Intens fight

Gyser: Derfor måtte de i straffe

Gennem hele kampen var der et meget medlevende publikum på sidelinien. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Gennem hele kampen var der et meget medlevende publikum på sidelinien. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)

Forud for Sorø privatskoles kamp i 3. runde mod Dyhrs skole, Slagelse var oplægget fra Sorøtræner Simon Egebjerg til spillerne dette: Stå kompakt i forsvaret, undgå fejl. Angrib over fløjene - og alle deltager i presspil.

Se kampfakta

Den første del blev efterlevet. Fra første fløjt satte de større drenge fra Dyhrs skole sig tungt på kampen. Allerede i første minut måtte Sorømålmand Mark Nielsen diske op med en stor redning - det blev absolut ikke hans sidste. Der gik ca. 5 minutter inden bolden første gang var på Dyhrs banehalvdel.

Se også: Målfest

Store chancer
Presset udløste flere store chancer til Dyhrs skole gennem første halvleg. Den største var en dobbeltchance, hvor Mark Nielsen først reddede, og returbolden blev sparket på indersiden af stolpen - og gik i spil igen. Et par gange mere dansede bolden på Sorøs målstreg, men ind ville den ikke. Herimod forsøgte Sorø sig med kontraangreb anført af Mathias Nielsen og anfører Emil Skibsted, der arbejdede utrætteligt over hele banen. For Sorø gjaldt  det efterhånden om at overleve til pausen, hvilket lykkedes ikke mindst på grund af målmand Mark samt forsvarerne Benjamin Westh (fidus) og Emil Corse.

I pausen var følgende besked fra Dyhrs træner Phil O Connor:

- I kan meget mere - vis det!

Gentagelse
Anden halvleg startede som første sluttede. Pres fra Dyhrs skole, men Sorø fik efterhånden ganske godt fat i forsvaret, ikke mindst fordi Dyhrs angreb blev lettere at forudse, ligesom mange førsteberøringer ikke var gode nok, samtidig med bolden ofte blev sluppet for sent og for upræcist.

Se også: Kunne uden U15 spiller

Og som det ofte går - det ene hold presser, det andet scorer. I et modangreb blev Sorø tilkendt et frispark uden for feltet, og her sagde Tue Elhegn tak for tilbuddet, og via en forsvarer bragte han sit hold foran. Det fik Dyhrs skole til at presse yderligere anført af Christian Vallentin (fidus) Frederik Vognsen samt anfører Oliver Jensen. Men bortset fra nogle nærgående dødbolde kom man ikke rigtig til chancer, og man var ved at belave sig på en ikke helt fortjent sejr til Sorø, da det i sidste minut lykkedes Frederik Vognsen at udligne efter klumpspil.

Straffe
Man måtte derfor til straffesparkskonkurrence, og her viste Dyhrs skole  igen manglende træfsikkerhed, samtidig med  Mark Nielsen diskede op med endnu et par redninger, så Sorø privatskole kunne juble efter at have scoret på fire af fem forsøg og dermed var videre til 4. runde, mens Dyhrs skole kunne græmme sig over at have misset en gylden mulighed for at fortsætte i turneringen.

Se også: Gyldent trekløver

Anfører Emil Skibsted var også en væsentlig faktor gennem sin store arbejdsindsats, ligesom Benjamin Westh var det gennem flot spil i forsvaret. Endelig bidrog Tue Elhegn med at score sit holds føringsmål.

Om kampen havde de følgende at sige:

- Vi fik ikke vist så meget angrebsspil, men indstillingen hos alle var meget fin. Alle viste vilje til at kampe for hinanden, sagde Emil.

I de andre kampe har vi været bagud, men har kæmpet os tilbage til sejr. Det skal vi fortsætte med, sagde Mark.

1 af 5 Fire af Sorøs bærende kræfter: Forrest målmand Mark Nielsen, der spiller 8 mands fodbold i en lille klub uden for Sorø. Men han overvejer at finde en større - og det skulle han tage at gøre. Han er absolut et talent. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
2 af 5 Jubel efter straffesparkskonkurrencen. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
3 af 5 Hele kampen var en intens fight. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
4 af 5 
5 af 5 Gennem hele kampen var der et meget medlevende publikum på sidelinien. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)