Velkommen til festen

 

Mr. Skolefodbold glæder sig til to finalebrag (Foto: Ekstra Bladet)
Mr. Skolefodbold glæder sig til to finalebrag (Foto: Ekstra Bladet)

FOLKESKOLEN FORANDRER sig voldsomt disse år. Der er sket store omvæltninger, siden vi voksne selv gik i skole. Men en ting kan man heldigvis altid regne med: At over 20.000 drenge og piger glæder sig til at spille med i Ekstra Bladet Skolefodbold-turnering. At kæmpe for skolens ære er for de fleste den største fodboldoplevelse, de nogen sinde prøver. Jeg er så heldig at få lov at opleve det hver dag, når jeg kører Danmark tyndt for at se kampe fra Skagen til Falster og alt midt imellem. Det er en fryd at være med til, de unge elsker hvert et øjeblik.

Jubel ved sidste års finaler. (Foto: Henrik Schou) Finalen Hold øje med de sociale medier torsdag

UNDERHOLDNINGEN ER altid i top. Der parkeres meget få busser i forsvarene, det er bare frem over banen og mod mål. Dem fra naboskolen skal have tæsk, og det skal kunne mærkes. Håneretten er vigtigere end medaljer. Så det bliver til nogle store sejre. I år er den største røvfuld på 26-0. Men her er det mest fascinerende, at begge hold slutter af med smil over hele ansigtet og kampen ender pænt i midtercirklen med uddeling af fidusbamser og en snak om kampen. Fairplay og glæden ved bare at spille fodbold med sine kammerater foran hele skolen som tilskuere opvejer alt.

Thorsen vandt 'Danmark har Talent' og 250.000 i 2015. Nu glæder han sig til at komme og fyre den ved finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Lizette Mikkelsen) Finalen Det bliver en fest

NÅR JEG FORTÆLLER folk, hvad jeg laver til hverdag, så sker der altid det samme. De går straks i gang med at fortælle om deres egen tid på skoleholdet, selv om det både er 20 og 30 år siden. Det varmer i mit hjerte at vide, at vi på Ekstra Bladet siden 1961 har givet over 600.000 spillere chancen for minder som disse. Plus de utallige tilskuere, som med trommer, bannere og horn bakker op om deres helte.

Åge Hareide under landskampen mod Island i marts i år. (Foto: Jens Dresling) Finalen Åge Hareide på tribunen

8786 MÅL er det blevet til før finalerne. Faktisk var det ti færre før den sidste semifinale, men Frederiksborg Byskole smadrede sig til slutkampen med en 10-0 sejr – og så i verdens største skoleturnering. Gå endelig ikke glip af det hold, der ikke kan undgå at være favoritter. Drengens kamp ligner umiddelbart en mere tæt affære. Læs alt om de fire hold på de følgende sider.

DET ER 54. GANG, der spilles finale for drengene, pigerne kom først til lidt senere. Holdene har spillet otte-ni kampe for at nå Odense, så de kender hinanden ud og ind. Finalerne er kronen på værket i en sæson, som startede med den første runde tilbage i starten af skoleåret. Nu mangler der kun den sidste forhindring, så kan de to vinderhold få lov at løfte det mest eftertragtede trofæ af alle for unge fodboldspillere: Vandrepokalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold. Taberne vil være skuffede, sådan skal det være. Men ikke ret længe, for de har fået en på opleveren. Det samme har alle dem, der har tabt på vejen.

Karensmindeskolen er et af de fire finalehold. (Foto: Henrik Schou) Finalen Fire finalister: Her er de

JEG GLÆDER MIG helt vildt til kick-off og festen i Odense. Kom med på stadion, og vær med, eller følg de spændende opgør live på ekstrabladet.dk.

Sarah Ølgaard fra Kroggårdsskolen løb sidste år med Michael Laudrups Teknikerpris. (Foto: Ekstra Bladet) Finalen Tre priser i spil