Spillede ikke - fik fairplay-pris

Ælle-bælle: Osted Skole måtte si spiller fra inden kamp

Sebastian med sit håndklæde. (Foto: Jesper Gynther)
Sebastian med sit håndklæde. (Foto: Jesper Gynther)

For mange udskiftningsspillere på bænken tvang Osted ud i et forfærdeligt dilemma: Hvem skulle ikke spille? Man må nemlig kun være 14 på et hold.

En besynderlig historie
Normalt tildeles Fairplay-prisen for god opførsel på banen, men kampen mellem Allerslev Skole og Osted Skole blev prisen uddelt på baggrund af ualmindelig god opførsel UDEN for banen.

LÆS OGSÅ: Den kvindelige Bordinggard

Hvad skete der? Jo, hos Osted Skole stod man pludselig i en situation, hvor man havde taget for mange spillere med til kampen. 15 spillere var med i bussen - én for meget.

Derfor skulle der sies én spiller fra, som altså ikke ville komme til at spille skolefodbold den dag. En svært valg, som Osted-læreren Lasse Lohmann helst ville være fri for. Derfor lod han det være op til udskiftningsspillerne selv at vælge, hvem der ikke skulle spille.

Fed indstilling
En opgave, som man kunne frygte ville udvikle sig til et kæmpe skænderi. Det skete dog ikke, og problemet blev hurtigt løst, da Sebastian Hansen uden brok selv valgte at trække sig fra at deltage i kampen.

Med denne gestus overfor medspillerne sig fortjent til fairplay-håndklædet. Helt fortjent og fed indstilling af Sebastian.

Hovedpersonen selv tog det stille og roligt.

- Jeg kunne se på de andre, at det betød rigtig meget for dem at være med, så jeg tog beslutningen for deres skyld, forklarede Sebastian efter kampen, som i øvrigt endte med et 0-3-nederlag til Osted Skole. Dermed kommer Sebastian ikke i aktion i årets turnering.

Se fakta om kampen

- Jeg havde selvfølgelig glædet mig til at spille, men jeg går kun i syvende klasse, så mon ikke jeg får chancen igen næste år, sagde han, som trods alt kan trøste sig med prisen som dagens fairplay-spiller.

Bliv fan på Facebook

1 af 3 Osted-drengene er færdige for i år. (Foto: Jesper Gynther)
2 af 3 Allerslev kan nu se frem til næste runde. (Foto: Jesper Gynther)
3 af 3 Sebastian med sit håndklæde. (Foto: Jesper Gynther)