Mr. Skolefodbold: Sådan ender finalerne

Velkommen til festen: Endelig er vi kommet til de sidste to kampe

Ekstra Bladets Henrik Schou - kaldet Mr.Skolefodbold - har fulgt turneringen tæt gennem 12 år og set mange hundrede kampe. (Foto: Thomas Sjørup)
Ekstra Bladets Henrik Schou - kaldet Mr.Skolefodbold - har fulgt turneringen tæt gennem 12 år og set mange hundrede kampe. (Foto: Thomas Sjørup)

ODENSE (Ekstra Bladet): Ja, så er det lige ved og næsten. Hele holdet bag Ekstra Bladet Skolefodbold er på plads her i Odense. I eventyrets by. Snart bliver der skrevet endnu et kapitel til den kæmpe bog med fantastiske finaler, der er spillet i verdens største skoleturnering siden den første tilbage i 1961.

Vi glæder os helt vildt og vanvittigt. Det samme gør de fire hold med garanti. De er de bedste af de bedste. Vi startede med omkring 20.000 spillere, tilbage er en 45-50 stykker, som får deres livs oplevelse. Sammen med tusindvis af glade tilskuere.

Alt kan følges enten med os på Tre-for Park eller live på eb.dk - pigerne spiller klokken 13.00 og drengene kl.15.00.

Mr. Skolefodbold glæder sig til to finalebrag (Foto: Ekstra Bladet) Schou Velkommen til festen

Store favoritter
Hos pigerne kan Frederiksborg Byskole ikke undgå at være store favoritter. Efter at have knust al modstand på deres vej uden slinger i valsen - senest med 10-0 massakren i semifinalen - kan det ikke være anederledes.

Modstanderne fra Ry har været ude i tovene flere gange, de vandt også deres semifinale meget tæt efter forlænget og straffe. Det bør blive en vandrepokal til pigerne fra Sjælland for første gang i 12 år.

Læs alt om de to finalehold og en meget dybdegående analyse her.

Sådan går det: Frederiksborg Byskole - Ungdomsskolen Ry: 70 - 30 %
 
Frem med smartphone eller tablet og hold dig opdateret om Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Jonas Olufson) Finalen Sådan kan du følge finalerne

Sådan ser forsiden ud! (Foto: Ekstra Bladet) Finalen Læs finaletillægget her

Panden mod muren
Drengekampen står på forhånd til at blive en meget tæt affære, hvor vi næppe bliver forkælet med ret mange mål. Begge hold har ikke haft ret meget held i støvlerne på det sidste. Faktisk har angrebet været direkte tyndt i slutspillet i begge lejre.

Kan de små, hurtige folk fra Borupgårdskolen komme ind mellem de store drenge hos Karensmindeskolen. Kan jyderne få presset de lidt usikre backs hos sjællænderne. Spørgsmålene er mange, heldigvis får vi snart svarene.

Læs alt om de to finalehold og en meget dybdegående analyse her.

Den ER svær at tippe på, men vi skal jo gøre et forsøg. I semifinalerne gik det ikke ligefrem særlig godt, men her til sidst har marginalerne været afgørende i flere kampe.

To langskud afgjorde de to drengekampe i sidste uge og sendte de to hold i finalen. Begge semifinaler kunne lige så godt være endt den modsatte vej - så det er et sats.

Sådan går det: Karensmindeskolen - Borupgårdskolen: 49 - 51%

Åge Hareide under landskampen mod Island i marts i år. (Foto: Jens Dresling) Finalen Åge Hareide på tribunen  

Ekstra Bladets Henrik Schou - kaldet Mr.Skolefodbold - har fulgt turneringen tæt gennem 12 år og set mange hundrede kampe. (Foto: Thomas Sjørup) Schou Mr. Skolefodbold: Undskyld, undskyld og undskyld