ZOOM: Herstedvester Skole - Bobjergskolen

Drenge: De nye drenge mod de stærke profiler

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Onsdag den. 20./11. kl. 11 på Albertslund Stadion, tager Herstedvester Skole i mod Bobjergskolen. Herstedvester-drengene har vist teknisk og flot angrebsspil, mens drengene fra Bobjergskolen har vist disciplineret og organiseret spil. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at det bliver en kamp med masser af nerve og fight.

Se de to hold HER.

Tjek de lokale vejrforhold HER.

Se også: Samlede fotos: Herstedvester vs. Bobjerg

Herstedvester: Klasse-spillere
På Herstedvester Skole skal man holde tungen lige i munden, hvis man vil opremse alle dem, som har vist deres værd i dette års turnering. De har virkelig vist sig som et hold, der kan ligne kandidater til at nå langt. Deres vej til kredsfinalen har da også været mere eller mindre ubesværet.

29-2 lyder holdets målscore.

Og øverst på spiller-listen finder vi holdets topscorer Magnus Hauser. 11 mål er det blevet til fra hans fod. Magnus Hauser spiller til daglig fodbold for Brøndby i U/17 ligaen, hvor han også er god til at score mål.

Se også: Hauser holdt hofSe også: Hauser huserede igen

Med sig på den offensive del af banen har Magnus sine wingmans i form af Timur Nafie og Waqar Ahmed, som er både hurtig og utrolig boldsikker. Sammen er de garanter for tempo og usikkerhed i forsvaret i modsatte ende. Og får de først sammenspillet til at fungere og ikke kører for meget individuelt, så er de svære at dæmme op for.

- Nu kæmper vi som et hold, det går meget bedre på den måde. Vi er gode til at løbe uden bold. Sidste gang kørte alle for meget selv. I dag er vi sammen om det, sådan skal det være, har Waqar tidligere udtalt i turneringen.

 

Herstedvester Skole ser da heller ikke umiddelbart ud til at have nogle svage punkter. De lægger et fysisk højt pres på modstanderen. Så spiller de bolden godt rundt, og hver gang de er i angreb, får de afsluttet, så de kan nå at få fat i deres positioner på banen igen. Og ikke mindst: De ser ud til at have en vinderinstinkt.

- Vi kender allesammen hinanden igennem mange år, så derfor har vi måske så godt et sammenspil, har spillerne tidligere i turneringen givet udtryk for.

- Vi har en bred trup, men spiller som et hold, og så har vi nogle gode individualister, som kan lave ting på egen hånd. Men de er heller ikke bange for at spille andre fri til gode målchancer, lød det efter sjette runde.

 

Og så er der kun gået to mål ind på holdet. Det skyldes blandt andet den ro og sikkerhed, det giver at have den tårnhøje Joel Kabongo med, som lige har haft sin debut på U16-landsholdet. Den 193 centimeter høje 15-årige Brøndby-spiller er den fødte anfører.

- Han er super vigtig for holdet, derfor er han også den naturlige anfører. Vi lytter til ham. Han er der bare hver gang. Han betyder så meget for os. Det giver os ro længere fremme, har Waqar tidligere udtalt om sin kaptajn.

Se også: Skolefodbold på landsholdstur

Men der er dog et sted, hvor Herstedvester kan komme i problemer, og det er med temperamentet. Fodbold bør spilles med fødderne og ikke andet. Man kan frygte, hvordan det vil gå, hvis og når holdet kommer bagud. Foreløbig er der kun scoret to gange mod dem. Sidste år endte deres sidste kamp i sjette runde også med rødt kort og sure spillere, der forlod banen før tid.

Både Magnus, Joel og Waqar var på holdet sidste år, så man kan bare håbe på, at de er blevet ældre og klogere, og har lært, at det er fødderne der skal tale i fodbold. Har de det, og kan håndtere en eventuel modgang, så ser det rigtig godt ud for Herstedvester-drengene.

Bobjerg:En god organisation
På Bobjergskolen finder man et drengehold, der ikke ligefrem er skrevet historie-bøger om. De sidste to år er de røget ud i de første runder. Men i denne sæson har de altså fundet rytmen, og står derfor nu i en kredsfinale.

Se også: Krøllede modstander på 20 minutter

Holdet har gennem turneringen udmærket sig ved at være et rigtig fighter-hold, der kæmper for alle boldene og for at få sejrene i hus.

Oftest er det holdets to profiler, Chrstian 'Krølle' Madsen eller Emil Blom, der har sat sig igennem, skabt spillet og scoret målene. Krølle er holdets topscorer med otte mål. Sammenlagt lyder holdets målscore på 20-4.

 

Samarbejdet mellem de to, krydret med Lasse Guldbrandsen, har vist sig utroligt effektivt, og de tre drenge finder gang på gang hinanden i det offensive spil. Desværre brænder Bobjerg-drengene også mange chancer.

Så hvis Bobjerg-holdet skal spille sig videre fra kredsfinalen, skal de nok satse på en stærk defensiv, hvor man blandt andre finder forsvars-klippen Anders Juelshøj.

Efter den knebne sejr over Antvorskov Skole i sjette runde, der blev vundet på straffespark, var Anders Juelshøj da også godt klar over opgaven, der venter dem i kredsfinalen.

- Vi har jo både læst alt det, der står skrevet og set dem spille, så der er vist ingen tvivl om, at der venter os en helt sindsyg hård kamp, lød det fra Anders efter kvalifikationen til kredsfinalen.

Og til spørgsmålet om deres chance mod Herstedvester, var Anders ligeledes klar i mælet:

- Det bliver svært. Umiddelbart tror jeg, at vi nok er lidt længere fra en sejr, end de er. Men vi kommer for at give vores bedste, sluttede Anders Juelshøj.

Og det er netop også blandt Anders og hans kammerater i forsvaret, at recepten til sejr skal findes. Kan de holde disciplinen og lukke Herstedvesters farlige angreb ned, som de gjorde mod Antvorskov, så er Bobjergskolen bestemt ikke uden chancer. Men de kommer til at kæmpe for det.

Derfor skal du sætte dine penge på Herstedvester

1. Profilerne. Herstedvester består af et hold, der er fyldt med masser af profiler. Finder de sammenspillet og ikke satser på individuelle præstationer, så bliver de svære at dæmme op for.

2. Forsvaret. I forsvaret finder man anfører og landsholdsspilleren Joel Kabongo. Han er en stor og fysisk spiller, der samtidig udgyder den nødvendige ro til sine medspillere. En rigtig vigtig spiller for holdet.

3. Fysikken. Mange af holdets spillere er vant til at spille klubfodbold på rimelig højt niveau og masser af kampe. De har kræfterne og konditionen til at give den fuld gas i alle 90+ minutter.

Defor skal du sætte dine penge på Bobjergskolen

1. Disciplinen. Holdet er måske ikke præget af det storslået og polerede spil, men holdet spiller med en utrolig organisation og efter klare aftaler.

2. Krølle. Et hold har brug for en front-løber, og ham har Bobjergskolen fundet i Christian Madsen. Han kender vejen til målet og kan blive afgørende, når Bobjergskolen skal have lirket spillet op.

3. Har prøvet modgang. Holdet har spillet svære og tætte kampe, og ved, hvad det vil sige at komme bagud og vende det. Det har Herstedvester ikke. Kan Bobjerg få en hurtig scoring eller på anden måde ryste Herstedvester, har vi endnu ikke set, hvordan de vil reagere. Det kan blive en fordel.

Se også: Sådan gik finalerne i 2014

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere