Gik fra helt til skurk

To fejl kostede: Frederik Hahn i målet lavede to fejl, der blev omsat til scoringer

Bortset fra to fejl stod Frederik Hahn en pragtkamp. Foto: Michael Nordkvist
Bortset fra to fejl stod Frederik Hahn en pragtkamp. Foto: Michael Nordkvist

Drengene fra Sorø Privatskole tog mandag formiddag imod gæsterne fra Marievangsskolen på Hahn Park i Sorø i 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

I hjemmeholdets lejr var der en del frygt at spore, da styrmand Lille-Carl Schrøder var blevet rygskadet og ikke kunne deltage i kampen.

Samtidig havde Victor 'Chefen' Schæffer fået hold i nakken, hvilket tydeligt kunne ses under opvarmningen, hvor han flere gange modtog behandling af den unge trænerassistent Stinna Engelsbak. 

Se kampfakta her.

TV: Hattrick og hurtig fodbold

God erstatning
Valget på en erstatning for Lille-Carl faldt på U16-spilleren i Sorø Freja Sebastian Christensen, som fik et par pæne ord med på banen af holdkammerat Johan Rabølle:

- Sebastian går direkte ind på Carls plads. Det skal han nok klare. Sebastian er jo også en dygtig fodboldspiller. Men det er så også det eneste, vi ændrer på i forhold til sidste kamp. Gameplanen er fuldstændig den samme, lød det fra Johan, som fortsatte:

- Jeg kender en del at spillerne på det andet hold. Det er gode spillere. Men jeg går med op i feltet på hjørne og scorer i dag, og så vinder vi forresten 3-1. Nå ja, det er også vigtigt, at vi får afsluttet på deres reservemålmand, han ser ikke så god ud.

Marievangsskolens Rasmus Wiese var ikke enig med Johan i forhold til kampens udfald:

- Vi vinder 2-0 i dag. Vi skal huske at bruge vores kanter, som er vores bedste våben. Et hurtigt mål, og så kører vi den sikkert hjem derfra. Vi havde jo egentlig forberedt os på at møde Antvorskov Skole, men de røg jo som bekendt ud til dagens modstander, så sådan blev det ikke, lød det fra den dygtige forsvarsspiller.

Magnus Knudsen og Jonas Thorsfeldt var to af kampens bedste. Foto: Michael Nordkvist
Magnus Knudsen og Jonas Thorsfeldt var to af kampens bedste. Foto: Michael Nordkvist

TV: Wiese viste vejen

Gæsterne i teten
Præcis på slaget 10.30 fløjtede dommeren kampen i gang. Værterne havde bolden meget, men når de nåede op på den sidste tredjedel af banen, sagde Rasmus Wiese, Jonathan Wiese samt anfører og B73 U16-Øst generalen Jacob Rathcke stop. Hertil og ikke længere.

Gæsterne lurede hele tiden på kontramuligheden tæt på midterlinjen. Da hjemmeholdet stod rimeligt højt, trak det flere gange op til chancer.

Men værternes lyntog Jonas Thorsfelt og Frederik Hahn i målet havde fået det rigtige ben først ud af sengen og pillede hver gang pynten af Jonas Pabst og Mubarik Abdi, som ellers virkede klar på opgaven.

Kæmpede til det sidste

Sparkede langt udefra
Da hjemmeholdet intet havde haft offensivt de første ti minutter og tilmed var blevet lukket totalt ned af Marievangsskolens defensiv, begyndte de at sparke på mål langt udefra.

Første gang var, da værterne fik et frispark 8-10 meter inde på egen banehalvdel. Det valgte Johan Rabølle at sparke direkte på mål. Måske lige optimistisk nok, da afstanden var tæt på 60 meter.

Hjemmeholdets energibombe Arvid Laursen, der til daglig er en super-målmand på U17-divisionsholdet i Holbæk B&I, spillede højre back, som han plejer på skolefodboldholdet.

Første gang Arvid viste sig frem var efter 12 minutter, hvor han tog en af sine togter op langs sidelinjen i en rasende fart. Men Arvids indlæg var mildest talt elendigt og bolden røg langt forbi målet.

Der blev gået til stålet. Foto: Michael Nordkvist
Der blev gået til stålet. Foto: Michael Nordkvist

TV: Keeper-duel blev afgørende

Sprællemand i målet
Så gik det ellers stærkt. Gæsternes keeper Mikkel Pedersen satte spillet hurtigt i gang med et kort målspark ud til Magnus Knudsen, som spillede en kanon kamp.

Magnus stormede frem ad banen og fandt let Lucas Hansen inde i hjemmeholdets straffesparksfelt. Lucas trykkede af, og så måtte Frederik Hahn i målet hive en af de helt store redninger frem for at holde nullet.

Et fremragende angreb fra Marievangsskolen og lige så fremragende redning af Frederik. Dette skete, lige som kampen var ved at gå ned i tempo.

Men Sorø-forsvaret var ikke færdige med at dele gaver ud. For bare minuttet efter var det Rasmus Wieses tur til at blive spillet fri midt foran mål. Så måtte Jonas Thorsfelt finde en 'all or nothing'-tackling frem for at nappe bolden fra Rasmus, der gerne ville have haft et straffespark i situationen.

Herefter var det Mubarik Abdi, der fik en friløber. Han spurtede mod mål, men da han nåede straffesparksfeltet slap kræfterne op, og hans sidste træk blev for langt.

Jonathan Wiese spillede en rigtig flot kamp. Foto: Michael Nordkvist
Jonathan Wiese spillede en rigtig flot kamp. Foto: Michael Nordkvist

TV: Scorede fire på seks minutter

Sad på det hele
Det eneste, hjemmeholdet kunne prale med offensivt i første halvleg, var da Johan Rabølle igen sparkede direkte på mål efter et frispark. Denne gang var det dog 'kun' fra 45 meter.

I halvlegens sidste minut måtte Frederik Hahn endnu engang hive en verdensklasse redning ud af ærmet og nappe en kanonkugle fra Magnus Knudsen. Samme Magnus følte sig kort tid efter snydt for et straffespark, efter Jonas Thorsfelt havde tacklet bolden fra ham.

Men dommerens fløjte forbelv helt korrekt tavs til Lucas Hansens store frustration. 

Herefter kun dommer Palle Knudsen fløjte til pause og samtidig give Lucas Hansen verdens største skideballe over hans brokkerier.

Jonathan Wiese spillede en rigtig flot kamp. Foto: Michael Nordkvist
Jonathan Wiese spillede en rigtig flot kamp. Foto: Michael Nordkvist

Tog sin hævn

Fokuserede trænere i pausen
Marievangsskolens træner Søren Tvile var godt tilfreds med det, han havde set i første halvleg:

-Vi skal sgu nok vinde den her. Vi er klart bedre end dem, men vi spiller måske lidt for direkte. Brug nu kanterne, drenge. Det er det, vi har aftalt.

- Inde i centerforsvaret har de Jonas Thorsfelt. Han er meget hurtigere end nogen af os. Så ham skal vi ikke løbe om kap med. Vi skal også passe på ham badejernet med nummer 6 (red. Arvid Laursen). Han kan også straffe os, så pas på.

- Brug nu de kanter, vær positive og husk lyd, så vinder vi, lød det fra den engagerede træner.

Simon 'Mourinho' Egebjerg i Sorø-lejren var tydeligt frustreret. Gameplanen fungerede ikke, Det skyldes dels, at Lille-Carl Schrøder, som altid er god for et par lækre afleveringer og god til at binde kæderne sammen, ikke var med, og dels at resten af holdet minus Frederik og Jonas ikke spillede op til deres bedste.

Arvid var heller ikke kommet til sin ret, så han blev nu skubbet frem på højrekanten, så han kunne komme i gang med sine dødsens farlige indlæg.

Simon var også godt klar over, at at det var meget heldigt, at stillingen stadig var 0-0. Også at Frederik Hahn i målet havde forhindret, at kampen ikke allerede var afgjort. Så noget skulle der ændres på til anden halvleg.

TV: Chefen gik forrest

Værterne pressede
Simon 'Mourinho' Egebjerg havde set helt rigtigt med at flytte Arvid og hans energi længere frem på banen. Selvom det egentlig var assistent Stinnas idé.

For på anden halvlegs allerførste angreb fløj Arvid som en raket op langs højrekanten. Da han nåede frem til kanten af straffesparksfeltet, savede han med stor præcision bolden lige ind i bøtten på David Eriksen, som havde søgt ind foran mål. Men Davids hårde header sad lige i brystet på Mikkel Pedersen.

Presset varede desværre ikke ved for hjemmeholdet, for nu begyndte spillerne igen af sparke på mål langt langt ude fra, og ofte manglede præcisionen.

Arvid Laursen var tæt på at udligne til 1-1. Foto: Michael Nordkvist
Arvid Laursen var tæt på at udligne til 1-1. Foto: Michael Nordkvist

TV: Revanchen udeblev

Helten droppede fælt
Efter 45 minutter fik Marievangsskolen et fripark 12-13 meter uden for Sorø-feltet. Kampens helt store oplevelse målmand Frederik Hahn placerede sin mur omhyggeligt, så han selv havde bedst muligt udsyn.

Jonathan Wiese tog sig af frisparket. Et ikke særligt hårdt og heller ikke velplaceret spark, så Frederik Hahn lod bolden trille ud til målspark. Troede han. For i stedet for at løbe forbi målet, så sørgede den kraftige vind for, at bolden i stedet ramte lige midt på stolpen og fortsatte ud til Ahmet ´Målnæsen' Carkaci. Han kunne let trille bolden over stregen, mens Frederik og hans holdkammerater kunne se måbende til.

Det havde dog ligget lidt i luften, at hvis der skulle komme et mål, så var det til Marievangsskolen. De havde haft langt de fleste chancer.

Men hjemmeholdet havde ikke givet op. Først fik Johan Rabølle chancen for udligning, og kort efter lagde Arvid et perfekt fripark ind i det lille felt, der var tæt på at sejle direkte i mål.

Ahmet Carkaci fandt igen målnæsen frem. Foto: Michael Nordkvist
Ahmet Carkaci fandt igen målnæsen frem. Foto: Michael Nordkvist

Trak fra efter pausen

Lukkede kampen
Arvid, der havde fået anførerbindet, var tydeligt frustreret. Han råbte og skreg af sine kammerater, selvom han nok godt selv vidste, at han nok skulle kigge indad, før han beskyldte andre for ikke at være til stede. Alt i alt gavner det ikke et hold, når anføreren fokuserer på det forkerte.

I kampens sidste par minutter kørte Marievang-spillerne bolden rundt, og især anfører Jakob Rathcke holdt hovedet koldt og spillede med stor ro, som smittede af på holdkammeraterne.

Netop som dommeren skulle til at fløjte af, lavede Frederik Hahn sin kun anden fejl i kampen og kiksede. Det havde det resultat, at Jonas Pabst let kunne heade kuglen i nettet til 2-0.

Marievangsskolen vandt 2-0 over Sorø Privatskole og er videre til 5. runde, hvor de skal møde Eggeslevmagle Skole.

Man kan kun havde ondt af målmand Frederik Hahn, som leverede en super indsats minus de to smuttere.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Sorø Privatskole - Marievangsskolen, 0-2

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Johan Rabølle, Sorø Privatskole
Magnus Knudsen, Marievangsskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Sebastian Christensen, Sorø Privatskole