Ekstra Bladet Skolefodbold lukker: Sidste dans

Farvel og tak: Torsdagens finaler bliver de sidste nogensinde

Mr. Skolefodbold glæder sig til de to sidste finalebrag. Foto: Ekstra Bladet
Mr. Skolefodbold glæder sig til de to sidste finalebrag. Foto: Ekstra Bladet

Disse linjer er ikke lette at skrive. På den ene side er jeg som altid ved at revne af stolthed over igen at skulle overvære finalerne i verdens største skoleturnering og byde velkommen til den store fest. Men, der er også et men: Finalerne i Vejle bliver de sidste nogensinde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

’Leverandør til dansk fodbold siden 1961’ har været vores motto gennem 58 år. Næsten 700.000 spillere har vi haft på banerne over hele landet, og flere millioner tilskuere på sidelinjen, som har haft nogle af de mest fantastiske oplevelser i deres skoletid. Blandt dem har været næsten alle de store stjerner, som senere kom på landsholdet og spillede i udlandet. Fra Elkjær og Arnesen til Schmeichel, begge Laudrup-brødrene og op til Pierre Emile og AC fra Chelsea, alle har de kæmpet for skolens ære på lige fod med os.

Men alt godt har en ende. Ekstra Bladet har valgt at sige tak for dansen og overlade stafetten til DBU, som kommer til at køre en lignende turnering for skoler videre. Det er dejligt, de fortsætter, for skolefodbold kan virkelig noget af det, der i dag er for lidt af. Det samler, glæder og giver et frisk pust i en hverdag fyldt med test og lektier. Nogle får kun en kamp og et bad, andre holder liv i drømmen om at stå i en finale, som dem vi stadig mangler to af under Ekstra Bladet Skolefodbold.

Det har været en fed sæson. Vejret har været med os, og de godt 20.000 spillere har hakket over 7200 kasser i nettet. Det giver et snit på lige under seks pr. kamp, det får vi næppe ved finalerne. De ser nemlig ud til at blive vildt tætte. Slutspillet her i foråret har budt på drabelige opgør med forlænget spilletid og straffespark for at nå til det største af det største. Næppe nogen af spillerne i de to finaler kommer nogensinde til at optræde foran så mange tilskuere igen.

Det bliver en fest. Sådan skal det også være, når man lukker og slukker en sæson. Præcis som med finalen i Champions League eller VM. Denne gang slukker vi så helt og skriver de to vinderskoler ind i historien på mere end en måde. De vinder verdens største skoleturnering, Ekstra Bladet Skolefodbold, og de gør det som de sidste.

Fyr den af! Det er bare om at nyde det. Både som tilskuer og spiller. Det har været en fornøjelse at følge holdene hele vejen og se, hvor ekstremt meget, det her betyder for dem, deres skoler og familier. Hele byer vil være lukket ned torsdag, når der fløjtes op på det hyggelige stadion i Vejle. Kom med på tribunerne eller følg det hele live på ekstrabladet.dk.

Jeg glæder mig helt sindssygt, I bør gøre det samme!