Fik kamp til stregen

Knebent: Brøndbyøster Skole er videre efter en smal sejr

Gæsterne forsøger sig med et gennembrud. Foto: JJØ
Gæsterne forsøger sig med et gennembrud. Foto: JJØ

Det var to hold med forskellige forudsætninger, der stillede op til onsdagens kamp på Brøndbyøster skole.

Hjemmeholdet fra Brøndbyøster Skole havde to storsejre med i bagagen over henholdsvis Nordvangskolen og Hedehusene Skole, mens udeholdet fra Søndervangskolen altid har haft umådelig svært ved at komme forbi anden runde. De kom med en 4-2-sejr som ballast.

Pigerne fra Søndervangskolen kæmpede det bedste, de havde lært, men havde det alligevel svært mod værterne. Der stod en kraftig blæst delvis på tværs af banen, og den blokerede længe for godt fodboldspil. Det første kvarter var således præget af tilfældigheder og afleveringer uden adresse.

Så småt fik Søndervangsskolen styr på sit spil, og Malia Kafton havde en god chance, som blev reddet af Sama Mirlashari, og de fik derefter organiseret noget udmærket fodboldspil - primært organiseret af Julie Nielsen og Malia Kafton.

Kom ud af ingenting
Brøndbyøster Skoles chancer kom mere spontant og ofte ud af ingenting, og i 16. minut havnede bolden i højre side hos Aliena Dzeladini, der tog chancen et stykke udefra, og hendes skud gik i mål, og hjemmeholdet førte - ikke helt fortjent - med 1-0.

Det mål satte gang i kampen, og begge hold tilspillede sig gode chancer. Først havde Malia et godt forsøg fra venstre side, og kort tid efter sendte værterne et kanonhug mod mål, som blev flot pareret.

Første halvleg sluttede med en kæmpechance til hjemmeholdet. Amalie Mølgård sendte en god aflevering ind mod mål, hvor Mathilde Mie stod helt fri. Men hun fik ikke ram på bolden, så første halvleg sluttede 1-0 til hjemmeholdet.

Farlig situation i feltet. Foto: JJØ
Farlig situation i feltet. Foto: JJØ

TV: Øst slog vest

Kamp til stregen
Hjemmeholdet fik nu den kraftige vind med sig, så det lignede en sikker sejr til Brøndbyøster Skole. Sådan gik det dog ikke helt.

Søndervangskolen fik - trods modvinden - bragt spillet op på hjemmeholdets banehalvdel, men de blev ofte bremset af en velspillende Flora Kamili, der havde både power og skudstyrke til at få bolden væk.

Men på hjørnesparkene var udeholdet rigtig farlige. De velplacerede spark kom fra Malia Kafton, og i det 40. minut var der for mange, der bare skulle sætte en fod på bolden. Så det endte med, at ingen ramte bolden. Derfor stod den fortsat 1-0 til værterne.

Men blot tre minutter fik udeholdet udbytte af de gode hjørnespark. Det var Sofia Langvad, der scorede, og det vakte stor jubel hos de få medrejsende fans. 1-1, og der manglede 20 minutter.

Mødte overmagten

Udnyttede vinden
Det mål satte imidlertid mere gang i Brøndbyøster Skole, der nu forstod at bruge vinden bedre, og kun fire minutter senere tog Melika Secilmis en lang tur op langs højre kanten, og hun sluttede af med et kikset langskud.

Dette snød imidlertid keeper Ida Bentved, så bolden smuttede i mål til  2-1 føring til Brøndbyøster.

Det sidste af kampen blev en jævnbyrdig affære. Søndervangskolen angreb med hele styrken, og her viste Flora Kamili sin sande power. Boldene blev ekspederet væk, og hun satte ofte gang i farlige kontraangreb. Kampen var helt åben. Søndervangskolen nåede at få et par hjørnespark og en række frisparksforsøg, men de havde ikke held med sig.

Brøndbyøster Skole er videre efter en smal sejr over Søndervangskolen. Foto: JJØ
Brøndbyøster Skole er videre efter en smal sejr over Søndervangskolen. Foto: JJØ

TV: Skydetelt i hed affære

Samme endestation
Så da dommeren fløjtede kampen af, var det Brøndbyøster Skoles piger, der kunne række hænderne jublende i vejret. En 2-1 sejr var i hus,og Søndervangsskolen kom heller ikke videre fra anden runde denne gang.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Brøndbyøster Skole - Søndervangskolen, 2-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Flora Kamili, Brøndbyøster Skole
Malia Kafton, Søndervangskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Julie Nielsen, Søndervangskolen