De sidste minutter var afgørende

Intense minutter: Sidste del af anden halvleg var meget hektisk for begge hold

Der blev kæmpet flot i begge lejre. Dog satte værterne sig bedst på kampen. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Der blev kæmpet flot i begge lejre. Dog satte værterne sig bedst på kampen. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Pigerne fra Nymarkskolen skulle på hjemmebane tage imod pigerne fra Vemmelev Skole.

Begge hold kom med gode forventninger forud for deres møde. Begge havde sikre sejre bag sig. Værterne havde vundet 4-2 over Forlev Friskole i deres første kamp.

Og gæsterne havde en 12-4-sejr med, fra da de mødte Høng Skole. Maria-Louise Pedersen havde scoret hele elleve af deres tolv mål i kampen. Dette gav hende også en plads på pigernes topscorerliste.

Men det var nu spændende at se hvilket af de to hold, der kunne spille sig videre fra anden og til tredje runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Selvsikkerheden blegnede

Kom bedst fra start
Fra start var det dog hjemmeholdet, der satte sig på kampen. Skolen har en linje for eliteudøvere i 7.-9. klasse inden for forskellige idrætsgrene. Det er blandt andet hockey, fodbold, håndbold, BMX og svømning. For træner og idrætslærer Henrik Lund drejer deltagelsen i Ekstra Bladet Skolefodbold sig først og fremmest om at samle skolen på tværs af klasser og idrætsgrene.

- Det er et godt mødested, hvor vi kan være sammen om noget andet, og det bidrager til at styrke sammenholdet, fortalte han.

Selvom ikke alle på holdet spiller fodbold, viste flere af spillerne deres kunnen. Det var blandt andet anføreren Matine Flatau, Katrine Jensen og Emma Sulajnamovic.

Efter tre minutter havde Matine en god chance, men hun skød forbi. Det var imidlertid en stakket frist for udeholdet, da Naia Starup kort efter scorede til 1-0 for hjemmeholdet.

I det 12. minut havde Naia en god chance for at lave sit andet mål. Hun skød dog forbi. Stillingen holdt dog kun kort. På et oplæg fra Matine gjorde Katrine Jensen det til 2-0 efter et stort koks i gæsternes forsvar.

Begge mandskaber kæmpede flot. Der var nærmest den ene reducering efter den anden. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Begge mandskaber kæmpede flot. Der var nærmest den ene reducering efter den anden. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Se også: Vanvittigt målshow fra to spillere

Kom stærkt igen
Udeholdet bar præg af at være tyndt besat på flere pladser. Midterforsvaret bestod af Thea og Salli Elkjær, som er trillinger med Mia, som stod på mål. De havde nok at gøre med blandt andet at dække af for flere medspillere, mens anføreren Ida Kristiansen længere fremme på banen arbejdede for 2-3 stykker.

Den farlige angriber Maria-Louise Pedersen var godt pakket ind af værternes forsvar, som bestod af Sarah Brolund og Emma Sulajnamovic. Det var dog indtil det 22. minut, hvor hun slap fri på en dyb stikning fra Salli Elkjær, og så var stillingen 1-2.

Straks efter bolden var givet op, erobrede Maria-Louise den igen. Så var bolden igen i nettet til udligningen 2-2.

Det var en fin stilling for udeholdet at slutte første halvleg med. Men alligevel kneb det for spillerne at holde fokus i pausen.

Tilsyneladende betød det heller ikke noget. For fire minutter inde i anden halvleg fuldendte Maria-Louise sit hattrick. Så nu var kampen vendt totalt på hovedet.

Hjemmeholdet forsøgte ihærdigt at komme tilbage. Men det ganske gode spil ude på banen blev ikke afsluttet ordentligt.

Nikoline Andersen havde en mulighed, men hun afsluttede lige på målvogteren Tea. I den anden ende havde Maria-Louise en gigant chance. Men chancen blev misbrugt på det skammeligste.

Pigerne fra Nymarkskolen klarede det bedst. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Pigerne fra Nymarkskolen klarede det bedst. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Se også: TV: Udspillede modstanderen

Hektisk afslutning på kampen
Herefter fik vi 5-10 minutters haglvejr, hvor det var mere end svært både på og uden for banen at følge med. Men da haglvejret var stoppet, satte værterne ind med en slutspurt for i det mindste at opnå uafgjort og straffesparkskonkurrence.

En skæv aflevering fejlbedømte målvogteren Tea, og bolden fortsatte mod stolpen. Med cirka fire minutter tilbage kom udligningen, da anføreren Matine tog chancen fra godt 20 meter. Det flade skud snød totalt Tea i målet, der her glemte at bruge hænderne.

Det blev nu noget af en kamp. For hjemmeholdet ville have et sejrsmål, mens udeholdet ville overleve og få en straffesparkskonkurrence.

Her vandt værterne, da Katrine Jensen kort før tid fik lov at stå totalt udækket få meter fra mål, så hun sendte bolden ind til sejrsmålet.

Kampen fik vel den rigtige vinder. Men hvis hjemmeholdet skal nå længere i Ekstra Bladet Skolefodbold, så skal det gode spil ude på banen omsættes til flere og bedre afslutninger.

Man må også have ondt af gæsterne, selvom sådanne følelser intet tæller i fodbold, da de kampen igennem kæmpede meget flot. Desværre blev det ikke til en videre færd for dem.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen