Kæmpede til det sidste

Gav aldrig op: Trods flot fight måtte Allerslev Skole lade livet

Magnus Knudsen med en målgivende aflevering. Foto: Michael Nordkvist
Magnus Knudsen med en målgivende aflevering. Foto: Michael Nordkvist

Marievangsskolens drenge, som vandt Ekstra Bladet Skolefodbold tilbage i 1992, tog tirsdag formiddag imod drengene fra Allerslev Skole. Kampen blev spillet på Stadion Vest i Slagelse, eller som de lokale kaldet det: Stadion Blæst. Det blæser nemlig stort set altid her, og i dag var ingen undtagelse. Der stod nemlig kampen igennem en strid vind på langs af banen, som gav visse udfordringer for spillerne på begge hold i mange situationer.

Se kampfakta her.

Skadet profil
Hjemmeholdet havde haft lidt udfordringer da Mr. Clean Sheet og målmand Jonas Helstrup fra sidste rundes 8-0 sejr over Nymarkskolen, havde brækket foden i en kamp for hans klub B73-Slagelse.

- Ja, det er noget skidt. I forbindelse med et retningsskifte vred jeg rundt på foden, og så brækkede den. Foreløbigt skal jeg have støvlen på i fire uger, og hvis jeg skal opereres, så er det fire uger mere., lød det fra en trist målmand. 

-Men nu skal fokus være på dem, der kan spille, og vi kan sagtens slå dem, selvom det bliver noget sværere i dag end i sidste kamp. Vi skal fortsætte vores gode spil, spille på kanterne og så stole på, at vores angribere kan sparke boldene i mål. Jeg tror mine kammerater vinder 3-1.

Allerslev Skoles Peter Kristensen, som spiller U17-Mesterrække i FC Lejre, var naturligvis ikke enig Jonas Helstrups forudsigelser:

- Det bliver rigtig nok sværere idag end i sidste kamp hvor vi let vandt 15-0 over Osted Friskole. Men vi skal bare spille vores eget spil. Jeg tror vi kommer foran 2-0 og så bliver vi overmodige og giver et 2-1 mål væk til sidst, lød det selvsikkert fra forsvarsspilleren.

Værterne måtte undvære Jonas Helstrup i tirsdagens opgør. Foto: Michael Nordkvist
Værterne måtte undvære Jonas Helstrup i tirsdagens opgør. Foto: Michael Nordkvist

TV: Wiese viste vejen

Den kraftige vind drillede
Marievangsskolens anfører Jakob Rathcke vandt lodtrækningen, da dommer og tidligere færdselsbetjent Palle Knudsen kastede mønten op efter det obligatoriske fairplay-håndtryk. Jakob valgte medvind i første halvleg, hvilket var af stor betydning for, at Marievangsskolen kunne lykkes med deres offensive plan.

Det var da også hjemmeholdet, som kom bedst fra land, men igen må man nok give vinden skylden for det. Allerslev Skole havde store problemer med at få bolden ud af egen forsvarsszone. Hver gang den blev losset op imod vinden, fik de den selv lige i bøtten igen.

Én af mange dueller mellem Mubarik Abdi og Jacob Lynge. Foto: Michael Nordkvist
Én af mange dueller mellem Mubarik Abdi og Jacob Lynge. Foto: Michael Nordkvist

Tog sin hævn

Overlæggeren reddede gæsterne
Allerede efter fem minutter fik man en indikation om, hvilken vej 'vinden ville blæse' idag. Allerslev-forsvaret stod bomstille, da Ahmet Carkaci upresset kunne smide bolden ind foran målet, hvor Jonas Pabst kom flyvende og smadrede bolden på overlæggeren fra kort afstand.

Chancen så meget stor ud, men retfærdigvis skal det dog siges, at Jonas Pabst tydeligt var ude af balance, da han ramte bolden. Havde den været inden for rammen, havde Magnus Yde i målet ikke haft en chance, men gæsterne slap med skrækken.

Kort efter skulle Kasper Røest tage et frispark uden for sit eget straffesparksfelt. Han havde alle muligheder for at spille bolden frem af banen. Men Røest valgt i stedet at sparke den ind i ryggen på Ahmet Carkaci, som kom gående på vej væk fra bolden ti meter væk. Ahmet var ikke sen til at opfatte situationen, og han nappede hurtigt bolden, men også denne gang bragede han bolden på overlæggeren. Så stadig 0-0.

TV: Hattrick og hurtig fodbold

Rathcke styrede forsvaret
Gæsterne begyndte efterhånden at børste den værste nervøsitet af sig. De fik bolden ned på jorden, og så kom det flotte spil. Flere gange var der optræk til, at omstillingerne fra Allerslev Skole kunne føre til chancer, men vinden var stadig den største udfordring.

Efter 15 minutter kunne de såmænd sagtens være kommet foran efter et hjørnespark, men Emil Pontoppidan og Peter Kristensen valgte at genere hinanden så meget, at en Marievang-spiller i stedet kunne cleare bolden.

Hjemmeholdet virkede motiverede og forsøgte hele tiden at etablere et angreb. Værternes start var fra start, at de ville komme over kanterne, men den del af aftalen var der ingen der fulgte. Gang på gang prøvede de at mase sig igennem på midten til ingen verdens nytte. Hver eneste gang sparkede Allerslev-forsvaret bolden ud af farezonen.

Emil Pontoppidan tager sig af et frispark. Foto: Michael Nordkvist
Emil Pontoppidan tager sig af et frispark. Foto: Michael Nordkvist

TV: Privatskoler skød Sjælland i gang

Fulgte planen
Efter 27 minutter etablerede Mads Buhl et angreb, og for første gang lykkedes det for værterne at spille ud over kantenen. Lynhurtige Magnus Knudsen modtog bolden i højre side, strøg til baglinjen og lagde kuglen skråt tilbage til Rasmus Wiese, som let kunne sjaske den i nettet. 1-0 til hjemmeholdet som også var stillingen ved pausen.

Mads Buhl på bolden. Foto: Michael Nordkvist
Mads Buhl på bolden. Foto: Michael Nordkvist
 

En stilling, som Allerslev Skole nok bedst kunne være tilfredse med, eftersom de fik medvind i kampens sidste 30 minutter.

Hvis Marievang-spillerne havde formået at udnytte medvinden rigtigt, havde kampen for længst været lukket. 

I pausen havde Magnus Knudsen følgende at sige, efter at den engagerede træner Søren Tvile havde givet sine drenge en opsang.

- Vi skal have bolden ned på jorden. Med den kraftige vind, duer det andet ikke. Vi sluttede heldigvis fint af i første halvleg, hvor vi var begyndte at bruge vores kanter. Jeg tror vi har fundet nøglen til hvordan vi lukker deres forsvar op, lød det fra en selvtillidsfuld Magnus.

Marievangsskolen træner, Søren. Foto: Michael Nordkvist
Marievangsskolen træner, Søren. Foto: Michael Nordkvist
 

Allerslev Skole tæt på en udligning. Foto: Michael Nordkvist
Allerslev Skole tæt på en udligning. Foto: Michael Nordkvist

TV: Moste modstanderen

Gæsterne kom meget bedre med
Fra anden halvlegs start var billedet præcis det samme som i første halvleg. Hjemmeholdet pressede på og forsøgte at få fremtvunget et 2-0-mål, som ville give dem lidt ro.  Det var også tæt på allerede efter et par minutter, da Silas Dahl pludselig stod helt fri i feltet, men målmand Magnus Yde var vågen og diskede op med en superredning.

Langsomt begyndte Allerslev Skole nu at få et spilmæssigt overtag. De forstod nemlig at udnytte vinden meget bedre, end Marievang havde gjort i første halvleg. Og når først man har overtaget på plads, begynder chancerne også at komme. Hjemmeholdet var nu pludselig sjældne gæster på Allerslevs banehalvdel, Allerslev-drengene lugtede blod og pressede hele tiden spillet op omkring Marievang-feltet. Der var masser af flot spil og fine afleveringer, men skarpheden manglede i de afgørende situationer.

TV: Frisparksperle sikrede sejr

Tæt på selvmål
Efter 45 minutter var det meget tæt på en udligning. Rasmus Sonnichsen smed et super frispark ind i feltet, hvor Marievangsskolens anfører Jakob Rathcke kom højest og headede den mellem hænderne på sin egen keeper Mikkel Pedersen.

Bolden strøg dog få centimeter forbi stolpen til Allerslev-drengenes store ærgelse. 

Gæsterne sad tungt på det hele. Marievang-spillerne virkede rystede. Mest af alt fordi at de var presset i en grad, som de ikke tidligere havde prøvet i turneringen, og sandsynligvis også fordi at der ingen kommunikation var mellem spillerne. Kun Anfører Rathcke og træner Søren Tvile kunne høres, men resten af holdet lyttede ganske enkelt ikke efter de udstukne kommandoer.

Anfører Jacob Rathcke. Foto: Michael Nordkvist
Anfører Jacob Rathcke. Foto: Michael Nordkvist

Sejrede i målfattigt opgør

Vild afslutning
Kampens sidste tre minutter blev særdeles underholdende fra begge mandskaber. Allerslev Skole søgte udligningen og Marievangsskolen forsøgte at afgøre kampen.

Først brændte Emil Pontoppidan en kæmpe mulighed, da han var søgt med ind i straffesparksfeltet og pludselig stod helt fri. 

Det var en meget dyr afbrænder, for mindre end tyve sekunder senere lå bolden i nettet i banens modsatte ende. og kampen virkede afgjort.

Igen var det Magnus Knudsen, der stod bag oplægget, og denne gang var det indskiftede, Alper Dinar som fik sidste fod på. 2-0 til Marievang.

Trods bagud med to mål og mindre end to minutter tilbage syntes alt håb ude fra Allerslev. Men stik imod alle odds kæmpede de videre. 

Det kan man ikke sige om hjemmeholdet, der oppe i deres hoveder allerede havde vundet kampen. For få sekunder efter Allerslev havde givet bolden op, lå den i Marievangmålet. Kuglen blev øst ind i feltet og så kunne Rasmus Sonnichsen totalt upresset score til 2-1.

Victor og co. marcherede videre

Indianerbold for alle penge
Nu var der dømt indianerbold for alle pengene. Allerslev Skole smed alle mand frem i håb om at få udlignet og sikre en straffesparkskonkurrence. Det høje pres gav nogle kontraer til hjemmeholdet, som de dog ikke formåede at udnytte og i tillægsstidens absolut sidste sekunder havde gæsterne faktisk bolden i nettet, men dommer Knudsen havde helt korrekt forinden fløjtet for frispark til Marievang.

Mere skete der ikke i en glimrende og spændende fodboldkamp, som hjemmeholdet Marievangsskolen vinder med 2-1. De er dermed videre til fjerde runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Gæsterne fra Allerslev Skole havde dog stor ære af kampen og døde med støvlerne på.

Livsfarlig trio

Altid skeptisk
Efter kampen fortalte værternes Jakob Rathche følgende:

- Jeg er glad for resultatet og glad for, at vi vinder, men jeg er sur over, at vi lukker et mål ind til sidst. Jeg skal jo helst have noget at brokke mig over efter en kamp. Sådan er jeg som person, lød det fra anføreren, som dog sagtens kunne smile.

- Vi har nogle dygtige midtbanespillere, og da vi ikke kunne spille os igennem på midten, så var de heldigvis kloge nok til bruge vores kantspillere, som slår nogle gode indlæg.

- I næste runde forventer jeg, at vi skal møde Antvorskov Skole, som stensikkert slår Sorø Privatskole. Jeg har hørt fra en kammerat, at Sorø ikke er meget værd og vandt kun 2-1 over Stillinge. Det bliver fedt med et lokalopgør, sluttede den lange anfører.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Marievangsskolen - Allerslev Skole, 2-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Jakob Rathcke, Marievangsskolen
Mathias Mondrup, Allerslev Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Magnus Yde, Allerslev Skole