Ingen gummiben

Kneben sejr: Drengene fra Frederiksberg Skole holdt snuden i sporet og undgik gummiben

Frederiksberg Skole (orange) fik ikke gummiben, selvom de var presset. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Frederiksberg Skole (orange) fik ikke gummiben, selvom de var presset. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)

Kampen mellem drengene fra Nymarkskolen og Frederiksberg Skole var fra start til slut meget jævnbyrdig affære med få chancer.

Se fakta om kampen her.

Straffespark og udvisning
Holdene stod ganske godt til hinanden. Nymarkskolens hold var primært fra 7. og 8. klasse, men deres mindre størrelse blev opvejet af hurtighed og kampvilje. Ind imellem blev de dog lidt for ivrige, hvilket blandt andet kostede Matias Elmeskov to gule kort og dermed udvisning cirka 20 minutter før tid.

Efter godt ni minutters spil, blev der begået straffespark mod Mustafa Noorzad fra Frederiksberg Skole. Han tog selv sparket og forbrød sig mod en af fodboldens gyldne regler: Aldrig at lade den straffesparket er begået mod sparke. Resultatet var et svagt spark, der ikke voldte Niklas Jensen i Nymarkskolens mål større besvær. At Mustafa havde fået et kraftigt skrub ved straffesparket, gjorde kun fejlen større. Han måtte kort efter lade sig udskifte. Hermed mistede Frederiksberg-drengene nok deres vigtigste spiller på midtbanen.

TV: Tre scorede hattrick

Der var masser af spil midt på banen. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
Der var masser af spil midt på banen. (Foto: Jens Jørgen Jørgensen)
 

Mustafa blev afgørende
Af de få chancer der var i første halvleg, kan nævnes et frisparkforsøg fra Alen Ramic fra Nymarkskolen. Ellers bar kampen præg af to gode målmænd i Niklas Jensen og Alexander Amstrup.

Kort ind i anden halvleg havde Matias Elmeskov et godt forsøg, inden han kort efter blev udvist med sin anden advarsel. Kort efter kom Mustafa Noorzad atter på banen. Det skulle vise sig at være afgørende.

Få minutter efter, blev han nedlagt til et nyt straffespark. Denne gang overlod han klogeligt til Alen Idriz at sparke. Alen svigtede ikke tilliden, men scorede sikkert med et hårdt skud.

Nu var det op ad bakke for Nymarkskolen. Nede med et mål og i undertal. Men de gik friskt til sagen, samtidig med Frederiksberg-drengene fik gummiben. Foran og i overtal - det må ikke glippe.

Danmark dukkede modstanderen

Men det gjorde det heller ikke. Frederiksberg havde en stor chance for at lukke kampen, men Peter Kildegaaard headede et hjørnespark forbi mål. Nymarkskolens bedste mulighed var et frispark efter en imponerende dribletur af Stefan Dieu, men det blev sendt over mål.

Hermed kunne Frederiksberg Skole trække sig tilbage med 1-0 efter en meget jævnbyrdig og ganske udmærket kamp, der kunne være gået begge veje.