Velkommen til festen

Finaleklar: Mr. Skolefodbold ser frem til de spændende finaler

Mr. Skolefodbold glæder sig til de to finalebrag. Foto: Ekstra Bladet
Mr. Skolefodbold glæder sig til de to finalebrag. Foto: Ekstra Bladet

Træerne springer ud, der kommer farver og liv frem efter en lang vinter. Det er blevet forår. Kærligheden blomstrer, det samme gør fodbolden. Bare se på Champions League i år. Alle de vanvittige kampe her i slutspillet med nerve, intensitet og nedbidte negle hjemme i stuerne. Og de sindssyge mål. Sådan har det også været i Ekstra Bladet Skolefodbold. Jeg husker ikke så spændende og tætte kampe før i kvart – og semifinalerne i mine mange år som Mr. Skolefodbold. Det har ganske enkelt været en fornøjelse at være med til. Hvis bare finalerne nærmer sig, så er der dømt tidlig fredagsslik.

Mere end 650.000 unge har nu spillet med i verdens største skoleturnering siden starten i 1961. I denne sæson har flere end 20.000 drenge og piger trukket i skolens trøje og kæmpet for skolens ære eller håneretten i byen. Langt de fleste ved godt, de aldrig når finalen, men det betyder intet. De er bare stolte af at være med, og de har haft en dejlig dag med de andre, også selv om de taber. Det største nederlag i år var 44-0, det kan man vist kalde en røvfuld. Alligevel smilede alle pigerne efter kampen. Det er så skønt at se.

Men finalen ER altså toppen af poppen. Det er målet for de bedste. Har man først stået i en finale, hører det til de største øjeblikke i ens liv. Bare spørg den far, som skrev en skøn mail til mig sidste uge. Han var anfører på Hedegårdsskolen, som vandt turneringen i 1984. Nu er hans søn i finalen fra samme skole. Farmand fortæller om, hvor kæmpe stort det var at få medaljer af Michael Laudrup og Jan Mølby, men især om det at kæmpe sammen med gutterne for skolen i så vigtig en kamp. Selv 34 år senere mindes de stadig dagen, når skolekammeraterne mødes. Måske sønnike i 2052 sender os en lignende mail.

Det varmer i mit hjerte at vide, at vi på Ekstra Bladet har givet så mange chancen for at skabe minder som disse. Eller om store nederlag eller lige ved og næsten sejre. Plus de tusinder af tilskuere med trommer, bannere og slagsange, som bakker op om deres helte. Jeg får altid masser af de historier, når jeg fortæller, hvad jeg laver. Dem bliver jeg aldrig træt af, jeg bliver bare endnu mere stolt af mit job.

Siden slutningen af august har de 1333 hold spillet 1316 kampe og hugget ikke mindre end 8940 kasser ind. Det giver et snit på 6,7 mål pr. kamp. Så målrige bliver de to finaler på Odense Stadion næppe. Men de fire finalehold har dog tilsammen scoret 231 mål på vej mod Fyn. Mon ikke der er flere gemt i støvlerne.

JEG GLÆDER MIG helt vildt til kick-off og festen i Odense, I bør gøre det samme. Kom med på stadion, og vær med, eller følg de spændende opgør live på tv via ekstrabladet.dk.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen