Bornholm i finalen for første gang

Giv agt: For første gang nogensinde er et hold fra Bornholm i finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold

En flok glade bornholmer-piger. (Foto: Henrik Schou)
En flok glade bornholmer-piger. (Foto: Henrik Schou)

I midten af næste uge er der chance for, at køerne på færgehavnen i Rønne er så lange, at de mest af alt minder om en grænseovergang mellem øst og vest, før muren faldt. Øens nye stolthed, pigerne fra Nexø Skole, er klar til finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold. Det er FØRSTE gang nogensinde i de 50 år, man har spillet skolefodbold, at et hold fra de danske besiddelser i Østersøen er gået hele vejen til Parken.

LÆS OGSÅ: Lærte at skyde straffe på fem minutter

Glemmer aldrig niende
- Det er stort. Det er rigtigt stort. Jeg kommer aldrig til at glemme det år her i niende klasse, det er for sindssygt, udbrød Thea Nielsen, da Ekstra Bladet fangede hende efter, at hun var færdig med at rulle rundt på græsset med sin søster Line Nielsen i en lykkerus. Kort forinden havde hun sat den sidste kasse ind og sikret pladsen i Parken.

Se billeder fra kampen

I pausen var det var ellers en noget presset nummer syv hos bornholmerne. Hun havde ondt i baglåret, og det var uvist, om hun kunne spille videre. Alligevel prøvede hun at opildne holdkammeraterne til at kæmpe videre. Og det var der brug for.

Tredje gang i straffe
Det havde ikke været Nexø, som havde haft de største chancer i første halvleg. Uden at fornærme nogen burde hjemmeholdet fra Dagmarskolen nok have været foran ved pausen. Men det var de ikke. Og da der heller ikke blev scoret i anden halvdel af kampen, måtte pigerne ud i straffe. Det er noget, de kender til i Nexø. Faktisk er det deres tredje kamp i træk, som ender i straffespark.

Her var det den lille målmand fra Nexø, som blev den store helt. Med sine blot 157 centimeter skriger det ikke målmand, når man kigger på hende, men alligevel er det altså ikke så sjældent, at Zindie Rasmussen vinder duellen fra pletten. En succes, hun forklarer med den megen træning, hun har lagt i netop denne deciplin.

LÆS OGSÅ: Zindie snuppede den igen

- Jeg har trænet hver dag den sidste måned og så havde vi jo noget erfaring med de her straffesparkskonkurrencer, siger Zindie og fortsætter

- Jeg er simpelthen så glad. Det er helt helt uvirkeligt. Tænk, at vi skal spille i Parken, jublede hun, mens hendes far fik et kæmpe knus.

- Det er ikke noget, hun har lært af mig, forklarede farmand Kenn Rassmusen, som havde taget turen hele vejen fra Viborg for at se sin datter spille.

- Jeg ser hende kun et par gange om året, men jeg er så stolt af hende og kommer selvfølgelig også i Parken, fortalte han.

Bliv fan på Facebook

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere