Ingen grund til straffe

Klasseforskel: Marievang var bare bedst, så en straffesparkskonkurrence var aldrig nødvendigt

Marievang-drengene i rød var bare bedst i dag. De snuppede en 3-0-sejr. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Marievang-drengene i rød var bare bedst i dag. De snuppede en 3-0-sejr. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)

Drengene fra Sorø Borgferskole måtte i sidste runde ud i en langstrakt straffesparkskonkurrence, før de var sikret videre deltagelse i turneringen. Derfor var det nærliggende at spørge, om de var forberedt på en ny omgang straffespark i kampen mod Marievangskolen, Slagelse. Alle var rede til at sparke som de fem første, men Sharam Narvi, der sidst måtte have tre forsøg til at score, ville man gemme.

Læs om den dramatiske straffesparksafgørelse i seneste kamp her:

Se også: TV: 26 straffespark i drama

Se kampfakta her

Marievang-pres
Intet af det blev nødvendigt. Lige fra start satte Marievang-drengene Sorø under pres. Efter fire minutter havde Christian Fagerberg en mulighed, hvor forsøget endte i sidenettet, men efter 10 minutter var det alvor, da Bertram Augustsen udnyttede en returbold fra Sorø-målmanden til at bringe Marievang på 1-0.

Efterfølgende foregik meget spil på midten af banen, hvor begge hold var tilbøjelige til at spille hurtigere end de magtede. Det blev kun til få afslutninger. Sorøs første afslutning kom efter 24 minutter, da Hektor Eusebius headede snert forbi på en frisparkaflevering.

Elegant tæmning. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Elegant tæmning. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)

Se også: TV: Suveræn salto

Der blev lukket og slukket
Anden halvleg fortsatte efter samme mønster. Marievang var spilstyrende, uden at komme til de store chancer, bortset fra en enkelt efter 12 minutter, hvor Joachim Petersen efter hjørnespark skød over fra få meters afstand.

Først med knap 10 minutter tilbage at spille i, lukkede en af holdets bedste, Mads Clausen, reelt kampen, da han udnyttede en fin dyb stikning fra Christian Fagerberg til en sikker scoring. Kort efter havde Sorø sin eneste afslutning i anden halvleg, igen ved Hektor Eusebius, hvis forsøg gik forbi mål. Med to minutter igen lukkede og slukkede Amer El Boudani efter fint forarbejde af Bertram Augustsen.

Kamp om bolden. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Kamp om bolden. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
 

Med en scoring og en assist satte Bertram sit præg på kampen. Han har ikke sine anlæg for fodbold efter fremmede, da hans far, Amdi, tidligere har optrådt på divisionsplan hos Slagelse og Næstved.

Hos vinderne bemærkede man, foruden Mads Clausen, forsvarerne Andreas Ratche, Joakim Petersen og Daniel Poulsen.

Hos Sorø var det også forsvarere, der faldt mest i øjnene. Memlig midterforsvarerne Kasper Poulsen og Andreas Vildbrand. Længere fremme søgte Hektor Eusebius, Sharam Narvi og Boris Eusebius at holde sammen på tropperne, men holdet var nok for tyndt besat på flere pladser. Det var tydeligt, at man manglede en af sine bedste, Arsebe Ibihsan, der var skadet.

Marievang-drengene skal i næste runde møde vinderen af Eggeslevmagle Skole og Antvorskov Skole.

Se også: Mirakel-Martin måtte give op efter nervepirrende straffe

Se også: Mægtig målfest

Banens mindste
Banens i særklasse mindste spiller var Marievangs Ahmad El-Habet. Hvad han mangler i højde og drøjde, blev opvejet af hurtighed, fin teknik og en udviklet spilforståelse.

Med sine kun 13 år har Ahmed tiden for sig, såvel i skolefodbold som på klubplan, hvor han spiller på SBIs U15-hold. Han vil nok også en dag opnå fidusbamsen, som nu gik til Mads Clausen.

Mads og Ahmed. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Mads og Ahmed. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)