Kæmpede forgæves

Gav alt: Var oppe mod overmagten

Nymarkskolen kæmpede forgæves mod et stærkt spillende hold fra Frederiksberg Skole. Foto: Michael Nordkvist
Nymarkskolen kæmpede forgæves mod et stærkt spillende hold fra Frederiksberg Skole. Foto: Michael Nordkvist

Pigerne fra Nymarkskolen i Slagelse tog imod gæsterne fra Frederiksberg Skole fra nabobyen Sorø. Det skete i tørvejr og solskin på kunstbanerne ved Harboe Arena Slagelse. Den kraftige vind havde endnu ikke lagt sig helt, hvilket skulle vise sig at give nogle udfordringer for begge hold.

Se kampfakta her.

TV: Gik til grænsen

Tro på egne evner
Gæsternes Katrine Abrahamsen var allerede under opvarmningen stensikker på, at hendes hold ville vinde dagens kamp:

- Jeg er sikker på, vi vinder. Det kan godt blive svært, men hvis vi spiller som vi plejer, så vinder vi 2-1, tror jeg, mens holdkammerat Olivia OIlsen lidt kækt udbrød.

- Ja, og jeg er inde i en god stime, så jeg scorer to mål idag. Nej, tre, tilføjede hun med et stort grin.

Nicoline Andersen fra Nymarkskolen var ikke helt enig med Katrine.

- Vi vinder med 2-0. Vi skal huske at spille meget over kanterne, så skal målene nok komme, lød det fra den blåklædte 9'er, mens træner Henrik Lund fortsatte:

- Ja, vi skal over kanterne, for vi har Line Dündar med idag. Hun er god. Desuden skal vi have sat Katja Nielsen i spil i dag. Hun kan sagtens afgøre en kamp men ikke uden hendes holdkammerater.

Skarpest fra pletten

Eftersidninger og ekstraopgaver i tysk

Netop som dommer Palle Knudsen skulle til at fløjte kampen i gang, fik Frederiksberg-pigerne lige en sidste hilsen fra deres assistenttræner Bjarni Beck:

- Hvis i taber piger, så er der eftersidninger til hele banden og ekstra opgaver i tysk.

Denne trussel var måske lige det, der skulle til for at sparke Frederiksberg-holdet ordentligt i gang, for det var straks dem, der tog initiativet.

Gæsterne i de lilla trøjer pressede omgående på. Måske en lille smule for voldsomt, for efter bare to minutter stod de så højt, at en offside-fælde kiksede, og så fik Nymarks Nicoline Andersen frit løb mod mål fra midten af banen. Det gad Caroline Fibiger ikke finde sig i, så hun tog forfølgelsen op, og præcis som Nicoline skulle til at passere Nanna Løfmark i Frederiksberg-målet, nåede Caroline ned og fik med en 'alt eller intet' tackling nappet bolden fra angriberen.

Gæsterne var hele tiden et skridt foran værterne i kampen. Foto: Michael Nordkvist
Gæsterne var hele tiden et skridt foran værterne i kampen. Foto: Michael Nordkvist

TV: Keeper-duel blev afgørende

Gæsterne fortsatte presset
Frederiksberg Skole lod sig dog ikke ryste af forsvarsfejlen. De fortsatte trykket, og forsvaret placerede sig bare fem meter længere tilbage, og så tog Laura Kristensen og Olivia Olsen ellers fat i den anden ende af banen, hvor de gang på gang udspillede Nymark-forsvaret. Men kynismen og skarpheden foran mål manglede, så der kom ingen mål ud af anstregelserne.

Hjemmeholdet kom ikke frem til noget som helst, for Caroline Fibiger ragede alt til sig og førte med stor fart ofte bolden hurtigt frem på midtbanen som en anden Paulo Maldini. Nymarkskolen kunne intet stille op. 

Kun anfører Katja Nielsen viste, at hun havde niveau til at dæmme op for Frederiksberg-angrebene, men hun kunne heller ikke stoppe Carolines ture op ad banen, for Katja havde selv rigeligt af gøre med at holde styr på Olivia Olsen, som man ikke skal give halv chance, før kuglen ligger i kassen.

TV: Comeback og straffe

Fortjent føringsmål og vild udligning
Og det var netop lange Olivia Olsen som blev assistmager til kampens første mål. Anfører Laura Kristensen var gået med op i Nymarks straffesparksfelt, hvor hun fik afsluttet mod mål men ramte en forsvarsspiller. Bolden røg lige ud til Olivia, som fra mållinjen kunne lægge kuglen skråt tilbage til Laura der resolut lossede den i nettet. Kæmpe forløsning for Sorø-pigerne og en meget fortjent føring.

Hjemmeholdet virkede rystede og rådvilde, mens Frederiksberg fortsatte presset for hurtigst muligt at få afgjort kampen. 

Efter 25 minutter fik Nymarkskolen et indkast ca. ti meter fra midterlinjen. Det tog anfører og energibombe Katja Nielsen sig af. Katja kastede, men ramte en modspiller og fik bolden retur. Og hvorfor Katja så valgte at sparke på mål fra 40 meters afstand, står hen i det uvisse, men ikke desto mindre så hamrede hun kuglen af sted, og med lidt hjælp fra vinden dumpede den lige ind i kassen bag Nanna Løfmark, mens samtlige med- og modspillere stod og så måbende til. 

Dette mål er med garanti et af de flotteste mål, der nogensinde er scoret i en pigekamp i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Den vanvittige udligning gav hjemmeholdet en vitaminindsprøjtning, og de begyndte nu at spille noget af det fodbold, der havde kendetegnet holdet i de første kampe. Men bedst som de var kommet i gang, fløjtede dommeren til pause.

Hjemmeholdets Katja lavede et flot mål fra 40 meters afstand, men det var ikke nok. Foto: Michael Nordkvist
Hjemmeholdets Katja lavede et flot mål fra 40 meters afstand, men det var ikke nok. Foto: Michael Nordkvist

TV: Reddet af landsholdsspiller

Marta havde nøglen til sejr.
Nymark-træner Henrik Lund var tydeligt frustreret over spillet, og han havde forgæves forsøgt at råbe sine spillere op flere gange i første halvleg, så gameplanen blev frisket op for pigerne, nu han havde dem tæt på.

I Frederiksberg-lejren, åndede alt stadig idyl, selvom holdet få minutter forinden havde lukket deres første mål ind i dette års turnering.

- Vi skal spille bedre sammen, og vi kan altså sagtens spille udenom dem, lød det fra forsvarsspiller Marta Jespersen, som fortsatte.

- Der er ikke noget at være nervøse for, men vi skal sgu score på vores chancer.

Magiske Meyer

Satte tempoet op
Den gejst hjemmeholdet havde fundet efter det flotte udlignende mål, skulle vise sig at være helt væk fra starten af anden halvleg, for straks stod der Frederiksberg på spillet og på chancerne.

Allerede efter to minutter var den gal, da Olivia sparkede et hjørnespark ind i det lille felt. Efter et gigantisk klumpspil med hele fem redninger på mållinjen, lykkedes det Nymark-forsvaret at få ekspederet bolden væk. Det mindede mest om et gammeldags flipperspil, hvor kuglen drønede rundt mellem en masse pigeben, og ingen havde kontrol over bolden. Farligt så det ud for hjemmeholdet, men særdeles underholdende var det.

Dette var kun en advarsel til Nymark-pigerne om, hvad der var i vente resten af kampen, for få minutter senere hamrede Ida Jensen bolden mellem hænderne på Andrea Vestmar og videre ind i kassen fra kanten af straffesparksfeltet. Fortjent 2-1-føring til gæsterne.

Gæsternes Caroline var kampens spiller med mange gode aktioner. Foto: Michael Nordkvist
Gæsternes Caroline var kampens spiller med mange gode aktioner. Foto: Michael Nordkvist

TV: ’Cajsa-rinden’

Kæmpede mod overmagten
Nu kunne man se, at Frederiksberg-spillerne til daglig spiller på samme hold i Lynge-Broby IF, for alle vidste, hvor alle befandt sig, og hvor de skulle løbe hen for at gøre allermest ondt på hjemmeholdet, som mest bestod af dygtige individualister og piger som slet ikke spiller klubfoldbold.

Fem minutter efter 2-1-målet lukkede Ida Jensen reelt kampen med sit andet mål. Chili Nielsen smed et frispark ind i straffesparksfeltet, hvor Ida kom højest og forlængede bolden direkte ind netmaskerne. 

Nymark-anfører Katja Nielsen ville dog på ingen måde give op. Hun løb og tacklede konstant og prøvede at hive sine holdkammerater med op i gear. Kristine Nielsen på 11 år fra 5. klasse fulgte trop og tog kampen op mod de meget større og stærkere modstandere, men størrelsen var Kristine ligeglad med. Hun kæmpe alt, hvad hun havde lært og tog de knubs, hun pådrog sig med oprejst pande. 

Katja fik midt i halvlegen bolden lige midt i ansigtet fra kort afstand. Den gjorde ondt, men hun ville vinde og rejste sig op og spillede videre. Det kaldes vindermentalitet.

Gæsterne kunne det hele i kampen og viste også akrobatik. Foto: Michael Nordkvist
Gæsterne kunne det hele i kampen og viste også akrobatik. Foto: Michael Nordkvist

Livsfarlig trio

Skiftede målmand
Katja Nielsen havde haft rigtigt godt fat i Olivia Olsen i kampens første 45 minutter, men når Katja nu pludselig skulle være offensiv og prøve at vende kampen, så måtte det give blottelser bagude. Og det var præcis, hvad der skete efter 51 minutter. Olivia modtog bolden fra Sigrid Hjorth på kanten af straffesparksfeltet. Ingen gik til hende, og så klappede hun ellers bolden op i krogen til 4-1 for gæsterne.

Det var mere, end målmand Andrea Vestmar kunne klare, så hun smed handskerne og byttede trøje med Liloz Haji, der nu måtte agere keeper i kampens sidste minutter.

Kort før slutfløjtet lykkedes det Chili Nielsen af score til 5-1 direkte på hjørnespark. Det så umiddelbart ud til, at det var anfører Laura Kristensen der fik sidste kropsdel på, men Chili var efter slutfløjtet ikke sen til at opsøge den udsendte reporter og tale sin sag gevaldigt op.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Nymarkskolen - Frederiksberg Skole, Sorø, 1-5

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Kristine Nielsen, Nymarkskolen
Caroline Fibiger, Frederiksberg Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Katja Nielsen, Nymarkskolen


- Det var altså mig, der scorede direkte på hjørne, så det mit mål. Laura siger selv, at den allerede var over stregen, da hun rører den.

- Vi vinder fortjent, og jeg synes også, vi var det bedste hold. Nu må vi bare vente på at se, hvem vi skal møde i næste runde. Det er ikke afgjort endnu. Det er egentlig også ligegyldigt. Vi tager en kamp ad gangen, sluttede den hurtige angriber.