Så sig ikke tilbage

Videre: Hjemmeholdet er videre efter en stensikker sejr

Hjemmeholdet med en farlig situation. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Hjemmeholdet med en farlig situation. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Det var ikke de største forventninger, som pigerne fra Vestervangskolen og Egelundskolen havde forud for onsdagens kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold. Se kampfakta her.

Optimisme at spore
Hjemmeholdets træner sendte dog pigerne på banen med følgende opfordring:

- Det handler om at have det sjovt, Husk det.

Egelundskolens træner, Deniz Baysal, havde måttet overtale flere fra holdet til at spille.

- Vi mangler at score i turneringen, men jeg er sikker på, det kommer i dag - og vi vinder, udtalte han optimistisk.

Farlig situation i feltet. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Farlig situation i feltet. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Der blev gået til stålet og kæmpet til det sidste i opgøret. Foto: Gert Smistrup Sjællandmidt Spænding til det sidste

Grundlagde sejren
Fra starten sad værterne på kampen. Efter få minutter blev Celina Ambjørn spillet fri, men hun afsluttede lige på gæsternes keeper. Vi skulle hen til det 13. minut, før første scoring faldt. Hjemmeholdets Kamille Marquardsen opfangede bolden 20 meter fra mål, og med et udmærket langskud bragte hun sit hold foran 1-0. Fem minutter senere gjorde samme Kamille det til 2-0 efter et glimrende sologennembrud.

For gæsterne kneb det med at komme over midten. Sarah Malik gjorde mange forsøg, men hun måtte kæmpe for meget på egen hånd, da det var tydeligt, at en del af pigerne på hendes hold ikke spiller fodbold til daglig. I udeholdets forsvar kæmpede Lykke Petersen og Emira Muslio forbilledligt.

Med stillingen 2-0 gik holdene til pause.

Hul i luften. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Hul i luften. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Der blev kæmpet til det sidste, men til sidst fik hjemmeholdet sin revanche. Foto: Jens Jørgen Jørgensen Sjællandmidt Fik sin revanche

Samme mønster
Anden halvleg viste stort set samme mønster. Hjemmeholdets dominerede, og foruden målscorer Kamille bemærkede man Arham Anees og Zilan Caliskan, der begge gjorde en fin figur. Fiona Frydendal startede kampen i forsvaret, men efter pausen blev hun rykket frem i angrebet, og efter ti minutters spil i anden halvleg løb hun fra gæsternes forsvar og sendte et fladt skud mod mål. Bolden gik ind med hjælp fra målvogteren, så stillingen var nu 3-0, og det blev også kampens slutresultat.

Egelundskolen kom bedre med i anden halvleg. Det var ikke, fordi holdet manglede andre muligheder, men skarpheden manglede. Det korte af det lange er dog, at Vestervangskolen er videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor modstanderen er Taastrup Realskole.