Dramatisk afgørelse fra pletten

Udligning i sidste sekund: Derfor skulle det afgøres på straffespark

Hvalsø-pigerne trak sig sejrrigt ud efter straffesparkskonkurrencen. (Foto: Peter Skov)
Hvalsø-pigerne trak sig sejrrigt ud efter straffesparkskonkurrencen. (Foto: Peter Skov)

En indbydende bane og et skønt vejr dannede rammerne om kampen mellem Marbækskolen og Hvalsø Skole.

Ekstra Bladet Skolefodbold fangede Marbækskolens anfører, Vicky Keller, inden kampen:

— Jeg kender en del fra Hvalsø Skole, og jeg tror, at de nok er stærkere og mere sammenspillet end os. Flere af dem spiller i dagligdagen også på højere niveau end os. Men vi giver ikke op på forhånd, og vi vil gøres vores til, at det skal blive svært for dem.

Holdene hilser på hinanden. (Foto: Peter Skov)
Holdene hilser på hinanden. (Foto: Peter Skov)
 

Se kampfakta her

Hvalsø Skolens anfører, Maria Mørkeby, sagde lige inden kampen gik i gang:

— Det bliver spændende. De har nogle gode spillere, som vi kender fra klubfodbolden. Jeg håber vi vinder, men det bliver helt sikkert en meget lige kamp.

Begge anførere fik ganske ret.

Keller klarede ærterne

Uheldige Levin
Det blev en kamp, hvor fysik og spænding kom i højsædet, mere end teknisk flot spil. Flere spillere måtte undervejs ned at ligge. Værst gik det dog for Hvalsø Skoles Levin Mohammad, der måtte udgå allerede omkring 20 minutter inde i første halvleg med en skadet ankel, efter at have trådt forkert i forbindelse med en tackling. Indtil da havde hun spillet fortræffeligt i forsvaret.

Levin havde spillet godt, men måtte lade sig udskifte med en skade. (Foto: Peter Skov)
Levin havde spillet godt, men måtte lade sig udskifte med en skade. (Foto: Peter Skov)
 

Hjemmeholdet spillede meget på kontrabolde, der blev slået fremad til de forreste angribere, og som kendte den direkte vej til målet. Hvalsø Skole søgte mere at spille bolden rundt, men alt lykkedes ikke for dem med denne taktik.

Hjemmeholdet kom foran 1-0 i midten af første halvleg ved Natalia Keller. Det var lidt mod spillets fordeling på det tidspunkt. Hvalsø Skole fik udlignet inden pausen til 1-1 ved deres topscorer, Line Hansen, der til dagligt spiller U17 Øst for Roskilde Piger.

Hvalen åd modstanden

Vicky ud af målet
I pausen fik Hvalsø-holdet en lettere opsang, men lige lidt hjalp det. I pausen havde Marbækskolen foretaget en udskiftning. Deres ellers rigtig gode målmand og anfører, Vicky Keller, blev sat op på midtbanen og det satte Hvalsø Skole under betydeligt pres med hendes dygtige boldomgang og fysik.

Hun bragte sit hold foran 2-1 på et rigtigt energimål efter fem minutters spil i anden halvleg.

Gang i kampen. (Foto: Peter Skov)
Gang i kampen. (Foto: Peter Skov)
 

Hvalsø Skole havde flere nærgående forsøg og meget store chancer for en udligning, men det hele så ud til at ende helt forgæves for dem. Blot femten sekunder før tid fik Line Hansen endnu en stor chance, og denne gang svigtede hun ikke - til stor forløsning og glæde for både hende, holdkammerater og lærerstaben. Hun skyldte vist også lidt efter de forsøg hun havde haft i kampen indtil da.

Bolden nåede ikke at blive givet op før dommerens slutfløjt lød. Og så var der straffesparkskonkurrence.

TV: Armstrækninger og mål til 'Guld-Oscar'

Klare klask

Ikke nødvendigt med alle spark
Her viste det sig, at det slet ikke var nødvendigt med afvikling af samtlige spark, da Hvalsø Skole efter fire sparkerunder, hvor de havde scoret på tre ud af fire forsøg, ikke længere kunne indhentes.

Marbækskolen havde nemlig kun scoret på et af deres fire forsøg. Slutresultatet blev derfor 5-3 til Hvalsø-pigerne efter straffe.

Selvom en straffesparkskonkurrence ofte er som at deltage i et lotteri, var det dog - set samlet over kampen - fortjent, at Hvalsø Skole løb med sejren. Fodboldmæssigt ville de mest og de havde også i kampens løb de fleste og største chancer.

Stor ros til Marbækskolen, der virkelig spillede deres chance på en fantastisk fysik og gejst med mange gode spillere, særligt deres anfører Vicky, både som målmand og i marken.

To glade prismodtagere efter kampen. (Foto: Peter Skov)
To glade prismodtagere efter kampen. (Foto: Peter Skov)