Mr.Skolefodbold: De vinder tirsdag

Nu bliver det svært: De første fem ud af fem kampe har jeg gættet rigtigt

Ekstra Bladet Henrik Schou har som Mr.Skolefodbold fulgt turneringen hver dag gennem 12 år. Foto: Luna Schou
Ekstra Bladet Henrik Schou har som Mr.Skolefodbold fulgt turneringen hver dag gennem 12 år. Foto: Luna Schou

Det var lettere at se i kaffegrumset eller spåkuglen med drengekampene vest for Storebælt. På Sjælland ligner det umiddelbart nogle mere tætte opgør.  I hvert fald set ud fra deres kredsfinaler i efteråret, som jeg jo ser allesammen. Mit job er at følge med i verdens største skoleturnering hver dag. Men ved de sidste kampe i Ekstra Bladet Skolefodbold er det naturligt nok blevet mere jævnbyrdigt.

Dysten mellem Marie Kruses Skole og Skolen på Herredsåsen er på papiret et opgør mellem to hold, der kom i kvartfinalen på meget forskellig vis. Hjemmeholdet sejlede og var egentlig ude, da de fik kæmpet sig tilbage og ind i forlænget spilletid, hvor anføreren afgjorde slaget til slut med 3-2-målet. Gæsterne sejlede også, det var bare ligeud med en stensikker og fortjent 4-0-sejr.

Alligevel kan det blive et drama.

ZOOM: Marie Kruses Skole - Skolen på Herredsåsen

Super solide
Alt om de to hold er skåret i skiver og penslet ud i vores ZOOM-artikler, der laves op mod alle kampe i slutspillet. Her kan læses alt om holdenes vej til kvartfinalen samt deres profiler. Og ikke mindst deres styrker og svagheder.

Skolen på Herredsåsen kommer med en kæmpe rutine, da slutspillet i Ekstra Bladet Skolefodbold nærmere er reglen end undtagelsen. Enten med pigerne eller drengene. De er vant til presset og kender hinanden fra den lokale klub, hvor de fleste spiller på hold sammen.

Super-sparker Peter Qvade og anfører Jeppe 'Dirigenten' Merling er holdets to store profiler. De to var klart de bedste i kredsfinalen på hver sin måde. Kommunikationen er i top, hvilket er et stort problem på mange hold, men de kender hinanden ud og ind. Det ser man tydeligt på græsset, især på dødboldene, hvor de har været afgørende for Kalundborg-holdet.

Der er ingen kommende landsholdsspillere, til gengæld er de solide hele vejen rundt. Kollektivet og fighterviljen har båret dem langt.

'Høgen' er mere end klar

Falkeblik på 'Høgen'
Hjemmeholdet har til gengæld en spiller, som næsten alt skal igennem. Den slags kan være farligt i det lange løb, hvis modstanderne kan pille ham ud af kampen. Oliver 'Høgen' Høgsberg er anfører og indpisker på Farum-holdet. I kredsfinalen var han afgørende og blev matchvinder. Der skulle forlænget spilletid til, før 3-2-sejren kom i hus, efter de havde været foran 2-0 og lukket de andre ind i kampen til 2-2. Det vidner om gejst og vilje til sejr.

Den får de brug for mod Herredsåsen, der helt sikkert har læst på lektien og vil holde et vågent øje med 'Høgen'. Eller mange vågne øjne. Det kan vise sig at være en ulempe, hvis ikke Marie Kruse kommer op med andre strenge at spille på, ellers vil det være for let at pille dem fra hinanden.

Kombinationerne flyder flot, men der skal flere med i spillet, så det hele kan spredes mere ud. Ellers kommer de ikke gennem gæsternes solide defensiv. På midten spillede Mikkel Wiese også en flot kredsfinale og fightede bravt både på jorden og i luften. Mads Skaaning viste også evnerne frem med hurtige løb på kanten og præcise afleveringer.

'Dirigenten' er klar til at styre tropperne

Rutinen holder
Som skrevet i indledningen kan det blive tæt. Hvis begge hold har forberedt sig godt og læst med her på siderne. Alt om holdene står jo her. Men jeg har jo set samtlige kredsfinaler og tror på et overtag den ene vej. På grund af rutinen og holdene spiller for spiller. Foreløbig har er jeg foran 5-0 efter fem kampe, så helt skidt har det da ikke været.

Her på Ekstra Bladet lægger vi altid gerne hovedet på blokken og fedtspiller aldrig!

Sådan går det: Marie Kruses Skole - Skolen på Herredsåsen: 45 - 55 %

Se programmet for finalerne

Vi ses til kampen!

Mr. Skolefodbold
Henrik Schou
Ekstra Bladet

Mr.Skolefodbold: De vinder mandag