Hattrick til forskel

Skarphed: Tog sagen i egen hånd

Ida Rosendal var flyvende i opgøret og lavede hattrick. Foto: Johnny Thorsen
Ida Rosendal var flyvende i opgøret og lavede hattrick. Foto: Johnny Thorsen

Kampen i fjerde runde på Roskilde idrætspark imellem pigerne fra Sct. Jørgens Skole og Baunehøjskolen havde fornemt besøg, da Ida Chabert fra Baunehøjskolen havde taget sin farfar Gert Chabert med som fulgte sit barnebarn fra sidelinjen. Gert var med på Sct. Jørgens Skoles hold som vandt turneringen tilbage i 1963.

Dengang blev finalen spillet på Frederiksberg Stadion, og undervejs slog de blandt andet fire Køge-skoler ud. Og Gerts kone kan supplere med, at hendes mand har sin fidusbamse stående på hylden i deres fælles hjem.

Og selvom hans barnebarn i denne kamp repræsenterede Baunehøjskolen, så var han alligevel stolt på Idas vegne, som efter denne kamp nu er klar til kvartfinalen i kreds Sjælland midt, og det er takket være hendes navnesøster Ida Rosendal, som stod for et vaskeægte hattrick.

Se kampfakta her.

Kæmpede forgæves

Gert Chabert der tidligere har vundet Ekstra Bladet Skolefodbold kiggede forbi og så barnebarnet spille. Foto: Johnny Thorsen
Gert Chabert der tidligere har vundet Ekstra Bladet Skolefodbold kiggede forbi og så barnebarnet spille. Foto: Johnny Thorsen

TV: Gik til grænsen

Jævnbyrdig affære
Spillemæssigt havde de to skoler bolden lige meget, men gæsterne fra Baunehøjskolen forstod bedre at udnytte deres chancer end Sct. Jørgens skole som havde fået påbud om at bruge deres bedste kort i Signe Markvardsen, da hun skulle repræsentere Brøndby IF i deres turneringskamp torsdag aften. Lidt ærgerligt når skolerne gerne vil vise det bedste frem i verdens største skoleturnering.

Det var især i højre side, at gæsterne producerede deres chancer med mange giftige indlæg som i de fleste blev ekspederet ud af kommunen af Amalie Jensen, som igennem hele kampen var Sct. Jørgens Skoles bedste, og da hun lå langt tilbage på banen, gik det ud over de offensive kvaliteter, og selvom værterne havde meget omgang med bolden, kom de sjældent på besøg på Baunehøjskolens banehalvdel.

Man skulle helt hen til første halvlegs 10. minut, hvor Sct. Jørgens Skole fik sendt et hovedstød på træværket efter et hjørnespark fra højre. Fra det 15. til 16. minut havde gæsterne to chancer, hvor den ene blev omsat til scoring efter, at Ida Rosendal trampede sig igennem hjemmeholdets forsvar for derefter at lægge bolden stille og roligt til rette med en følt inderside. I det hele taget spillede pigerne fra Jyllinge en flot gang fodbold med mange første gangs berøringer, hvor værterne lignede en hund i et spil kegler.

Der blev kæmpet i opgøret, men gæsterne var lige en tand skarpere end værterne. Foto: Johnny Thorsen
Der blev kæmpet i opgøret, men gæsterne var lige en tand skarpere end værterne. Foto: Johnny Thorsen

Skarpest fra pletten

Hattrick afgjorde kampen
I pausen valgte læreren for Sct. Jørgens Skole at bytte ud på målmandsposten, og Jasmin Lise Tryggvason kom ind imellem stængerne. Et lidt vovet sats eftersom Jasmin ikke fylder meget i et 11-mandsmål. Hjemmeholdet havde også valgt at rykke Amalie Jensen helt frem. Det hjalp dog ikke det store, eftersom hun selv måtte ned og hente bolden med frem, og faktisk spillede hun mere bagerst end helt på toppen.

Og efter 37 minutter var Ida Rosendal igen på færde, og hun løb fra alt og alle og sluttede med at afdrible Jasmin i hjemmeholdets mål. Og i det 40. minut fuldendte Ida sit hattrick med en scoring til slutresultatet 3-0.

Sct. Jørgens Skole kunne have pyntet lidt rent kosmetisk på resultatet, da værterne fik en kæmpe chance i det 43. minut. Men kampen endte med en 3-0-sejr til Baunehøjskolen som nu er klar til kvartfinalen i Sjælland midt kredsen.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Sct. Jørgens Skole - Baunehøjskolen, 0-3

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Kamille Dietrichsen, Sct. Jørgens Skole
Luna Stensballe, Baunehøjskolen
 

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Jasmin Dietrichsen, Sct. Jørgens Skole


Skal man dryppe lidt malurt i bægeret i en ellers fin og fair afviklet kamp, så må det være, at der ingen tilskuere var, og at det igen lykkedes en ambitiøs træner at spærre vejen for en af de profiler, som vi alle går og sukker efter.