Helt i begge ender

Heftig indskiftning: Der blev foretaget rokeringer inden den intense straffesparkskonkurrence

Måååål. Foto: Casper Boe Jensen
Måååål. Foto: Casper Boe Jensen

En kamp imellem Trællerupskolen og Lynghøjskolen, der endte med at blive mere spændende end køn, bød på alt det drama man kunne tænke sig en bragende varm dag i Gevninge. Straffespark skulle der til, og det var noget, der gav sommerfugle i maven.

Det er ikke hver dag, at man ser en spiller, spille både angriber, midtbane og stå på mål. Men det var ikke desto mindre det, der skulle til, da Lynghøjskolens piger på straffespark kunne sige farvel til deres naboer fra Trællerupskolen i det intense lokalopgør. Men inden vi dvæler for meget i slutningen, er vi nødt til at begynde fra begyndelsen.

Se kampfakta her.

TV: På jagt efter topscorerlistens førsteplads

Der var god opbakning på sidelinjen. Foto: Casper Boe Jensen
Der var god opbakning på sidelinjen. Foto: Casper Boe Jensen

Godt humør
Allerede inden kampen blev fløjtet i gang, kunne man fornemme, at vi havde at gøre med to grupper piger med et særdeles godt humør. Selvom holdene kunne mønstre flere fodboldspillere, var det dog ikke alle der var vant til spillet med den store runde med fødderne, og holdene talte i dag flere håndboldspillere, og mange andre sportsgrene.

Et godt eksempel på den sparsomme erfaring på boldbanen kom Emily Nielsen med, der i dag var iført kondisko, da hun råbte til sin træner:

- Gør jeg det rigtigt?

Hvortil træneren, Anton, svarede:

Du gør det godt, Emily.

Selve kampen bar præg af meget spil på midten af banen og specielt de første 10 minutter var bolden meget ude af spil endda så meget, at da vi rundede 10 minutter, havde bolden været mere tid udenfor banen end på banen. Pigerne var tydeligt nervøse.

Fuldt overblik. Foto: Casper Boe Jensen
Fuldt overblik. Foto: Casper Boe Jensen

TV: Tuse tændte turboen
Spillet satte sig
Det var som om, at spillet satte sig mere efter 10 minutter, hvor der begyndte at tegne til, at Trællerupskolen satte sig mere på det etablerede spil, imens at Lynghøjskolens angribere lurede på løse bolde. Det gav også kampens første chance, hvor Freja Nielsen, anfører for Lynghøjskolen, efter en løs bold fik afsluttet rigtig godt imod mål, men Emma Meisner, Trællerups keeper, fik reddet bolden flot.

Dette skulle blive startskuddet til en duel, de to spillere imellem resten af kampen, med Freja som konstant trussel og Emma som en af sit holds største profiler.

Som viseren rundede de 15 spillede minutter skabte godt sammenspil imellem Freja Nielsen og Josefine Thrige en super mulighed, hvor Josefine efter en flot et-to blev spillet alene med Emma Meisner i Trællerupskolens mål. Josefine afsluttede som sikkerheden selv, og på et flot angreb kunne Lynghøjskolen dermed fejre føringsmålet.

Efter scoringen åbnede kampen mere op med muligheder i begge ender. Specielt i Trællerups ende forsatte duellen imellem Emma på kassen og Freja i angrebet, men kampen igennem diskede Emma op med kanonredninger på Frejas afslutninger. Mål fik vi dog ikke flere af, og så kunne spillerne trisse til halvleg i varmen.

Fight. Foto: Casper Boe Jensen
Fight. Foto: Casper Boe Jensen

Spænding til det sidste
Fem minutter inde i anden halvleg troede de fleste, at vi skulle se Lynghøj score til 2-0, da Freja Nielsen sendte et missil af sted imod toppen af målet, men igen fik Emma Meisner fra Trællerupskolen hevet en kanonredning op og med det yderste af fingrene sendt bolden på overliggeren.

10 minutter inde i anden halvleg var det dog Trællerupskolens tur til for alvor at blive farlige. Et par gode aktioner på højrekanten af Laura Lyster førte til et fladt indlæg som gled igennem Lynghøjskolens målmands ben, og inde på stregen kom Trællerup først på bolden og fik prikket den ind til 1-1.

Så vågnede de mange tilskuere ellers, og resten af kampen kom der trofast tilråb imod heltinderne fra Trællerup.

Resten af kampen blev stille og roligt ramt af stillingskrig og udover en enkelt stor chance til Lynghøjskolen, virkede holdene indstillet på en straffesparkskonkurrence. Her er det værd at bemærke, at kort inden dommerens fløjt valgte Lynghøjskolen at sætte deres hidtil farligste spiller, Freja Nielsen, på kassen, og gjorde hende dermed til målmand til straffesparkskonkurrencen.

Dog skal det for al retfærdighed nævnes, at udover de allerede nævnte, spillede specielt Olivia Muleba fra Trællerupskolen, og Josepfine Thrige fra Lynghøjskolen en super kamp. Olivia brød enormt mange bolde nedefra og havde flere gode raids op i banen. Josephine bandt sit holds spil sammen, og var en konstant arbejdskraft inde centralt på midten, hvor hun havde flere gode dueller og afleveringer.

Straffespark måtte der til
Men straffespark skulle der til, og det var 22 nervøse piger, der gjorde sig klar til denne enormt nervepirrende disciplin. For Lynghøjskolen skulle Julie Høyer, Josefine Thrige, Ann-Cecilie Olesen, Signe Nilesen og til sidst Freja Nielsen sparke. For Trællerup hed sparkerne; Emma Meisner, Ida Jensen, Luna Nielsen og Olivia Muleba.

Første spark fra Lynghøjskolen blev brændt og ved næste spark stod de to målmænd overfor hinanden, ligesom de havde stået overfor hinanden resten af kampen, dog som henholdsvis angriber og målmand. Emma Meisner satte bolden helt i siden, og selvom Freja Nielsen fik foden på gik den ind, 1-0 til Trællerupskolen.

Næste spiller var Josefine Thrige, som allerede havde scoret i kampen. Hun var ikke mindre sikker fra pletten og der var hermed udlignet. Trællerupskolens næste skytte Ida brændte også, stod den ellers lige 1-1 efter to spark til hver.

AC, Ann-Cecilie bragte på næste spark Lynghøjskolen i front, og da Trællerupskolens Luna samtidig brændte sig spark stod den nu 2-1 til Lynghøj.

De næste to sparkere, henholdsvis Signe fra Lynghøjskolen og Olivia fra Trællerupskolen scorede begge to, og den næste sparker fra Lynghøjskolen kunne dermed afgøre konkurrencen. Op til pletten gik Freja Nielsen, nu iført målmandstrøje og handsker, og efter et kort tilløb sparkede hun den sikkert ind.

Hun kiggede derefter over på dommeren og fik spurgt:

- Vandt vi?

Hvortil han nikkede, og jublen kunne bryde ud.

Efter kampen sagde Freja om sit straffe:

- Jeg tænkte egentlig, at jeg var sikker på mit straffe. Lige da jeg røg på mål, rystede hele min krop af nervøsitet, men da jeg skulle sparke, var jeg sikker. Jeg havde bestemt mig inden, og jeg vidste, hvor jeg ville sparke den hen.