Anfører: Vi kæmpede som vilde dyr

Ren vildskab: Gæster videre efter intenst opgør

Der blev givet og taget i kampen mellem Jyllinge Skole og Roskilde Private Realskole. Foto: Poul Gregersen
Der blev givet og taget i kampen mellem Jyllinge Skole og Roskilde Private Realskole. Foto: Poul Gregersen

Både Jyllinge Skole og Roskilde Private Realskole var kommet flyvende fra start efter sejre på henholdsvis 13-1 og 9-2, så der var lagt op til et spændende opgør, da de to mandskaber tørnede sammen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Se kampfakta her.

Det stod dog hurtigt klart, at det ikke ville blive målorgie. Dertil var holdene for homogene, og spillet gik de første mange minutter frem og tilbage. Begge mandskaber havde en fin boldomgang, men afslutningerne udeblev.

Gik til stålet
Den første rigtige chance kom, da hjemmeholdets Magnus Røpke fik en friløber lidt inde på gæsternes banehalvdel. Med to forsvarere i hælende stormede han mod mål, hvor målmanden kom ud mod ham. Magnus skød, men han overplacerede sit skud.

Der blev gået til stålet, og når der er så mange nærkampe, vil der uundgåeligt komme frispark. Det gjorde der også fem minutter før pausen. I højre side i uden for straffesparkfeltet ikke langt fra mållinjen. 

Marcus Falsing tog sparket. Noah Andersen var kommet med op nede fra det centrale forsvar. Sparket passerede målet og i det fjerneste hjørne fik Noah den sendt i nettet. Dermed stod den 1-0 til gæsterne fra Roskilde Private Realskole.

Hør Noah fortælle om målet her:

Kragen lettede på ny

Svær at sluge
Det var en svær pille at sluge for holdet fra Jyllinge.

- Som I kan se og mærke, er det ikke en kamp, hvor der kommer mange mål, indledte træner udeholdets Steen Vester sin snak med spillerne i pausen.

- Vi ændrer på midtbanen, og fremfor alt gælder det om ikke at give nogle chancer i forsvaret, sagde han og fortsatte:

- Det går fint, men vi bliver nødt til at spille kanterne noget mere for at komme ned i deres bagrum, sluttede han.

Hvad spillerne fra Jyllinge Skole havde fået at vide, ved vi ikke, men der var blæst til angreb fra første fløjt. Holdet lagde et enormt pres på gæsterne. Der blev spillet både i dybden, i bredden og med få undtagelser dominerede hjemmeholdet første del af anden halvleg.

Gæsterne kom selvfølgelig også frem på banen, men det blev mere og mere tydeligt, at man pakkede sig, som træneren jo havde pointeret i pausen.

- Giv dem ingen chancer, lød meldingen.

Hård nærkamp. Foto: Poul Gregersen
Hård nærkamp. Foto: Poul Gregersen

TV: Fik en røvfuld

Uundgåelig udligning
Det er virkelig svært at holde et aggressivt hold fra fadet, og selvfølgelig vil der opstå nogle situationer, hvor der bliver begået frispark. Også her. Ikke langt uden for feltet - næsten inde midt for mål - fik hjemmeholdet frispark.

Her blev der sendt et rigtig godt spark afsted, som målmanden ikke kunne holde, og med stor fart kom Mads Brøgger fra højre side og hamrede bolden i mål.

Se scoringen her:

Stillingen var nu 1-1, og nu kom der endnu mere fart på spillet. Begge hold ville have sejren, så der var ikke noget fedtspilleri her. 

Udeholdets Victor Øvlisen havde en stor chance, hvor målmand Albert Søndergaard var ude i fuld længe og Jyllinges Oliver Andreassen var med i et flot angreb, men bolden ville ikke ind.

Skarpere på dagen

Som vilde dyr
Stillingen var 1-1, da dommeren fløjtede den ordinære spilletid af, og straffesparkskonkurrencen var ikke til at komme uden om. Her var holdet fra Roskilde Private Realskole bedst, og de vandt opgøret 5-2. Roskilde Private Realskole er dermed videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor Gadstrup Skole venter.

- Vi kæmpede som vilde dyr, sagde anfører Noah Andersen efter kampen.

- Det er en fornøjelse at være anfører og så gå videre. Det var en meget, meget sværere kamp end de foregående. Vi var oppe mod virkelig dygtige spillere, sluttede Noah.

En tilfreds Noah Andersen efter opgøret. Foto: Poul Gregersen
En tilfreds Noah Andersen efter opgøret. Foto: Poul Gregersen

KAMPFAKTA:

Resultat:
Jyllinge Skole - Roskilde Private Realskole, 2-5 (efter straffe)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Adrian Berling, Jyllinge Skole
Noah Andersen, Roskilde Private Realskole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Marius Nielsen, Jyllinge Skole