bare med sikkerhed maser sig frem til sejren. Sådan et hold er der ikke blandt de fire i turneringen 2013/14.Tårer af guld
Finaledag nummer 52 i verdens største skoleturnering bliver en kanon fest. Af der endda er et hold fra Farum med, når nu vi skal spille i Farum. Stavnsholtskolen er jo som et eventyr. Som en historie vi ikke kunne have skrevet bedre end virkeligheden. Skolerne i byen har fået fra klokken 13, der bliver en kanon stemning på tribunerne onsdag. Langt flere end til FCN`s klubkampe, det er helt 100...!

Hos drengenes udehold glæder jeg mig især til at vise et par af dem frem. Det er nogle skønne knægte med masser af vilje, fight og store smil på læberne. Dem har jeg haft som underhunde i begge årets kampe. De tog måsen på mig begge gange og gik yderst fortjent i finalen på bekostning af Hunderupskolen fra Odense, der de sidste to år har været fremme i finalen. Fynboerne troede, at den billet var hjemme, men Nordstjerneskolen helt oppe fra Frederikshavn med en fænomenalt spillende kaptajn Casper Larsen i spidsen ville det anderledes. En af årets bedste kampe endte med en smal og fortjent 1-0 sejr et par minutter inde i overtiden og jubel som ved en sejr i Champions League.

Jeg indrømmer gerne her på landets mest besøgte nyhedssite, at jeg selv havde tårer i øjnene ved det syn. Smukt!

Fest i skolegården
Hos pigerne er det en helt anden historie. Her er begge finalehold faktisk dem, der ikke burde have vundet. De sejrede begge på straffe over modstandere, der var bedre og skulle have haft lov at spille finale. Det er helt ærlig snak, ingen grund til at pakke det ind. Det har vi også dækket som var det Superliga-kampe undervejs. Alle detaljer og de mange dramaer er fortalt for de trofaste læsere, mange af jer vil komme herop på Farum Park til os onsdag og give den gas for rullende kameraer. Tag jeres venner med og kom gratis til den kæmpe fest i skolegården, TV2 er her med 11 kameraer og samme mandskab som en landskamp, det hele sendes live fra kl.13.00. Coooool.

Se også: TV2 i stærkeste opstilling

Bording Skole fra lige midt i Jylland tager i mod Skolen på Herredsåsen fra Kalundborg, som også sidste år var i finalen, hvor de tabte klart med 3-0 til Kjellerup Skole.

Cremen af cremen
Jeg forsøger virkelig ikke at dække mig ind mod, at den her udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold kan ende med en stilling på 7-7 for mit vedkommende. Sgu ikke imponerende. Det ved jeg.

Men det ER virkelig mit største ønske, at vi først og fremmest får to super fede finaler med masser af glade tilskuere, der får en dejlig oplevelse. Det er i bund og grund det vigtigste af det hele nu her til sidst. Mere end 21.000 drenge – og piger har været med, de har spillet over 1400 kampe og har scoret næsten 9000 kasser.

De mange spillere har forhåbentlig fået nogle fede timer med deres kammerater på tværs af klasserne ude på de 823 skoler, som i år har været med på legen. Men nu er der altså kun fire hold tilbage. De bedste 56 spillere skal dyste om vandrepokaler, fighterpokaler og meget mere. Kun flødeskummet er tilbage. En kamp fra sejren i verdens største skoleturnering.

Se også: TV: Med Lasse Petry til skolefodbold

Tordentvillingerne
Pigekampen starter kl.13.10 og står altså mellem Bording Skole og Skolen på Herredsåsen.

Herredsåsen har famlet endnu mere, end jeg har i år. De sidste tre gange er de snublet videre efter straffe. Især semifinalen var det ufortjent. Men de kan holde nerverne i ro og står til sidst som sejrherrer igen og igen. Det må man tage hatten af for. Det meste af holdet er bag bolden, så man skal kunne dirke dem op for at slå dem.

Det tror jeg så også på, at de kan hos Bording Skole. Primært på grund af de to rødhårede tvillinger, vi her på Ekstra Bladet i dagens avis har døbt ´Tordentvillingerne´. De er hele rygraden i det hold, uden dem ingen sejre, det er sikkert. Men deres sammenspil er på et niveau, man ikke ser mange gange hos pigerne. De kan spille sammen midt om natten, de finder hinanden uden at se op. Karen og Sara bliver kampafgørende, gætter jeg på.

Bording Skole og Skolen på Herredsåsen: 55 – 45 %

Seje kaptajner
Nordstjerneskolen – Stavnsholtskolen spiller efter pause-underholdningen med L.I.G.A, som vandt en Zulu Award forleden. Kampstart kl. 15.20.

Her vil der på tribunerne være en klar vinder allerede før det første fløjt. Flere tusinde tilskuere vil skrige af deres lungers fulde kraft over at se deres lokale helte fra Stavnsholtskolen. De nordjyske gæsters tilhængere skal trods alt køre omkring 500 kilometer for at komme til Farum Park. Så målt på skrål og larm er Farum-drengene nok foran på point.

Jeg tror på, at de to anførere vil blive kampens afgørende spillere. Thomas Jørgsholm og Casper Larsen fra Nordstjerneskolen er holdenes klart bedste spillere. Begge leder de deres team på vej i krig på den fede måde. Ingen dumme svinestreger eller noget, bare fight og til tider fed bold. Larsen er den første viking i over 1000 år her i landet, ham skal I glæde jer til at se. Tilskuerne vil til gengæld være en sikker 12 mand for Farum-holdet.

Nordstjerneskolen – Stavnsholtskolen: 55 – 45 %

Kom med til fest
Det kan både ende med 7-7, 8-6 eller 9-5 med mine gæt. Men helt ærligt, det er lige meget. Det vigtige er at tilskuerne og tv-seerne får en fed oplevelse – og selvfølgelig spillerne. De bedste af de bedste i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Verdens største...

Vi ses på Farum Park – gratis adgang fra klokken 12.

Mr. Skolefodbold
Henrik Schou
Ekstra Bladet