Tranen tronede

Midtbane-general: Hos Herredsåsen var Louise skarp

Louise fyrer sit stærke skud af - sekunder senere står det 3-0. (Foto: Preben Worsøe)
Louise fyrer sit stærke skud af - sekunder senere står det 3-0. (Foto: Preben Worsøe)

Der havde på forhånd været stor interesse i Svebølle og omegn for skolens pigeholds lokalopgør mod Skolen på Herredsåsen. Et hold, de kender godt, og som i sidste års turnering var i finalen i Aarhus.

Rigtig flotte rammer
Kampen blev omtalt af stadionspeakeren i søndagens 2. divisions-kamp mellem Svebølle og Næstved. Lokalavisen havde bragt en større artikel om kampen, og den lokale Brugsen havde i dagens anledning givet 300 stadionpølser. Et velkomment og festligt indslag, som gav lange køer ved pølseboden.

Se fakta om kampen

På øv-siden havde mandagens storm også ramt det hyggelige Svebølle Stadion, hvor store reklameskilte var knækket sammen som tændstikker. Måske var der også udsigt til storm på banen, når de to lokale rivaler skulle finde ud af, hvem der var bedst.

Se også: Finalist: - Sidste års resultat skræmte os

Planen på plads
Men stormen nåede aldrig Svebølle Stadion igen. Dertil kendte pigerne på de to hold hinanden for godt. De havde respekt for hinanden, og ingen af holdene ville rigtig vove pelsen, og det meste af første halvleg var nærmest stillingskrig på midtbanen.

- Vi starter lidt mere defensivt, udtalte Cecilie Rømer fra Svebølle Skole før kampen.

- Vi er jo oppe mod sidste års finalister. Og så skal vi holde specielt øje med Dielleza - hun er dygtig.

Og Svebølles taktik virkede godt i starten. For ganske vist flyttede Herredsåsen bolden rundt mellem spillerne på midtbanen, men de kom ikke til rigtigt farlige afslutninger.

Se også: TV: Tidligere topscorer laver en Ronaldo

Det gjorde Svebølle derimod på et hurtigt omstillingsspil, som gav nogle rigtig gode målchancer til blandt andre Nadja Jensen, Line Knudsen og Julie Meincke. Men flotte pareringer af Rikke Keller i målet holdt Svebølle fra at score.

Kampen var helt åben, men mod slutningen af første halvleg mærkede man, at Skolen på Herredsåsen havde mere at byde på. Først havde Line Bjerg et godt forsøg på stolpen, og i halvlegens sidste minut fik de så et indkast. Det tog Line sig af, og hun viste, hvor farlige hendes lange indkast kan være. Kastet havnede langt inde på banen lige for fødderne af Louise Tranbjerg, som resolut sendte et langskud i kassen til 1-0.

Står godt imod
Og det er bestemt ikke nemt at score mod Svebølle Skole, for det var første gang i år, at Solbjørg Hviid måtte hente bolden ud af netmaskerne.

Se også: Kæmpede inden tredje halvleg

- Hold på bolden og gør jer spilbare, opilnede træner Mette fra Herredsåsen sine piger i pausen.

- Få mere tempo i omstillingen, så I presser dem, og skyd så på mål udefra, sluttede Mette, inden Dielleza supplerede:

- Og lad være med at tonse igennem på midten. Spil bagud og spred spillet udad.

Da først scoringen kom, var det som om, at Svebølle Skole mistede troen på, at de kunne vinde over det hold, de allerhelst ville slå. Omvendt gav målet Herredsåsen det fornødne overskud og ro til at spille bolden rundt på deres sædvanlige sikre facon.

Straks efter pausen havde Maja Møller fra Herredsåsen to skud på overliggeren lige efter hinanden, så man mærkede, hvor det bar hen. I det 36. minut sjuttede et hjørnespark fra højre i det våde græs forbi venner og fjender i straffesparksfeltet og havnede hos Maja Møller. Hendes skud havde dog været over mållinjen, da Solbjørg i målet fik viftet den ud igen. Jasmin Abdi fulgte op og sendte bolden i mål for en sikkerheds skyld, men scoringen var Majas.

Se også: Finalister snublende tæt på exit

Slog sejren fast
Tre minutter senere brugte Louise Tranbjerg sin fysik godt. Hun kæmpede sig fri af to modspillere, holdt balancen, selvom hun var godt presset, og scorede flot til 3-0.

Dermed var kampen afgjort. Der stod Herredsåsen på resten af kampen, men på trods af Svebølle Skole ikke kom til en eneste chance, så kæmpede de dog flot videre og holdt Skolen på Herredsåsen fra at score flere mål. Godt kæmpet.

Se også: Lyst til at læse om din skole?

- Vi havde ikke rigtig styr på det i første halvleg, sagde Dielleza Selmani efter kampen.

- Vi var for spændte, og derfor blev spillet for nervøst. De næste kampe kan vi tage mere afslappet, og så er vi meget bedre.

Bemærk lige, at Dielleza talte i flertal, og dermed mere end antydede hun, at der bliver flere end blot den næste kamp til hendes hold. Så noget tyder på, at pigerne fra Herredsåsen igen i år kommer mindst til kredsfinalen. De tror på det, men de har et gear mere, fornemmer man.

Se også: Find svar på alt her

1 af 6 Der var kø ved pølsevognen. (Foto: Preben Worsøe)
2 af 6 Stadionpølser til alle. Her til fem af de yngre elever. (Foto: Preben Worsøe)
3 af 6 Solbjørg Hviid måtte for første gang i år lukke mål ind. Her redder hun dog flot et forsøg fra Laura Andersen. (Foto: Preben Worsøe)
4 af 6 Line Berg (tv.) og Dielleza Selmani varmer op. (Foto: Preben Worsøe)
5 af 6 Maja Møllers skud på overliggeren. (Foto: Preben Worsøe)
6 af 6 Louise fyrer sit stærke skud af - sekunder senere står det 3-0. (Foto: Preben Worsøe)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere