Vandt håneretten

Hård kamp: Der var kamp til stregen, da de to rival-skoler mødte hinanden

Borgerskolens anfører Frida Jensen, tillod ikke gæster meget. (Foto: Michael Nordkvist)
Borgerskolens anfører Frida Jensen, tillod ikke gæster meget. (Foto: Michael Nordkvist)

4 hjørnespark gav mål.

I herligt solskin tog Sorø Borgerskoles piger i eftermiddag imod pigerne Sorø Privatskole. De 2 skoler ligger på den samme gade i Sorø Midtby, kun adskilt af en ca. 10 meter bred vej. Så det var ikke alene den videre deltagelse i Skolefodbold-turneringen der var på spil, men sandelig også håneretten.

Se kampfakta

Da kampen blev fløjtet igang, var der en strid blæst på langs af banen, og den selvvalgte medvind var noget hjemmeholdet kunne bruge.De Orange-klædte Borgerskolepiger satte sig fra start tungt på spillet.

Allerede efter 2 minutter bliver den lynhurtige angriber Teresa Olesen, spillet helt fri i højre side af gæsternes straffesparksfelt. og med et hårdt fladt spark sender hun bolden stensikkert i mål til en 1-0 føring.

Kort efter føringsmålet fik Borgerskolen 4 hjørnespark lige i rap. På det sidste af de 4 spark sender Teresa Olesen bolden ind foran mål. Og mellem venner og fjender dukker en stærk Rose Jensen op og sparker bolden i kassen til 2-0 uden for keeper Sofie Loft´s rækkevidde.

Se også: Udnyttede chancerne

“Herre-fight” af pigerne
Bagud med to mål efter 5 minutter ville tage modet fra de fleste hold, men Privatskole-pigerne virkede ikke særligt rystede.

Gæsterne kom nu bedre med i kampen. De næste 10 minutter efter 2-0 scoringen, foregik dog i og omkring midtercirklen, hvor der blev kæmpet hårdt om hver en bold og ikke mindst om hvem der skulle have overtaget. Det var småt med målschancer i denne periode og Borgerskole-målmand Ida Marie Poulsen havde endnu ikke rørt bolden da uret havde rundet det først kvarter. Privatskolens Stærke anfører Helene Hoch Thamdrup forsøgte flere gange i denne periode at komme igennem på højrekanten, men hver gang fik de 2 super stærke forsvarsspillere, Frida Jensen og Caroline Jensen afværget sitiationen. Caroline Jensen modtog efter kampen fortjent Fidusen for at solid og fejlfri indsats.

Se også: TV: Seje Sara

Lynhurtige Teresa
Små 10 minutter før pausen bliver en bold spillet i dybden ned imod Privatskolens mål, og som skudt ud af en kanon, blæser Teresa Olesen uden om alt og alle, opfanger bolden på kanten af straffesparksfeltet og i lighed med sit første mål, sender hun fladt kuglen i nettet. 3-0 til Hjemmeholdet.

Gæsterne kæmpede dog ufortrødent videre. 5 minutter før pausen får Helene Hoch Thamdrup bolden uden for Borgerskolens straffesparksfelt, hun sparker hårdt mod mål, men på grund af den stærke modvind når bolden knap nok ind til målet og Keeper Poulsen kan let samle den op. Med 2 minutter igen, slipper raketen Teresa Olesen endnu engang i gennem forsvaret, sparker fra kort afstand bolden hårdt og fladt imod mod, men Målmand Sofie Loft redder flot med en fodparade. Derfor var stillingen ved pausen 3-0 til Borgerskolen.

Se også: TV: Målfest i Sengen

Overlæggeren var i vejen
Knap var 2. halvleg kommet igang før Caroline Jensen sled sig igennem på venstrekanten, Den boldsikre venstre-bach sender bolden flot ind over, hvor Teresa Olesen endnu engang er på spil, men den lille letbenede angribers afslutning ryger tæt forbi stolpen og ud til målspark.

Nu var spillet igen flyttet op i midtercirklen. Der blev på midtbanen kæmpet for hver en kvadratcentimeter, og ingen af holdene ville frivilligt lægge sig ned. Medvinden var nu i Privatskolens favør. Og pludselig, ud af ingenting slipper Simone “Futte” Christensen helt alene igennem, drøner ned mod hjemmeholdets mål, men afslutter desværre direkte på overlæggeren og videre ud til målspark. En kæmpe chance for at komme tilbage i kampen !

Caroline strålede
Kampen om midtbanen fortsatte, og når der endelig skete lidt, kom det fra Privatskolens Simone “Futte”Christensen, Christine Møller eller Helene Hoch Thamdrup , der alle sagtens kunne være deres indsats bekendt. Men længere end til kanten af Ida Poulsens straffesparksfelt kom de aldrig. Frida Jensen og Fidus-modtager Caroline Jensen viste sig ganske enkelt for stærke og sørgede i samtlige 60 minutter for at deres målmand ikke blev sat på nogle nævneværdige prøver.

I kampens døende minutter skulle Caroline Jensen lige vise de få fremmødte tilskuere endnu et eksempel på hendes fremragende boldtalent, da hun fra midterlinien afdriblede enhver modstander hun mødte på sin vej, for efterfølgende at lægge bolden til rette for Teresa Olesen, der dog havde opbrugt sit brændstof og ikke nåede frem til bolden.

Se også: Udnyttede chancerne

Sorø Borgerskole vinder 3-0 og er videre til 2. runde.

Simone “Futte” Christensen, Christine Møller, Helene Hoch Thamdrup og Line Hjerrild spillede alle en flot kamp for Privatskolen.

Se også: Sidste års semifinalister røg ud

Borgerskolens Teresa Olesen og Caroline Jensen var kampens helt store oplevelser, det skal da nævnes at Frida Jensen, Rose Jensen og Seline Winther også gjorde det rigtig flot.

Fair Play: Helene Hoch Thamdrup, Privatskolen

Fiduser til Simone “Futte” Christensen, Privatskolen og Caroline Jensen, Borgerskolen.

1 af 4 (Foto: Michael Nordkvist)
2 af 4 (Foto: Michael Nordkvist)
3 af 4 (Foto: Michael Nordkvist)
4 af 4 Borgerskolens anfører Frida Jensen, tillod ikke gæster meget. (Foto: Michael Nordkvist)