Kirkerne slog klinger

Underholdende affære: Dramatik, mål og spænding

Begge mandskaber gik til stålet i opgøret. Foto: Johnny Thorsen
Begge mandskaber gik til stålet i opgøret. Foto: Johnny Thorsen

De to naboskoler fra Lejre Kommune havde sat hinanden i stævne på Kirke Såby Idrætsforenings bane 1. Alt var perfekt til en stor fodbold oplevelse, og som når man laver mad, er det ikke et problem at lave en god ret med de rette råvarer.

Og til dette dobbelt arrangement var alt som det skulle være. En god og nyslået bane, knivskarpe streger, ingen vind og sol fra en skyfri himmel.

Se kampfakta her.

Se også: Fra pletten: Snæver sejr efter straffe

De store mod de små
Selv Carsten fra Kirke Hyllinge Skole havde taget sit stiveste puds på. Desværre havde gæsterne sendt deres 9. klasser på lejrskole, så hvis Kirke Hyllinge skulle spille sig videre til anden runde i verdens største fodbold turnering, så skulle det ske med små og tekniske spillere fra de yngre klasser.

Til gengæld havde værterne en masse fysiske eksemplarer med, så det ville blive teknik imod fysik. Heldigvis scorede de fysisk underlegne elever fra Kirke Hyllinge først på et straffespark sat ind af Michael Beldal.

Kirke Hyllinges mindste var Theo Nilsson, som lå på højreback og dermed kom til at ligge overfor kaptajnen fra hjemmeholdet. En stor gut med en masse fysik og fart, men det kyste ikke den lille Theo, som meget fornuftigt var lidt tilbageholdende, inden han ”stjal” bolden fra sin direkte modstander.

Se også: TV: De mindste blev de største

Chancer i begge ender
Hjemmeholdets angreb kom i de fleste tilfælde fra deres venstre flanke, hvor kaptajnen kom med mange assist til sin angrebsmarkker Peter Clausen, som dog i mange tilfælde ikke kendte sin besøgstid, og Jannick Sayson i Kirke Hyllinge-målet havde mange super redninger.

Til gengæld forsatte gæsterne med direkte spil igennem hjemmeholdets centrale midterforsvar. Op på et af disse kommandoraid måtte Såby Skoles centrale midterforsvar begå et professionelt frispark, som korrekt blev efterfulgt af et gult kort til hjemmeholdet. En fejldom som skulle vise sig at koste dyrt.

Desværre for den ellers udmærkede dommer, som var i gang med sin 45. sæson som dommer, overså han en situation som kunne være blevet afgørende.

Hjemmeholdet tog nemlig ikke synderen ud, og et par minutter efter udlignede hjemmeholdet ved Hassib Chahrour, og da dommeren blev gjort opmærksom på, at værterne stadigvæk spillede 11 mand på banen, så blev omtalte spiller henvist til sidelinjen. I denne situation skulle pågældende spiller have modtaget sit gule kort nummer to og dermed rødt.

Publikum var mødt talstærkt op og forsøge at føre hjemmeholdet til sejr. Foto: Johnny Thorsen
Publikum var mødt talstærkt op og forsøge at føre hjemmeholdet til sejr. Foto: Johnny Thorsen

Se også: Straffegys afgjorde tæt affære

Målene kom
Efterfølgende havde værterne flere forsøg dog uden, at kunne bringe sig foran. Jannick SaySon i Kirke Hyllinges mål havde en stor formiddag i det vestsjællandske, men i det 38. minut begik han sin eneste fejl, da han tabte en frisparks bold ind i sit mål, og så var værterne i front.

Og i midt i anden halvleg fik Kirke Hyllinge scoret i eget net, og nu burde den ged være barberet men nej. I slutningen af kampen var hjemmeholdets keeper Thomas Pedersen kommet lidt langt ud af sit bur, og det opfattede Jonas Larsen, og han følte med et flot lop bolden over keeperen, og så var der reduceret til 2-3, og så var der igen spænding i kampen.

Desværre blev spændingen for meget for to kamphaner. En fra hvert hold og så var der marchordre til en spiller fra hvert hold. Værst blev det for Kirke Såby, som nu må undvære deres farlige angriber Peter Clausen i skolens næste kamp. Theo Nielsson måtte også gå fra banen i utide.

Hassib Chahrour viste stort format. Kaptajnen for hjemmeholdet måtte i slutminutterne ud at dæmpe hjemme publikum, da de begyndte at råbe ukvemsord over for en spiller fra udeholdet, som måtte en tur ned og bide i græsset, og publikum gav denne kamp ekstra kolorit.