Femte forsøg

Sidste fire år: Det er kun blevet til en kamp de sidste fire år, men nu er de videre

Tornvedskolens Marc Mortensen i et frispark i opgøret mod Kildevangens Skole. Foto: Gert Smistrup
Tornvedskolens Marc Mortensen i et frispark i opgøret mod Kildevangens Skole. Foto: Gert Smistrup

Drengene fra Kildevangens Skole skulle på hjemmebane møde Tornvedskolen fra Jyderup.

Se kampfakta her.

TV: Maste modstanderen

Bedre denne gang
De sidste fire år er det kun blevet til én kamp for Tornvedskolen. Mange af drengene spiller ellers i klub sammen. I snakken inden kampen mente Marc Mortensen og Malthe Jensen, at det var dem, der skulle score målene. Sebastian Beyer kommenterede også på det.

- Sidste år var der flere individualister, men i år spiller vi mere som et hold, mente han.

Hjemmeholdet deltog ikke i Ekstra Bladet Skolefodbold sidste år, da der ikke var lærere til at stå for det. August Di Basso fortalte, at da de spillede forrige år, var han med sammen med sin bror. Der gik det godt. Der er kun én på holdet, der ikke spiller i klub, ellers spiller mange af dem sammen til daglig.

Her havde Kildevangens Skole scoret. Foto: Gert Smistrup
Her havde Kildevangens Skole scoret. Foto: Gert Smistrup

Lærkesang fra oven

Et, to, tre mål
Gæsterne startede med solen i øjnene, og hjemmeholdet startede i et flot tempo. De fik frispark og lavede en flot kombination. Det var Emil Savino, der løb bagom forsvaret og afleverede til August Di Basso. Han afsluttede med et flot skud, som Sebastian Beyer i målet reddede.

Minuttet efter kom der endnu et skud fra August. Igen reddede Sebastian den. En duel var i gang. August Di Basso vandt første omgang, da han efter syv minutter scorede til 1-0 til hjemmeholdet.

To minutter efter scorede Nikolas Ottesen til 2-0. Hjemmeholdet var stadig skarpe. De fortsatte med at angribe. Gæsterne forsvarede med en dygtig målmand i Sebastian Beyer. Det var godt hjulpet af Andreas Jannerup og Cai Hansen i forsvaret. Gæsterne prøvede gang på gang at komme i angreb, men Oliver Buster, Thor Danielsen og Emil Degn på hjemmeholdets midtbane stoppede de angreb, der blev bygget op.

I midten af første halvleg var der stillingskrig på midtbanen. Men seks minutter før pausen spillede Thias Valdau en perfekt friløber til August Di Basso, der ikke svigtede. Han scorede til 3-0 til værterne.

Pressede modstandere

Fornuftig pausesnak
I pausen talte gæsterne om, at kampen ikke var tabt.

- I bliver nødt til at løbe for hinanden. De andre står simpelthen for tæt på jer. Og så skal forsvaret med frem og støtte angriberne, lød det fra holdlederen.

Hjemmeholdets træner kom også med vigtige ord til spillerne.

- Fortsæt med at sidde tæt på dem. Mikkel Pedersen er rigtig god i forsvaret, så fortsæt med det. Der bliver rokeret lidt, så det kun er August, der ligger fremme.

Anden halvleg var nu i gang. Værterne havde nu solen i øjnene. Det så ikke ud til at genere dem. De fortsatte, hvor de slap i første halvleg. Men gæsterne viste nu en farlig side. Oliver Arlet havde et farligt forsøg, som Nitharsan måtte ud i fuld længe for at redde. Gæsterne havde fået mere plads i anden halvleg, men kom ikke rigtig frem til afslutninger.

Dog skød Marc Mortensen et flot frispark, der var lige ved at overliste målmanden. Når hjemmeholdet angreb, var Thor, Patrick, Nikolas og August med fremme. De spillede fremragende sammen. Udeholdet havde mod slutningen af kampen brugt de fleste af deres kræfter, men alligevel lykkedes det Malthe Jensen at få scoret til 3-1 i sidste minut. Kampen endte med 3-1, og August Di Basso vandt duellen mod gæsternes bedste mand Sebastian Beyer.