TV: Sidste års finalister tæt på exit

Drama: Skolen på Herredsåsens piger vandt til allersidst efter tæt kamp

Herredsåsens Nelly Rudahunga og Fårevejles Natascha Kofod (fidusbamsevinder) i kamp om bolden. Herredsåsens Louise Tranberg og Caroline Kemner er klar til at gribe ind. (Foto: Bjarne Friis Jensen)
Herredsåsens Nelly Rudahunga og Fårevejles Natascha Kofod (fidusbamsevinder) i kamp om bolden. Herredsåsens Louise Tranberg og Caroline Kemner er klar til at gribe ind. (Foto: Bjarne Friis Jensen)

Kampen mellem Skolen på Fjorden og Skolen på Herredsåsen blev nøjagtig så spændende og intens, som alle havde forventet.

Se kampfakta

Tæt opdækning
Begge skoler havde gjort deres hjemmearbejde og taktikken var lagt efter, hvor modstanderne havde deres svage punkter. Ligeledes forsøgte skolerne, at sætte modstandernes bedste kort ud af spillet ved en tæt opdækning.

Tre gyldne minutter

Herredsåsen kæmper for at nå Parken for tredje gang i træk og på spørgsmålet, om det er realistisk, svarer anfører Louise Tranberg beskedent:

- Vores hold i år er ikke så stærkt som de to tidligere år. Hvis vi  skal nå finalen, skal vi spille op til vores allerbedste, og måske lidt mere, hver gang. Og nu er der jo lige Fårevejle, som vi skal dyste imod. Det kan blive meget svært, da Odsherredpigerne har et rigtigt stærkt hold.

Farvel til 2013-mestrene

Nervøsitet
Skolens på Fjordens anfører Pernille Jensen sagde:

- Vi er en smule nervøse, men man kan se på Kalundborgpigerne, at de også er nervøse. Vi vil gå til kampen med 100 procent kampiver, og vi tror på os selv og går efter sejren.

Eminente Emma

Fårevejles træner Stine Olesen støttede sine spillere og sagde:

- Det er helt skønt at vi kan spille frit. Nu skal I nyde det, piger, men glem ikke opdækning. Hjælp hinanden.

Fysikken gjorde forskellen

Kampen startede ganske rigtigt lidt nervøst fra begge sider, og det resulterede da også i et straffespark til Herredsåsen, som blev sikkert udnyttet af en af Herredsåsens superbombere Laura Andersen efter blot tre minutter.

Se Fårevejlepigerne afværge et hjørnespark, og så går det hurtigt den anden vej:

 

Derefter var der adskillige, der ventede på, at Herredsåsens målmaskine skulle starte. Men det var dog Fårevejlepigerne, der pressede på for at få udlignet.

Klasseforskel

Udligning
Skolen på Fjordens superbomber ramte stolpen efter et klumpspil, men ind ville bolden ikke. Men det lugtede af mål, og efter 17 minutters spil scorede Catarine Coco til 1-1 et flot mål.

Men pigerne var endnu ikke færdige med målscoringen inden pausen for efter 25 minutter ramte bolden igen stolpen i den modsatte ende og gik i spil igen. Louise Tranberg kunne dog let score til 2-1 på riposten, til hvad de fleste troede skulle blive halvlegsstillingen. Men i halvlegens døende sekunder tordnede bamsevinder Natascha Kofod bolden i mål over målvogterens udstrakte arme til 2-2.

Herrefight

I pausen formanede Mette Elmelund sine spillere:

- I skal ligge helt tæt på modstanderne og takle dem. Vent ikke på de kommer. Lad os også få flere indlæg fra fløjene og udfordr dem. Husk at løbe med tilbage for at forsvare. Og pas på skud udefra.

I Fårevejlelejren var der glæde over, at man havde spillet lige op med, hvad Fårevejlepigerne kaldte storfavoritterne fra Herredsåsen. Der var 100 procent opbakning i at bruge anden halvleg til at sætte Kalundborgpigerne under yderligere pres.

Fem gule kort og brækket håndled

Kæmpede
Anden halvleg blev en kamp om midtbanen og begge holds spillere forsøgte at få overtaget, men begge  forsvar kæmpede forbilledligt. Ikke mindst stod Fårevejles Sofie Thomsen flot som midtforsvarer og dirigerede sine forsvarskolleger.

Og hun kom i vejen for mange af Herredsåsen angreb med bolderobninger og taklinger. Fairplay-håndklædet til hende.

Ikke så skørt, Skørping

Vilma Ibsen havde fået til opgave, at følge Fårevejles farligste spiller, Agnete Nielsen, meget tæt. Det gjorde hun så flot uden at tage ureglementerede midler i brug, at hun fortjente fidusbamsen. 

Men bedst som vi fornemmede at kampen skulle afgøres med straffespark, blev Herredsåsens Laura Andersen spillet helt fri foran mål med to minutter tilbage, og scorede sikkert.

Drama queens

Men allerede på næste angreb havde Fårevejle bolden i mål, men målet blev annuleret, da bolden havde været over baglinien inden scoringen.

Fårevejlepigerne var selvfølgelig skuffede over kendelsen, og måtte erkende et nederlag på 3-2 til pigerne fra Herredsåsen, som i parentes bemærket har været i landsfinalen de sidste to år.

Se interview med de to anførere, målvogter Pernille Jensen fra Fårevejle og Louise Tranberg fra Herredsåsen: