Keeper klarede ærterne

Stærkt: Enligt mål var nok i opgøret

Marcus Mortensen diskede op med den ene vilde redning efter den anden. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Marcus Mortensen diskede op med den ene vilde redning efter den anden. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Drengene fra Dyhrs Skole og Broskolen havde lidt forskellig optakt til deres kamp mod hinanden. Mens hjemmeholdet gennemførte en struktureret opvarmning, tog udeholdet det mere afslappet. Flere var mere optaget af deres mobiltelefoner.

Hjemmeholdet kom til kampen med en 6-0 sejr i bagagen, mens udeholdet vandt 3-2 i deres første kamp.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Stensikker på sejr

Kæmpede igennem
Men da kampen var i gang viste begge hold stor gejst, og vi fik set en jævnbyrdig og afvekslende kamp.

Første halvleg bød ikke på så mange chancer, men udeholdet fik dog efter ni minutter fodboldens vel nok største mulighed. Holdet fik tilkendt et straffespark. Det sendte en af holdets bedste Ali Mohammed mod nederste højre hjørne med et glimrende skud.

Imidlertid havde hjemmeholdets målmand Marcus Mortensen læst skuddet, og han nåede ned og præsterede derved en flot redning. Det blev ikke den eneste gang, Marcus reddede sit hold.

Marcus havde mange store redninger. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Marcus havde mange store redninger. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Se også: Målfarlige sprintere

Forskellige taktiske idéer
Man kunne se to hold, der ligesom i optakten greb tingene forskelligt an. Hjemmeholdet søgte at spille med mange afleveringer, mens udeholdet levede mere på fight. Når bolden var erobret, forsøgte de at ramme et par hurtige angribere med lange afleveringer, først og fremmest fra Ali Mohamed.

Det gav indimellem problemer i hjemmeholdets midterforsvar, hvor de to stoppere havde svært ved at finde sammen. Men afslutninger fik vi ikke mange af i første halvleg. Foruden straffesparket havde værternes Andreas Muhtel efter 21 minutter en god mulighed skabt efter en af halvlegens få gennemspillede angreb, men han fik ikke afsluttet inden for målrammen.

Så begge holds trænere havde noget at sige i pausen.

Udeholdets slog de positive toner an:

- Det går fint, vi skaber gode chancer. Pas på ikke at miste bolden i driblinger, men prøv at gøre hinanden gode.

Hjemmeholdets træner var mere kontant:

- Find ud af det i forsvaret, spil enkelt, hold bolden på jorden, vind flere tacklinger og tilbyd jer for hinanden.

Fuld fokus. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
Fuld fokus. Foto: Jens Jørgen Jørgensen

Se også: TV: Lynføring på få minutter

Så faldt målet
De to peptalks havde åbenbart hjulpet. I de første minutter i anden halvleg fik vi flere afslutninger i begge ender end i hele første. En af udeholdets bedste Noah Larsen sluttede et rush op ad banen med en god afslutning, der dog ikke gav mål.

I den anden ende havde Lucas Drost et godt skud over mål. Derefter kom udeholdets Mohamed Sahmer fri, men en god blokering fra Marcus Mortensens side hindrede scoring.

Lucas Drost, der navnlig i anden halvleg viste gode ting, fik en hovedstødschance, hvor han ikke fik ordentlig ram på bolden.

Det trak mere og mere op til en scoring. Den kom 10 minutter inde i anden halvleg. Et godt opspil af hjemmeholdet i højre side sluttede med en aflevering fra Lucas Drost på tværs af feltet, hvor Oliver Arpe kom til, og med et godt skud bragte han sit hold foran.

Se også: TV: Udnyttede vinden bedst

Mål er nødvendige
Målet fik begge hold til at satse endnu mere. Udeholdet for udligning og hjemmeholdet for at lukke kampen.

Det var gæsterne, der var mest nærgående. Efter 17 minutter havde holdet en kæmpechance for 1-1, efter målmand Marcus havde halvklaret et frispark fra Noah Larsen ud på stolpen.

I kampens døende sekunder måtte Marcus præstere en fornem dobbeltredning for at holde nullet.

Kampen sluttede med et kæmpe klumpspil foran hjemmeholdets mål, men ind kom bolden ikke, så kort efter blev fløjtet af med 1-0 til Dyhrs Skole, som i næste runde møder vinderen af kampen imellem Nymarkskolen og Osted Friskole.

Retfærdigt eller ej. Broskolen følte nok, de burde have haft mindst uafgjort og dermed straffesparkskonkurrence, men så skal bolden altså i mål. Målmanden spiller som bekendt også med.

Hos vinderne bemærkede man foruden målmand Marcus Mads Hansen og Rasmus Langkjær på midtbanen og især i anden halvleg Lucas Drost i angrebet. Hos taberne spillede foruden Noah og Ali også Jonathan Madsen en stor kamp i forsvaret. Holdet bar dog præg af, at flere ikke spiller fodbold til daglig, ligesom kondien hos nogle kunne være bedre.

To af kampens bedste spillere Broskolens Ali Mohammed (t.v) og Noah Larsen. Begge spiller til daglig i FC Storebælt. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
To af kampens bedste spillere Broskolens Ali Mohammed (t.v) og Noah Larsen. Begge spiller til daglig i FC Storebælt. Foto: Jens Jørgen Jørgensen
 

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen