Frelsende engel

Trådte til: En far påtog sig tjansen som dommer og gjorde det glimrende

Hvor er dommeren? Men så trådte en frelsende engel til. (Foto: Niels-Jørgen Gottlieb)
Hvor er dommeren? Men så trådte en frelsende engel til. (Foto: Niels-Jørgen Gottlieb)

Optakten til kampen mellem Margretheskolen og Østervangskolen var ikke den bedste for begge hold. Det var ikke vejret, for det var fint. Ej heller manglede tilskuere. Der var mange og de kæmpede om de bedste oversigtpladser. Men dommeren manglede. Han var nemlig ikke blevet bestilt.

Se kampfakta her.

Frelsende engel
De to trænere aftalte, at dømme en halvleg hver. Men lige som kampen skulle fløjtes i gang, dukkede en frelsende engel op. Jesper Pedersen er far til en af drengene på Margretheskolens hold. Han tilbød flot sin assistance. Han er ikke uddannet dommer, men begge skoler tog imod med kyshånd.

Jesper Petersen trådte til. Til stor glæde for alle implicerede. (Foto: Niels-Jørgen Gottlieb)
Jesper Petersen trådte til. Til stor glæde for alle implicerede. (Foto: Niels-Jørgen Gottlieb)
 

Han dømte en meget flot kamp til stor tilfredshed fra begge skoler. Det var på ingen måde til at se, at han ikke havde taget en fodbolddommereksamen.

Drengene fra begge skoler skal have stor ros for at medvirke til, at afvikle kampen i en fin fairplay-ånd. De burde alle have haft et fairplay-håndklæde.

Se også: Helt vild forestilling

Kynismen til forskel
Selvom Margretheskolen tabte kampen 3-0, så er målscoren ikke udtryk for at de var spillet ned under græsset. Kampen bølgede frem og tilbage hele tiden på midten af banen. Men Østervangsskolen forstod at udnytte de få scoringsmuligheder, der var.

Men Margretheskolen gav ikke op. De fightede med fair midler lige til slutfløjtet. Især anføreren Rasmus Ryesgård var en fornøjelse at se på. Han har mindst løbet et maraton i kampen. Han var placeringsstærk, så han var hele tiden klar, til at modtage bolden.

Se også: Ingen gummiben

Koda så til
I øvrigt var det sjovt at se, at hunden Koda fra sidelinjen fulgte Margretheskolens Mark Jensen, hver gang han havde bolden. Det var hans hund, som hans mor havde med som tilskuer.

Koda fulgte med fra linjen. (Foto: Niels-Jørgen Gottlieb)
Koda fulgte med fra linjen. (Foto: Niels-Jørgen Gottlieb)
 

Fidusbamsen hos Østervangsskolen gik til deres stopper Kasper Moldrup. En dejlig type fodboldspiller, som stille og roligt ryddede op i forsvaret, og altid på en fair måde. Ikke en spiller med de store armbevægelser, men en stille og rolig spiller, der løste sine opgaver flot.

Østervangskolen er med 3-0-sejren videre i turneringen. De skal i næste runde møde vinderen af Ros Privatskole mod Lindebjergskolen.

1 af 2 Alle ville se godt. (Foto: Niels-Jørgen Gottlieb)
2 af 2 Hvor er dommeren? Men så trådte en frelsende engel til. (Foto: Niels-Jørgen Gottlieb)