Mr. Skolefodbold om kvartfinalen torsdag: Farvel Fyn

Kvartfinale nummer tre: Ingen hold kan spille så dårligt to gange i træk

Ekstra Bladets Henrik Schou følger på 10 år turneringen tæt og ser hvert år utallige kampe - og ikke mindst samtlige opgør fra og med kredsfinalerne og frem til finalerne. (Foto: Denise Anthonsen)
Ekstra Bladets Henrik Schou følger på 10 år turneringen tæt og ser hvert år utallige kampe - og ikke mindst samtlige opgør fra og med kredsfinalerne og frem til finalerne. (Foto: Denise Anthonsen)

På Ekstra Bladet siger vi tingene, som de er. Vi lægger aldrig fingrene i mellem, og vi tør godt stikke hovedet frem. Også selv om det kan give lidt tæsk ind i mellem. Pyt med det, hellere det end at stikke hovedet i busken.

Disse artikler med procenter på holdenes vinderchancer i vores turnering er blandt de mest læste. Også blandt de mest delte på de sociale medier. Selvfølgelig får det ikke min fanskare til at vokse, for jeg tipper jo hver gang et hold til at tabe, men det er altså heller ikke Ekstra Bladets mission her i livet. Til gengæld må ingen være i tvivl om, hvad vi mener.

Faktisk oplever jeg næsten altid, at de her artikler sætter holdene endnu mere op, hvis de tippes til at tabe. Så mødes jeg altid af et hold, der med sammenbidte tænder siger, at de nok skal vise, at jeg tog fejl.

Se også: ZOOM: Kragelundskolen - Kroggårdsskolen

Se også: ZOOM: Kragelundskolen - Kroggårdsskolen

Første skud forkert
Jeg ser jo rigtig, rigtig mange kampe i Ekstra Bladet Skolefodbold hver sæson. Og jeg ser samtlige 16 kredsfinaler, otte kvartfinaler, fire semifinaler og de to finaler. Så mine gæt her til kvartfinalerne er altid ud fra, hvad jeg så i kredsfinalerne tilbage i november. Meget kan selvfølgelig være sket over vinteren.

I den første kamp i år tippede jeg forkert. Mit gæt var en meget jævnbyrdig kamp, det blev det også. 1-1 i ordinær, ingen scoringer i forlænget og 7-6 til sidst på straffe til Vester Hassing Skole fra Aalborg. Men jeg holdt på den forkerte hest. Indrømmet.

Onsdagens kvartfinale fik jeg desværre ikke tippet på, det beklager jeg. Den også meget lige kamp endte som bekendt med en 2-0 sejr til Kragelundskolens drenge.

Hellere hos tandlægen
Kragelundskolen er uden tvivl landets bedste fodboldskole, for de har såmænd også pigerne med helt fremme i verdens største skoleturnering. Respekt for det!

De midtjyske piger har smadret, kvast og ødelagt enhver modstand i efteråret, hvor de scorede imponerende 57 mål og lukkede nul ind. Selvfølgelig med nogle store røvfulde i starten, der tæller godt i regnskabet. Men målfarlige var de.

Dog ikke i kredsfinalen ude mod Marienhoffskolen. Det var de længste timer i hele mit liv. I regn, kulde og stiv kuling stod vi og så på en forfærdelig omgang fodbold, hvor intet lykkedes for nogen på banen. Intet. Det havde næsten været at foretrække at være hos tandlægen. Vejret var så slemt, at jeg til slut slet ikke kunne fotografere, for alt var bare vådt, vådt og vådt. Til gengæld var fingre og tæer så stivfrosne...

De ellers så farlige Krager var helt væk og havde slet ikke skud på mål. I hele kampen. Lige den dag fortrød jeg godt nok, at vi for første gang i mange år var gået tilbage til de to gange 10 minutter forlænget spilletid i slutspillet frem for direkte til straffe. Det betød jo 20 minutter mere af det samme skidt.

Bitter pille i kulden
Lige da alle havde indstillet sig på en afgørelse fra pletten, skete det utrolige ud af den grå luft. Et skud ramte målet. Og gik endda også ind. En bitter pille at sluge for hjemmeholdet, der måtte se drømmen knuses i det 78.minut. Altså det næstsidste minut af kampen. Av.

Kragelundskolen satte sig således på den kvartfinaleplads, som de målt på resultaterne i de foregående kampe også var storfavoritter til før kampen. Det samme må de være i kvartfinalen, de kan umuligt spille så dårligt to gange i træk. Det nægter jeg at tro på.

For holdkortet tæller nemlig en del rigtig gode spillere, som jeg da også har set folde sig ud i tidligere kampe sidste år. Så jeg har set, at de godt kan, hvis det skal være. Det skulle det så ikke være i kredsfinalen, men de tager forhåbentlig revanche nu og spiller op til deres standard i kvartfinalen.

Her møder de Kroggårdsskolen fra Fyn, som også selv kom videre til forårets slutkampe efter en meget lige kredsfinale. Den kunne være gået begge veje, men især 'Plæneklipperen' Julie Hansen og keeper Louise Jensen viste klassen.

Se også: TV: Send jeres præsentationsvideoer

SÅDAN GÅR DET: Jeg gætter dog på, at det ikke er nok. Kragelundskolen bør have flere strenge at spille på og kunne sætte alt på plads hjemme i Højbjerg i Aarhus kommune, så de gør drengene selskab ved semifinalerne i uge 17.  Der er overhovedet ikke scoret mod dem i hele turneringen...kun på straffe i runde seks, hvor kampen endte 0-0 i ordinær tid.  Skræmmende.

Især trekløveret med Astrid Theil, Emilie Rohde (også kendt som 'Dynamoen') og Andrea Hornsleth er giftige, når det kører for dem. De har scoret 11 gange hver. Får de held til at spille deres eget spil og sidde på bolden, så bør det være et sikkert 1-tal på den kupon.

PROCENTER: Kragelundskolen 70% - Kroggårdsskolen 30%

Vi ses på græsset torsdag klokken 11.00 !

Med venlig hilsen

Mr. Skolefodbold

Henrik Schou

Se også: Mr. Skolefodbold: De vinder den første kvartfinale

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere