Mr. Skolefodbold: Undskyld, undskyld og undskyld

Advarsel: Tag endelig ikke mod gode råd fra denne mand!

Ekstra Bladets Henrik Schou - kaldet Mr.Skolefodbold - har fulgt turneringen tæt gennem 12 år og set mange hundrede kampe. (Foto: Thomas Sjørup)
Ekstra Bladets Henrik Schou - kaldet Mr.Skolefodbold - har fulgt turneringen tæt gennem 12 år og set mange hundrede kampe. (Foto: Thomas Sjørup)

Hvert år ser jeg utallige kampe i Ekstra Bladet Skolefodbold hele efteråret og slutter så med samtlige 16 kredsfinaler på stribe. Så allerede der har jeg set de bedste hold mindst en gang - ofte flere. I foråret kommer så kvartfinalerne, før jeg drister mig til at sætte odds på de to holds chancer i de sidste fire kampe i verdens største skoleturnering.

Men ak...

Skuffende fynboer
Heldigvis går det ikke altid, som man tror i fodbold. De færreste havde vist gættet på et dansk europamesterskab tilbage i 1992. Eller at Liverpool forleden kom tilbage i den sindssyge kamp mod Dortmund og mange andre spændende resultater. Det er en af de mange skønne ting ved fodbold.

Begge de to semifinale-kampe i vest var meget lige. Jeg havde begge gange gættet på en hjemmesejr med en 55-45% fordeling. Det er sgu for vattet at sige 50-50, på Ekstra Bladet tør vi godt tage en holdning og stå inde for den. Og jeg troede på sejr til Kolding Realskole og især Sct. hans Skole hos pigerne. Men Karensmindeskolen ville det anderledes og fightede som gale, hvilket blev belønnet med en smal 1-0 sejr på et langskud krydret med keeperens velvilje.

Sct. Hans mega-skuffede hjemme på Fyn, hvor de fleste af os havde ventet en sikker sejr og billet til finalen igen for andet år i træk for et hold fra Odense, hvor finalen jo spilles. Men nej, det var vi så ikke enige om. Hjemmeholdet spillede en forfærdelig kamp, hvor intet af deres ellers super flotte spil fra tidligere lykkedes. Turneringens topscorer med 29 mål satte ikke en fod rigtigt, og så endte de ude i kulden, da Ungdomsskolen Ry sejrede 3-2 på straffe efter 0-0 og forlænget.

Så helt ærligt: Indrøm sammen med mig, at de to kampe VAR meget tætte. Den kunne være gået begge veje. Men jeg gættede forkert, den tager jeg altid på mig. Selvfølgelig!

Lukket 15 mål ind
Den tredje semifinale stod mellem Borupgårdskolen og Peder Lykke Skolen fra Amager. Her var jeg stensikker på en knusende sejr til udeholdet over Helsingør-drengene. Altså noget med en mindre massakre efter deres 6-0 sejr på Amager i kvartfinalen. Her kørte det i olie for dem, de spillede virkelig seværdig bold og gav de mange tilskuerne noget at lune sig på. Den finale var allerede på plads, så de fik en 70-30% - chance for at gå videre. Måske havde jeg endda været for flink ved hjemmeholdet, tænkte jeg.

For Borupgård har jo været ude i straffe to gange, har spillet to gange 3-3, lukket hele 15 mål ind, har været i omkamp og har et halvt hold med fra 7.klasse. Plus de - mildt sagt - langt fra har spillet særlig kønt i de to kampe, hvor jeg selv har set dem. Det har ikke været værd at skrive ret meget om.  Den var sikker.

Op med armene
Men i semifinalen spillede de en FANTOM-kamp. Det var 'Den Gule fare' fra start til slut. De sad på ALT. Sejren på 1-0, sikret godt inde i anden halvleg af den forlængede, er SÅ fortjent. En sejr til udeholdet havde været direkte røveri. Kriminelt!

Borupgård-holdet havde hele tiden flere muligheder at spille bolden til, og de sørgede for at lukke næsten alt ned fra de andre. Deres små spillere på lige over halvanden meter piskede smukt rundt som store mandfolk og viste stort overblik og teknik. Peder Lykke satte kun ganske få støvler rigtigt og sejlede rundt, som havde de solen i øjnene konstant. Der var ingen retning eller ide, de viste næsten intet. En stor, stor skuffelse. Heldigvis var det ikke nok til at nå finalen i Ekstra Bladet Skoefodbold.

Borupgårdskolen har virkelig fortjent den rejse, de nu skal ud på. Jeg har selv prøvet den som træner, der venter dem deres livs oplevelse. Det er så meget større, end man nogensinde drømmer om. For langt de fleste fodboldspillere kommer der aldrig noget på højde med denne finale. Man glemmer den aldrig.

I skal huske at nyde den næste tid, drenge. I skal smile og have armene hævet af glæde, det er SÅ sejt gået af jer. 

Respekt!

Venlig hilsen
Mr. Skolefodbold
Henrik Schou

Ekstra Bladets Henrik Schou - kaldet Mr.Skolefodbold - har fulgt turneringen tæt gennem 12 år og set mange hundrede kampe. (Foto: Thomas Sjørup) Schou Mr. Skolefodbold: De vinder mandag

To spillere skal der ISÆR holdes øje med - en fra hvert hold!!
Ekstra Bladets Henrik Schou - kaldet Mr. Skolefodbold - har fulgt turneringen tæt gennem 12 år og set mange hundrede kampe. (Foto: Thomas Sjørup) Schou Mr. Skolefodbold: De vinder tirsdag

Ekstra Bladets Henrik Schou - kaldet Mr.Skolefodbold - har fulgt turneringen tæt gennem 12 år og set mange hundrede kampe. (Foto: Thomas Sjørup) Schou Mr. Skolefodbold: De vinder onsdag

PS: I den sidste semifinale har jeg virkelig gået planken ud. Bare læs med her:

Ekstra Bladets Henrik Schou - kaldet Mr.Skolefodbold - har fulgt turneringen tæt gennem 12 år og set mange hundrede kampe. Han har gjort udeholdet til KÆMPE favoritter.(Foto: Thomas Sjørup) Schou Mr. Skolefodbold: De vinder torsdag