Heldige Høng

De små marginaler: Pigerne fra Høng Skole fightede sig igennem til en sejr

Opvarmning er vigtigt. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Opvarmning er vigtigt. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)

Pigeholdet fra Høng Skole stillede op uden udskiftningsspillere til kampen mod Frederiksberg Skole - på en gang uforståeligt og temmelig risikabelt så langt henne i turneringen.

Se også: Hang til Høng

Hos Frederiksberg-pigerne var planen klar:

- Op at presse fra start og sæt Høngs topscorer Amanda Aagaard ud af spillet.

Den sidste opgave fik Tine Bødker, og den løste hun perfekt og med så fair midler, at hun blev tildelt fairplay håndklædet - om hun også gik i bad med sin direkte modstander, vides af gode grunde ikke.

Holdt sig til planen
Men også første del af planen blev fulgt - næsten. Efter fire minutter driblede Frederiksbergs farlige angriber Julie Kristensen flot igennem et tøvende Høng-forsvar og bragte sit hold på 1-0. Efterfølgende havde holdet flere muligheder for at øge føringen, blabdt andet en stor chance til Katrine Meyer, som Høngs målvogter Mette Hansen fik afværget.

Se også: Giftig trio

Høng kunne slet ikke få tingene til at hænge sammen. Med Amanda sat delvis ud af spillet og med flere andre forkert placeret på banen, blev det til for meget tilfældigt sparkeri, ikke mindst da det kneb gevaldigt med at få bolden ud af forsvarszonen på grund af Frederiksbergs høje pres.

Skønt forsvaret kæmpede ihærdigt med Lizette Larsen (fidusbamse) og Mejse Melchiorsen i spidsen, ventede man kun på Frederiksberg skulle øge føringen.

Men som det ofte går: Det ene hold dominerer - det andet scorer. I det 21. minut forfulgte Høngs Johanne Sund en lang fremlægning, og i kamp med Frederiksbergs målvogter lykkedes det hende at få bolden i nettet til 1-1.

Det fik Høng mere med i kampen, og resten af halvlegen var jævnbyrdig.

Klar med ny plan
I pausen var Frederiksbergs strategi klar:

- Vi skal op at presse igen og hele tiden tale sammen, lød det fra målscorer og indpisker Julie Kristensen.

Hos Høng derimod var den styring, man efterlyste i forrige kamp tydelig: Spillerne stod i små grupper væk fra hinanden. Nogle samlede dessiner og gameplan blev ikke givet.

Ingen trak fra
Anden halvleg startede ret jævnbyrdigt med et lille overtag til Frederiksberg, uden det blev til mere end et par langskudsforsøg fra Julie Kristensen, men på den våde bane blev det efterhånden en fighterbetonet affære.

Midt i halvlegen lavede Frederiksbergs anfører Laura Johansen, der hidtil havde spillet suverænt i det bageste forsvar, sin eneste fejl: Hun afleverede på tværs foran eget felt, og det udnyttede hendes anførerkollega Mette Nissen prompte, da hun erobrede bolden og sikkert bragte sit hold foran 2-1.

Men i næste angreb gjorde Laura sin fejl god igen, da hun var trukket med frem og fik tilkæmpet sig et straffespark, som Julie Kristensen sikkert udnyttede, skønt Høng havde søgt at stresse hende ved inden sparket at skifte målvogter.

Se også: Topscorer-dyst: Spænding hos pigerne også

Høng gentog sit målvogterskifte godt fem minutter inden slutfløjtet, da man satte Amanda Aagaard på mål, en noget besynderlig disposition, men vel et forsøg på at spille til straffespark. Dette lykkedes, men kort før tid var Frederiksberg kun få centimeter fra et sejrsmål. Desværre uden held.

I straffesparkskonkurrencen brilierede Amanda ved at nappe tre af Frederiksbergs fire første forsøg, og da Høng scorede på deres første tre spark, var kampen afgjort.

Frederiksberg måtte så lidt ufortjent forlade turneringen, men gjorde det nu med højt humør, godt klar over, de burde have afgjort sagen i kampens indledning.

Høng skal i næste kamp møde Skolen ved Herredsåsen, og der venter nu en interessant kamp mellem to skoler fra hver sin ende af Kalundborg kommune. Skal Høng have et godt resultat her, kræver det, man er klar fra start og spiller op til sit bedste.

Se også: Finalist: - Sidste års resultat skræmte os

1 af 7 ... Altså sådan rigtig vigtigt. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
2 af 7 (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
3 af 7 (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
4 af 7 Frederiksberg Skole holder taktik-møde. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
5 af 7 (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
6 af 7 Mette Hansen, Høng, afværger. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
7 af 7 Opvarmning er vigtigt. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere